Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[RECENZJA] Heroes of the Storm

Senchi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

6395914229065721319617.png

Witam.

W dzisiejszej recenzji chciałbym opisać nowe dziecko Blizzard - Heroes of the Storm w skrócie HotS

Firma nie nazywa swojego działa grą MOBA tylko jako gatunek wybiera Hero Brawler.

Gra łączy postacie z innych gier owej firmy czyli: Diablo,Warcraft,Starcraft.

Znajduje się ona aktualnie w zamkniętej becie do której można dostać dostęp poprzez klucz lub zaproszenie, a dla mnie wytrwałych jest dostępna opcja zakupu wraz z bonusami. 

Świat przedstawiony w grze nazywa się Nexus i posiada obecnie 33 bohaterów.

Klasy dzielimy na: Wojownika, Zabójcę, Pomocnika i Specjalistę.

W grze nie mamy dostępnych tak jak w konkurencyjnych przedmiotów w sklepie tylko na odpowiednim poziomie mamy talenty do rozdania. Oczywiście każda klasa ma swoje umiejętności. 

Mapy:

-ZATOKA CZARNOSERCEGO

blackheartbay_2.jpg

-PRZEKLĘTA KOTLINA

cursedhollow_2.jpg

-SMOCZE WŁOŚCI

dragonshire_2.jpg

-NAWIEDZONE KOPALNIE

hauntedmines_2.jpg

-Ogród Grozy

ogrod_grozy_8.jpg

Jak widzicie jest różnorodność lokacji, bo jedne są kolorowe i żyjące, a drugie mroczne i ponure. Oczywiście na każdej mapie robi się inne rzeczy i wybrałem tylko po jednym zdjęciu ale recenzja powinna być krótka i na temat, ponieważ musi się to przyjemnie czytać :>

Rundy są tu bardzie szybkie i efektowne, ponieważ trwają ok. 20 min. 

W grze występuje system gier rankingowych oraz zarabiania wirtualnej waluty czyli złota. Dzięki niemu możemy kupić nowe postacie, a za realną walutę skórki zmieniające wygląd naszego herosa. Fajnym dodatkiem jest jazda na wierzchowcu. W tej grze bardzo ważna jest dżungla czyli obszary na mapie w którym występują specjalnie stwory, który po zabiciu dają nam poziom i pomagają w bitwie.

W grze chodzi o to samo co w innych czyli 2 drużyna walczące na mapie muszą przedostać się do bazy, aby zniszczyć główne budynki, Na drodze stoją potwory na miniach zwane miniony oraz nieliczne przeszkody jak wierze, studnie, mury itp.

Różnorodność klas i ich umiejętności jest bardzo duża, więc trochę zajmie ogarnięcie wszystko.

Zobaczymy jak to wyjdzie oficjalnie, a ja osobiście jestem mega podekscytowany grą  i czekam na rozwój jej przez tą świetną firmę jaką jest blizzard.

Wymagania:

23kimm.jpg

Plusy:

+Jest za nią odpowiedzialny Blizzard

+Dużo trybów i map

+Zróżnicowanie postaci pod względem umiejętności, statystyk i talentów

+Darmowa

+Wciągająca i efektowna

+Wierzchowce

+Ilość elementów do destrukcji oraz rzeczy do eksploracji

+Duży nastawienie na grę zespołową 

+Wszystko wygląda ładnie

+Małe wymagania

+Świetna rozgrywka solo jak i z kolegami

Minusy:

-Zdobycie dostępu

Ocena:

9/10

Recenzja napisana całkowicie przeze mnie.

Zdjęcia użyte z hotscenter.pl.

exKidMod 4Story | Redaktor 4Story

Lord Phoenix | The Phoenix | Falem

Opublikowano

Co do gry jestem zapalony i nadal na nią czekam, trochę słabo mi się zrobiło jak nie zdobyłem dostępu do zamkniętej bety ale cóż.

W recenzji napisałeś bardzo ogólnie i wydaje mi się że można jeszcze lepiej przedstawić tą grę np. pod zdjęciem każdej mapy napisać 1/2 zdania co się na niej robi bo rozgrywki w Heroes Of The Storm nie są tak jak w LoLu lub Docie czy Smicie. Jeśli chodzi o ocenę jak najbardziej się zgadzam gra jak dotąd wygląda świetnie!

Opublikowano

Znam twój ból.

Sam czekam parę miesięcy na swój dostęp i biorę udział w każdym konkursie i nic. 

Na szczęście mój kolega (którego zbytnio nie znam) pożyczył mi swoje konto na całe ferie czyli od 2 lutego do 15 lutego. 

Mogę na nim robić wszystko co chcę, czyli kupować postacie jakie mi się podobają itp.

Już po pierwszy meczu byłem bardzo zadowolone, choć zakończył się porażką.

Interesowałem się od dłuższego czasu i oglądałem filmy/stramy. 

Polecam gorąco ten tytuł!

Co do recenzji jak będę miał większą inwencję twórczą to dokończę co napisałeś, bo jak coś piszę to z sercem, a teraz bardzo mi wali dzięki emocjom przeżytym z rozrywki <3

exKidMod 4Story | Redaktor 4Story

Lord Phoenix | The Phoenix | Falem

Opublikowano

Nie lubię gier typu MOBA, ale recenzja jest niczego sobie. Co prawda trochę krótka, ale to nic takiego.

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Także nie lubię gier MOBA.
W + jest, że odpowiedzialny jest za nią Blizzard. Nie zgodzę się z tym.
Blizzard strasznie się stoczył i stał się bardzo łakomy na kasę.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...