Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Środowisku zawierające C++ i Jave.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecacie jakieś środowisko zawierające c++ oraz Jave? 

Demokracja to ustrój, w którym możesz mówić, to co myślisz, nawet wtedy, kiedy nie myślisz.

- Edward Rutherford

Opublikowano

Co w tym środowisku jest fajnego/ lepszego niż w innych?

Demokracja to ustrój, w którym możesz mówić, to co myślisz, nawet wtedy, kiedy nie myślisz.

- Edward Rutherford

Opublikowano

nic nie ma. Jeżeli Ci zależy bardziej na C++ to sprawdź QT Creator/Visual Studio, a jeżeli na javie to intellji idea.

Opublikowano

Wolałbym coś co ma wszystko xD. To ma być w miare przenośne do szkoły.

- Edward Rutherford

Opublikowano

jeśli coś jest do wszystkiego, to jest do niczego. Lepiej zainstaluj 2 IDE. Może sprawdź jeszcze Eclipse, ale nie wiem czy jest taka uniwersalna wersja.

Opublikowano

skoro tak mówisz xD QT creator ma wbudowany kompilator?? Bo visual go chyba nie ma, albo ja nie umiem go uzywac. W devc++ po prostu f11 sie naciska xD

- Edward Rutherford

Opublikowano

@NopeDotAvi jak sie w tym QT creatorze kompiluje?? Napisalem kod: 

#include<iostream>
int main() {std::cout<<"siemka";}

Naciskam f5 i nic sie nie dzieje

- Edward Rutherford

Opublikowano

Ja polecam na C++, Code Blocks. Sam powinieneś popróbować, który Ci najbardziej odpowiada, bo ile programistów tyle i znajdziesz opinii. ;)

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Jak dla mbie to Code::Blocks jest slaby :) Dlatego szukam czegos innego.

- Edward Rutherford

Opublikowano

Apropo tego QTCreatora, jak mam utworzyc plik exe?? Robie sobie plik c++ source file i chce go skompilowac do exeka. JAk to sie robi?? W Devie naciskalem F11 i gotowe a tu nie mam pojecia

- Edward Rutherford

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...