Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

The Binding Of Isaac - Serce Matki

Werran

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio grałem sobie w Isaaca i doszedłem do momentu w, którym musze przejść serce matki ???, i tu jest moje pytanie... jak nim w ogóle grać? Przecież to bez red heartów, z kupą i bez sensownych statystyk ; /

,,Miecz przez­nacze­nia ma dwa os­trza. Jed­nym jes­teś ty."

~~Andrzej Sapkowski

Opublikowano

Serce matki jest zdecydowanie łatwiesze do pokonania niż sama matka. Polecam Ci trzymać się prawej strony pokoju. Ja w ten zawsze je zabijałem ;)

Opublikowano

Cóż jak to w Isaacu wszystko zależy od szczęścia, warto na ??? koniecznie mieć chociaż 1 z tych itemów co podam

- Dark Bum : chyba każdy go zna, zbiera czerwone serduszka i potem wyrzuca niebieskie

- Better Pills : zawsze większa szansa że pigułka to będzie health up, po użyciu takiej pigułki na ??? dostaje się 1 niebieskie serce

Warto dodać jeszcze że musisz się rozpoznawać niebieskie kamienie niemalże na każdym poziomie

screenshot porównania :

UN35Akk.jpg

Opublikowano

W Isaacu ważne są treasure roomy (złota framuga z koroną), sklepy (drzwi na klucz) ale również są cenne angel i devil roomy (po walce z bossem [jak nie stracisz na nim życia] lub użyciu jokera). Z tych pomieszczeń będziesz miał dobre itemy albo złe. Polecam sprawdzać ich działanie na wiki. Pro tip: poluj na brimstone z devil roomu, dobrze combuje się z tammy's headem.

Opublikowano

Cóż, ogólnie to mam już odblokowanego "???" i mam na swoim koncie około 15 zabić matki, ogólnie na Cainie nie sprawiało mi to problemów jednak same niebieskie serca troche mnie przerastają (opóźnienie wzrokowe daje sie we znaki)

//Edit

Jeżeli znacie jeszcze jakieś tipsy które pomogłyby mi przejść womby II grając "???" to byłbym wdzięczny za podpowiedź :D Podpowiedź spyrka bardzo mi sie przydała.

,,Miecz przez­nacze­nia ma dwa os­trza. Jed­nym jes­teś ty."

~~Andrzej Sapkowski

Opublikowano

Oprócz unikania pocisków i posiadania dobrych itemów, to innych tipów chyba nie ma.

Jak masz blue map, to kieruj się w stronę super secret roomu, który zazwyczaj jest blisko bossa. Im mniej pomieszczeń przejdziesz tym mniejsza szansa na stratę życia.

Zachować "Emperor" na Womb II i teleportować się na bossa.

Book of Revelations/The Nail/Satanic Bible - Serce co kilka pomieszczeń.

Mark/The pact jako dmg up. Dajesz 3 serca, ale dostajesz zwrot jednego. Trochę ryzykowne.

Abbadon - za 3 serca dmg up, fear i 6 czarnych serc.

Whore of The Babylon - Stały dmg up.

Ceremonial Robes - Darmowy dmg up.

Mitre/Mom's pearl - Większa szansa na soul hearty.

9volt/Habit/AAA Battery - Szybsze ładowanie itemów.

Holy Mantle/Trinity Shield/Infamy - Ochrona przed obrażeniami.

PHD/Virgo - Lepsze pillsy

Goat Head/Book of Belial - 100% szansy na devil/angel room.

D6 - Reroll słabego itemu zawsze spoko.

Bible - Zabija matkę/it lives po użyciu.

Mógłbym dalej wypisywać przydatne itemy, ale jaki to ma sens ?

Isaac to gra losowa i wszystko zależy od tego, co akurat wypadnie.

Zawsze możesz resetować basement tak długo, aż coś dobrego podejdzie xD

s2c77Oa.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...