Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Hacked - Co sie mogło stać?

Piteruum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram sobie gram , dziś godzina 18:30 , nagle wywala mnie do pulpitu i steam prosi o zalogowanie się?
Myśle WTF?! Nagle pisze że zalogowano z innego miejsca i muszę sie zalogować.

Patrze wylogowało mnie nawet ze strony steam'a.

Mówie oho stało sie , hacked. 

Zablokowałem konto , jeszcze zdazylem , email zdazylem wejsc zmienilem haslo , a potem pokazało ze hasło zmieniono godzine temu i juz nie mogłem zalogowac.

Odrazu napisałem do supportu i czekam na odpowiedz.

Znam odpowiedz na pytanie bezpieczenstwa, wiem jakie mam itemy , wiem jakie mapy grałem , wiem kogo mam w znajomych.

Mysle ze odzyskam konto ale bardzo sie dziwie.

W nic podejrzanego nie wchodziłem , nic nie sciagalem , a jednak shakowali o.O

Co mogło się stać i czym moge przeczyscic pc w razie keyloggera?

Opublikowano

Pierwszą rzeczą, którą powinieneś wykonać to zgłoszenie się do Supportu Steam o pomoc.

Radziłbym również przeczyścić komputer antywirusem ewentualnie sformatować cały komputer (dla bezpieczeństwa).

Poradnik: "Jak wykryć i pozbyć się keyloggera"

http://www.mpcforum.pl/topic/432733-tut-jak-wykry-i-pozby-sie-keyloggera/

Polecam zmianę maila po pozbyciu się owego "wirusa".

Jeżeli kupowałeś grę  "Pudełkową" taką ze sklepu i posiadasz jeszcze ten kod aktywacyjny to Steam poprosi Ciebie również o napisanie na tym kodzie "Ticket'u" kodu który jest specjalnie weryfikowany przez nich.

Opublikowano

Mi już 25 stycznia ukradli i jeszcze odpowiedzi od steama nie uzyskałem....

Czyli czekam już 8 dzień.

Support steama jest słaby albo po prostu weryfikują dane.

Zapomniałem dodać, przydało by się mieć klucz jak używałeś i wysłać im po złożeniu "raportu" z ticketem.

Mój stary nick: damian5602
Nick League Of Legends: Sonaes

Opublikowano

Paypal.

Sprawdziłem z tego tuta , czy mam keyloggera i niby nie mam.

To najprawdopodobniej musiałeś wbić w jakiś link ewentualnie autoryzowałeś coś na jakiejś stronce e-mailem do którego masz przypisane konto.

Napisz do support Maila czy byłaby możliwość zobaczenia kto, gdzie i z jakiego IP ostatnio logował się na skrzynkę.

Opublikowano

Wlasnie sie dziwie bo w nic nie wchodziłem , a tamtego emaila nigdzie nie uzywalem , był tylko do steama , i nie logowałem sie na niego.

Steam ten ma ledwo ponad miesiac , nie mam pojecia co sie moglo stac.

Najlepsze jest to ze na steamie , stronie itp jestem zalogowany wiec pasów nie wpisywałem juz dawno , wiec wtf? Nie kminie skad ta osoba zna login i hasło.

Opublikowano

Wlasnie sie dziwie bo w nic nie wchodziłem , a tamtego emaila nigdzie nie uzywalem , był tylko do steama , i nie logowałem sie na niego.

Steam ten ma ledwo ponad miesiac , nie mam pojecia co sie moglo stac.

Meh, napisz do supportu poczty na którym masz swojego maila i poproś o "Wyciągi IP logowań" na twoje konto .

Opublikowano

Co mi to da? Z innego konta jak poprosze to mi dadzą? Bo email przypisany do konta steam  tez hacked ;/

Odzyskałem Email. Usunal wiadomosc o zmianie emaila.

Opublikowano

Co mi to da? Z innego konta jak poprosze to mi dadzą? Bo email przypisany do konta steam  tez hacked ;/

Odzyskałem Email. Usunal wiadomosc o zmianie emaila.

Dać może wiele. 

Bo pisząc do Supportu Steam podajesz IP złodzieja a oni dalej mogą się nim zająć....

Możesz też zgłosić to na policje.

Opublikowano

A gdzie moge napisac do supportu gmaila?
Bo szukałem i wszedzie tylko FAQ pomocy a napisac nigdzie nie moge..
Terazz czekac nie wiadomo ile az steam support odpisze..

Dzięki za przeniesienie teraz na odp. poczekam miesiac..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...