Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wyjść z brązu?

PrzemekBilu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ku**a no już nie daje rady!

Oglądam streamy,lcs, wiele poradników i nadal siędze w tym zasranym bagnie!

Podczas rozgrywki mutuje osobę która flam'i sam nie flamie (tutaj mnie troche poniosło bo to nie rozgrywka.

Gram top ale co mam zrobić jak topa wygrywam, mid przegrywa, bot przegrywa, jungler nie kontroluje timerów -_-

Mainuje trynde, nieraz trafie na fajny team i wygram ale wiecie jak to w tej lidze.Kurde pomóżcie no!?

Nick w lolu: dejko

Opublikowano

Może spróbuj pograć na innych liniach np. mid. Właściwie tutaj nie pomoże nic. Trzeba grać, grać i jeszcze raz grać. Na pewno kiedyś ci się to uda. Życzę powodzenia ;) 

759081466790725720585.png

Opublikowano

Z tego co widzę, to większość gier wygrywasz. Graj dalej, a na pewno powoli wyjdziesz, praktyka czyni mistrza. 

Pamiętaj też, że czasem lepiej odpuścić tego topa dla kogoś innego i pójść na inną pozycje.

Opublikowano

Grać, grać, grać.

Farmić, Farmić, Farmić.

Nauczyć się grać, skoro jesteś w brązie to na taką dywizję zasługujesz ^^

Opublikowano

Nic nie zrobisz, jeśli nie masz zgranego teamu i Ty sam nie osiągniesz z siebie 100%. Ja gram duo, z ADC wychodzę na +, MMR osiągnąłem ponad moją dywizję i skaczę o 2 oczka w serii. Próbuj wszystkiego, każdej linii, w końcu wyjdziesz. SoloQ jest trudniejsze od Duoq, w duoq masz drugiego doświadczonego gracza, który pomoże. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngpapi669 Dzięki ale próbowałem adc nie daje rady :/, supp nie najgorzej, mid to postacie papierki więc jak jest tf to od samych magii obszarowych padniesz :/, jungle próbuje próbuje i nie za bardzo (chcę tego "lane" zmainować, ponieważ można pomagać innym lane, no i top tam zacząłem grać i idzie mi najlepiej. Ale wolę grać dobrze w jungli niż na topie. Wogóle się nie spodziewałem że tak szybko ktoś odpowie :O dzięki jeszcze raz

Z tego co widzę, to większość gier wygrywasz. Graj dalej, a na pewno powoli wyjdziesz, praktyka czyni mistrza. 

Pamiętaj też, że czasem lepiej odpuścić tego topa dla kogoś innego i pójść na inną pozycje.

Tak doceniam to że ktoś chce iść na topa czy gdzieś indziej, czasami mam taki dzień że moge iść na każdy lane. Dzięki za docenienie mnie  :)

po prostu graj, jak nie wyjdziesz po 100 wygranych oznacza ze to twoje miejsce

100 gier już rozegrałem i nadal tutaj, kurde no chociaż ten silverek, on mi wystarczy. -_-

Grać, grać, grać.

Farmić, Farmić, Farmić.

Nauczyć się grać, skoro jesteś w brązie to na taką dywizję zasługujesz ^^

Moim zdaniem z farmą u mnie w miarę dobrze. Dla mnie na bronze nie zasługuję (wiem napisałem jak każdy inny "jestem najlepszy a mój cały team to nooby") chociaż silverek chcem

Nic nie zrobisz, jeśli nie masz zgranego teamu i Ty sam nie osiągniesz z siebie 100%. Ja gram duo, z ADC wychodzę na +, MMR osiągnąłem ponad moją dywizję i skaczę o 2 oczka w serii. Próbuj wszystkiego, każdej linii, w końcu wyjdziesz. SoloQ jest trudniejsze od Duoq, w duoq masz drugiego doświadczonego gracza, który pomoże. 

I to mi się spodobało xD, ale weź to pod uwage że jak przegram dzisiaj z 2 gierki to na 3 już nie będę grać tak dobrze jak w 1 :/. Dzięki za chęć pomocy

Gdyby ktoś mógł mnie zaprosić do znajomych i udzielić kilka wskazówek lub żebyśmy zagrali normala i wskażesz mi moje błędy.

Powtarzam, nick: dejko

Opublikowano

Też kiedyś tak miałem. Ja mam na to taki sposób:

- Jeśli ktoś Ci się wepchnie na linię, to po prostu odpuść lub jakoś się z nim dogadaj

- Staraj się pickać jak najczęściej TYLKO jedną, ulubioną postać, w mym przypadku jest to Nasus.

- Staraj się grać, i nie zwarzać na team czy jest słaby, po prostu graj.

- Przede wszystkim rozluźnij się.

Ja kiedyś tkwiłem w brązie, obecnie mam S2

u mnie działa w taki sposób:

Edit: dlaczego zapodaj.net jest zakazanym hostingiem?

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

WasserFull Pickuje trynde i mam nim coś około 20Win i 5 Lost (strzelam) ale znudził mi się, i tu poruszam jeszcze jeden temat Main Champion. Nie moge znaleść tej postaci która mi się nie znudzi i będzie mainem, gram top,jungle lubie postacie tank z dmg :) mam nadzieje że to nie za mało. Z góry dzieki

Opublikowano

Pomęcz się jeszcze troszkę, jak Ci nie wyjdzie stwórz drugie konto i tam graj - czasem bardzo trudno jest wyjść z brązu. Dużo osób w tej dywizji trolluje bo mają ból dup* że sami tu są :P

Opublikowano

Moja rada: odpuść sobie na pewien czas rankedy. Zrób sobie przerwę, zapomnij o wbijaniu ligi, a dopiero, gdy nabierzesz dystansu, to rozpocznij podróż do silvera. Normale to świetne opcja na poćwiczenie skilla.

Jak już się zabierzesz do gier rankingowych, to odradzam granie Rivenką i Lee Sinem. Lee jest niesamowicie słabo carry'ującą postacią, wymagającą dużych umiejętności, ogrania i zgranej drużyny, a Ty - jako co jak co obecny brąz - raczej nie możesz liczyć ni na siebie, ni na team. Z Rivenką jest podobnie, acz tutaj IMO bardziej przydatne jest doświadczenie. Szczerze, dobre Rivenki widuję dopiero w wysokiej platynie, a Lee Siny... w D1 nie bywam, acz w zakresie silver - diament V, dostrzegłem może ze trzech ogarniętych przedstawicieli tego championa.

Musisz dodatkowo koniecznie popracować nad farmą, a w szczególności w przypadku Tryndy. Średnio 150 csów na postaci, która jest stałym mieszkańcem topa i wybitnym splitpusherem, takowa farma jest masakryczna.

Opublikowano

WasserFull Pickuje trynde i mam nim coś około 20Win i 5 Lost (strzelam) ale znudził mi się, i tu poruszam jeszcze jeden temat Main Champion. Nie moge znaleść tej postaci która mi się nie znudzi i będzie mainem, gram top,jungle lubie postacie tank z dmg :) mam nadzieje że to nie za mało. Z góry dzieki

Nie ma takiej postaci, która by Ci się nie znudziła. Poza Akali, Katariną, Fiorą, Yasuo, Fizzem, Soraką no i gnojkiem Teemo. Trynda jest o tyle dobrym pickiem, że w brązie łatwo nim splitpushować linię, bo mało kto tam ogarnia pinki, wardy i deff towerów. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Moja rada: odpuść sobie na pewien czas rankedy. Zrób sobie przerwę, zapomnij o wbijaniu ligi, a dopiero, gdy nabierzesz dystansu, to rozpocznij podróż do silvera. Normale to świetne opcja na poćwiczenie skilla.

Jak już się zabierzesz do gier rankingowych, to odradzam granie Rivenką i Lee Sinem. Lee jest niesamowicie słabo carry'ującą postacią, wymagającą dużych umiejętności, ogrania i zgranej drużyny, a Ty - jako co jak co obecny brąz - raczej nie możesz liczyć ni na siebie, ni na team. Z Rivenką jest podobnie, acz tutaj IMO bardziej przydatne jest doświadczenie. Szczerze, dobre Rivenki widuję dopiero w wysokiej platynie, a Lee Siny... w D1 nie bywam, acz w zakresie silver - diament V, dostrzegłem może ze trzech ogarniętych przedstawicieli tego championa.

Musisz dodatkowo koniecznie popracować nad farmą, a w szczególności w przypadku Tryndy. Średnio 150 csów na postaci, która jest stałym mieszkańcem topa i wybitnym splitpusherem, takowa farma jest masakryczna.

Rankedy to ja już miałem długą przerwę i teraz właśnie po niej powracam, farmę da się zrobić. dzięki :) Miło jeszcze by było gdybyście pomogli mi wybrać maina gram top/jungle lubie tanka z dmg :)

Nie ma takiej postaci, która by Ci się nie znudziła. Poza Akali, Katariną, Fiorą, Yasuo, Fizzem, Soraką no i gnojkiem Teemo. Trynda jest o tyle dobrym pickiem, że w brązie łatwo nim splitpushować linię, bo mało kto tam ogarnia pinki, wardy i deff towerów. 

Może wyjątkowo bym powrócił do teemo xD? co sądzicie o nim na bronze?

Opublikowano

Moja taktyka na rankedy - brać zasięgowca z dmg, jak tylko mogę:)
Kiedyś grałem często postaciami które biją z bliska i mają mało przeżywalności ( zed itp. ) - niby kille łatwo zrobić i do golda 2/3 było łatwo, ale na dłuższą metę zrozumiałem, że nie warto tak grać - po prostu - zbyt łatwo mnie sfocusować, team nie dawał rady bezemnie nawet 4 v 4 - a mogę wziąc azira i w team fightach mogę w late i tak więcej zrobić.
Dodatkowo ważne jest, aby nie brać postaci na burst, bo w teamie może zabraknąć DMG ( spójrz na swój team ), jeżeli twój adc nie jest adc pod dmg, tylko do kite'owania czy coś, to musisz zobaczyć na resztę teamu. Właśnie to zauważyłem - jeżeli masz słaby team, a grasz postacią która nie ma zbyt dużego dmg, to bardzo trudno(praktycznie niemożliwe) aby wrócić do gry.
Ja preferuję gre na midzie, a postacie którymi tam gram to najczęściej azir, jayce(także na topa), lissandra. ADC baardzo łatwo wycarrować gierkę, wystarczy mieć 1 tanka w teamie i zgranego supporta(aby nie przegrać chociaż lini) i jak wiesz o co chodzi to w brązie wystarczy, że ty sam będziesz robił dmg i nie przyjmował zbyt dużego focusu. Myślę, że na brązie łatwo też wycarowac gierkę annie(pod RoA i Rylai jak masz feeda), dariusem(pod tanka, ew. 1 item pod ad), kha'zixem, wyżej wymienionymi i jeszcze dużo więcej, tutaj dałem ci tylko przykłady postaci.

To są moje obserwacje, ale możliwe, że ja tak wybieram, bo pasuje to do mojego stylu gry.

Opublikowano

Graj i graj. Wkonću przyjdzie Ci skill, z 200 gierek. Też siedziałem w brązie swoje miesiące po zagraniu ok. 400 gierek wyszedłem do golda/platyny :P

Opublikowano

Rankedy to ja już miałem długą przerwę i teraz właśnie po niej powracam, farmę da się zrobić. dzięki :) Miło jeszcze by było gdybyście pomogli mi wybrać maina gram top/jungle lubie tanka z dmg :)

Może wyjątkowo bym powrócił do teemo xD? co sądzicie o nim na bronze?

Teemo nikt nie lubi, w brązie zwłaszcza, zdarza się, że ludzie będą wychodzili z gier albo trollowali gry z tego względu, że Teemo tam jest i nie potrafią na niego grać. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Moja taktyka na rankedy - brać zasięgowca z dmg, jak tylko mogę :)

Kiedyś grałem często postaciami które biją z bliska i mają mało przeżywalności ( zed itp. ) - niby kille łatwo zrobić i do golda 2/3 było łatwo, ale na dłuższą metę zrozumiałem, że nie warto tak grać - po prostu - zbyt łatwo mnie sfocusować, team nie dawał rady bezemnie nawet 4 v 4 - a mogę wziąc azira i w team fightach mogę w late i tak więcej zrobić.

Dodatkowo ważne jest, aby nie brać postaci na burst, bo w teamie może zabraknąć DMG ( spójrz na swój team ), jeżeli twój adc nie jest adc pod dmg, tylko do kite'owania czy coś, to musisz zobaczyć na resztę teamu. Właśnie to zauważyłem - jeżeli masz słaby team, a grasz postacią która nie ma zbyt dużego dmg, to bardzo trudno(praktycznie niemożliwe) aby wrócić do gry.

Ja preferuję gre na midzie, a postacie którymi tam gram to najczęściej azir, jayce(także na topa), lissandra. ADC baardzo łatwo wycarrować gierkę, wystarczy mieć 1 tanka w teamie i zgranego supporta(aby nie przegrać chociaż lini) i jak wiesz o co chodzi to w brązie wystarczy, że ty sam będziesz robił dmg i nie przyjmował zbyt dużego focusu. Myślę, że na brązie łatwo też wycarowac gierkę annie(pod RoA i Rylai jak masz feeda), dariusem(pod tanka, ew. 1 item pod ad), kha'zixem, wyżej wymienionymi i jeszcze dużo więcej, tutaj dałem ci tylko przykłady postaci.

To są moje obserwacje, ale możliwe, że ja tak wybieram, bo pasuje to do mojego stylu gry.

Czyli mam grać postaciami z dużym dmg oraz zrobić tak aby mnie nie focusowali tak?

Opublikowano

Teemo nikt nie lubi, w brązie zwłaszcza, zdarza się, że ludzie będą wychodzili z gier albo trollowali gry z tego względu, że Teemo tam jest i nie potrafią na niego grać. 

Czyli to wychodzi na naszą korzyść bo jak dobrze zrozumiałem napisałeś "ludzie będą wychodzili z gier albo trollowali gry z tego względu, że Teemo tam jest i NIE POTRAFIĄ NA NIEGO GRAĆ" jeśli przeciwnik nie będzie umiał na nas grać to chyba dobrze tak? (Może źle zrozumiałem).

Dlaczego tak dużo ludzi chejtuje teemo co on jakiś inny? dobra postać jak ktoś ogarnie (przynajmniej mi się tak wydaje). Moją pierwszą postacią na jaką zbierałem to był właśnie Teemo i szło w miare dobrze. :O

Opublikowano

z topa sie nie carruje swojego elo, ludzie kurna ogarniecie to kiedys?

Wiem że jungle bardziej się carruje niż top ale w tf'ach nie ma dużej różnicy pomiędzy junglerem a toperem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...