Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[RECENZJA] Neo Scavenger

Voltiskay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

header.jpg?t=1421126542

Do tej pory myślałem, że gry pisane, które mają pixelową grafikę i sześciokątne pola po, których możemy się poruszać, to już przeszłość, lecz się myliłem, gdy w desperackim poszukiwaniu gry survival natknełem się na nią. zobaczyłem, że ta gra ma potencjał i nie jest zwyczajna, ponieważ posiada ona bardzo rozwiniętą rozgrywkę, której na pierwszy rzut oka nie widać, ale po dłuższej chwili można spostrzec, że ta gra jest świetna.

scavengerneo.jpg

-Gra oferuje nam czysty survival, w którym będziemy musieli dbać o żywność, picie, temperatura organizmu wewnętrzna i zewnętrzna, jak i komfort naszej postaci. Każdy z wskaźników, który spadnie do zera, to giniemy co jest oczywiste
-Gra daje nam dostęp jeszcze do craftingu, który jest bardzo zaawansowany i jeszcze nie do końca go rozumiem.
-Walka z potworami lub innymi humanoidalnymi stworzeniami jest tu tak, że dostępna i polega ona na systemie turowym, który jest bardzo prosty, po prostu wybieramy akcje, a nasza postać wykonuje akcje.

-Możemy również zastawiać pułapki na różną zwierzynę taką jak jelenie.
-W grze każdy przedmiot się psuje co zmusza nas do odnawiania ekwipunku, którego jest bardzo mało, a znalezienie odpowiedniej broni graniczy z cudem.
-NEO scravenger daje nam również opcje wybierania umiejętności negatywnych, jak i pozytywnych, które mają bardzo duży wpływ na dalszą rozgrywkę.
-W grze musimy dbać o zranienia i stłuczenia naszej postaci np przeciętą nogę musimy zabandażować, a złamaną usztywnić dwoma bandażami i kijkiem, a zranić się jest łatwo np przeszukując ruiny lub lasy

MontageWide.png

Podsumowanie gry:

Gra NEO scavenger jest bardzo trudną grą, która pokazuje nam jak trudno przetrwać i zadbać o podstawowe środki do życia w świecie, w którym rządzą własne zasady.

Plusy:

+Bardzo trudna gra

+Trzeba dbać o  żywność i konfort

+Realistyczny system craftingu

+Bardzo ładnie odwzorowanie modele broni ciuchów i innych sprzętów

+Otwarty świat losowo generujący się

Minusy:

-Czytana "fabuła"

-Ciężki crafting

Ocena:

8/10

header.jpg?t=1421126542
Opublikowano

Sama gra ciekawa, ale recenzja już trochę gorzej. Nie pisz jej w myślnikach tylko staraj się je wpleść w cały tekst, którego niestety tu jest mało i nieprzyjemnie się go czyta. Popracuj jeszcze.

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

Jak na takie klimaty zombie-apokalipsy taka grafika moim zdaniem nie pasuję, poprostu nie oddaje klimatu, wydaje mi się też, że jest trochę ułatwiona, ponieważ na ss'e u dołu można zauważyć zombie w lesie, powinna być że tak powiem "mgła wojny" no bo w końcu co to za wyzwanie jeśli walczy się tylko z głodem a zombie można omijać. To jest tylko moje zdanie, oczywiście każdy ma inny gust, mi gra nie przypadła do niego.

header.jpg?t=1421126542

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...