Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z uruchomieniem gry.

pyś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich zapalonych czołgistów! Mój problem polega na wyłączaniu się gry przed załadowaniem. Client gry normalnie, ładnie się odpala klikam graj no i po chwili gra zaczyna się ładować i tu pojawia się problem, bo zaraz przed końcem doładowania gra wywala i nic się nie dzieje, można włączyć tylko od nowa. Dodam, że gra działała mi kiedy miałem jeszcze stary procesor, a teraz gdy został wymieniony przestała, jednak wątpię by była to wina procesora. Jeśli będą potrzebne jakieś dodatkowe informacje proszę pisać. Pozdrawiam!

Witam ponownie! Oto parametry komputera: 

CPU: AMD Athlon 64 x2 4400+     

Karta graficzna: RADEON X600/X550 Series

Ram: 2GB DDR2 

Miejsce na dysku: 490 GB

Co do starego procesora to był to chyba Intel Pentium IV? Hm.. pamiętam tylko, że był jedno rdzeniowy.

Tak ten problem występuje tylko w WOT.

Wymieniany był procesor i płyta główna.

Nie mam modów.

MOAB? Szczerze mówiąc nie mam pojęcia co to może być, ale... czy chodzi o płytę główną? Jeśli tak to proszę bardzo:

Gigabyte Technology M55S-S3

Uprzedzając pytania grę pobierałem z głównej strony WoT'a i nie raz, a dwa razy! W dalszym ciągu jest to samo.

A co do procesora to raczej jest lepszy, bo zauważyłem, że gry działają znacznie lepiej i płynniej.
Opublikowano

1. jeżeli masz jakieś mody to je wywal

2. ten procesor był wymieniany sam, czy cały komputer wymieniałeś?
3. podaj spec. kompa

Opublikowano

Witam wszystkich zapalonych czołgistów! Mój problem polega na wyłączaniu się gry przed załadowaniem. Client gry normalnie, ładnie się odpala klikam graj no i po chwili gra zaczyna się ładować i tu pojawia się problem, bo zaraz przed końcem doładowania gra wywala i nic się nie dzieje, można włączyć tylko od nowa. Dodam, że gra działała mi kiedy miałem jeszcze stary procesor, a teraz gdy został wymieniony przestała, jednak wątpię by była to wina procesora. Jeśli będą potrzebne jakieś dodatkowe informacje proszę pisać. Pozdrawiam!

Mody raczej nie są winne. Napisz w dziale komputery ew. do @NiemaSkilla

http://www.mpcforum.pl/forum/706-problemy-i-usterki/
Opublikowano

Może tak parametry? Napisałeś że wymieniłeś CPU ale z jakiego na jaki i jakie MOAB? Może ten "lepszy procesor" nie jest taki dobry bądź masz uwalone pliki gry. Problem występuje tylko w WoT?

Opublikowano

Może tak parametry? Napisałeś że wymieniłeś CPU ale z jakiego na jaki i jakie MOAB? Może ten "lepszy procesor" nie jest taki dobry bądź masz uwalone pliki gry. Problem występuje tylko w WoT?

MOAB? co ta takiego? chodzi Ci zapewne o MOBA

@pyś

tak chodziło mu o płytę główną.

co do tego procka, niby "wincej rdzeniuf" ale to jest AMD, procki AMD są tanie, mają "wincej rdzeniuf", ale są mniej wydajne dla ludzi "pospolitych", nie wykonujących jakiś złożonych obliczeń.

Także mozliwe jest to że nowy procesor jest słabszy niż ten stary ;]

Podaj jeszcze dokładną nazwę katy, sprawdź chociażby programem GPU-Z i procesor CPU-Z i wstaw screeny z pierwszych zakładek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...