Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Da radę ?

xTexu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Od dłuższego czasu gram w csa . Komputer w miarę stary , ale 60 stalych Fpsow wyciaga . Ale jest jeden problem : na rozdzielczości 1024x768 :(. Większe nie są grywalne . A monitor 23 cala . Czy dokupienie z 2 gb ramu podniesie mi fpsy ?

Intel Pentium 2x 2.6

Geforce 210 1gb

2 gb ramu

Opublikowano

Więcej ramu raczej nic ci nie da. W sumie nie wiem w czym problem, sam mam 22 calowy monitor i gram na takiej samej rozdzielczości co ty. Po prostu na takiej gra mi się wygodniej.

Opublikowano

Dokupienie ramu coś tam da, ale nie będzie to jakaś ogromna wydajność. Pokombinuj z ustawieniami. Spróbuj ustawić większą rozdzielczość, a obniżyć wszystkie opcje jakości tekstur itd na bardzo niskie.

Więcej ramu raczej nic ci nie da. W sumie nie wiem w czym problem, sam mam 22 calowy monitor i gram na takiej samej rozdzielczości co ty. Po prostu na takiej gra mi się wygodniej.

może i Tobie gra się wygodnie, ale np w moim przypadku i podejrzewam autora tematu (zakładam, że bez powodu by nie zmieniał rozdzielczości) już tak kolorowo nie jest. Przy niskiej rozdzielczości względem monitora występuje u mnie rozmycie. Brak ostrości. Pikseloza taka, że aż oczy bolą. Mało komfortowe jest strzelanie z tego względu, że ciężko kogoś utrafić na takich pikselach. Może jakbym grał w csa 1.6 to nie miałbym z tym problemów. Wiadomo w Full HD nie jestem w stanie też grać, bo fpsy na to nie pozwalały, ale obniżyłem rozdzielczość do takiej, która daje dobrą grywalność

Opublikowano

Kwestia przyzwyczajenia, jeśli nie rozciąga się 4:3 to powinno być okej. Prawda, że w menu wszystko może być jakby lekko rozmazane lub nie wyraźne. Ale bardzo bardzo dużo ludzi gra na niższych rozdzielczościach, ja strzelam o 50% lepiej na takiej.

Wracając do tematu, fakt możesz pokombinować w opcjach.. Grafikę ustawić na max wydajności, detale w CS ustawić na low i wyłączyć wszelkie efekty.. Ale wątpię, żebyś na tym PC dał rade wyciągnąć coś więcej. Raczej musisz się przyzwyczaić lub zainwestować trochę pieniędzy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...