Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie pobrac visual basic 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam mały problem

używam "visual basic 2010 Express" , lecz ten program różni się od "Visual basic 2010" , na yt oglądam poradniki , gdy kopiuje kod to są błędy , np gdy chce użyć "Then" , to nawet nie jest podkreślone na niebiesko , szukałem na stronie microsoftu , lecz jest tam jedynie visual basic 2010 express , wiem że to może głupi temat , ale proszę o pomoc : ) z góry dziękuje!

Opublikowano

o.O

Express to ten sam visual basic

ty możesz pobrać tylko w wersji express, bo Microsoft ma tak, że wszystko co ma dopisek Express jest dostępne za darmo (są tam jakieś warunki dla każdej aplikacji ale to sam musisz poczytać).

Opublikowano

To mam takie jeszcze jedno głupie pytanie , np na youtube ogladam poradniki , i teraz podam prosty przykład , na youtube jest " MsgBox("Tekst") " i gdy ja próbuje tak samo napisać , to wyskakuje error  "  The name 'MsgBox' does not exist in the current context  "
Ale gdy zastąpie " MsgBox("tekst") " na " MessageBox.Show("Tekst") " jest wszystko ok! .  Lecz nie jest to jedyna komenda która nie działa poprawnie (lub ja nie wiem jak jej użyć) , tak samo też mam z "Then" , nawet nie jest podświetlone wtedy zamiast then , męczyć się z nawiasami .

Opublikowano

To mam takie jeszcze jedno głupie pytanie , np na youtube ogladam poradniki , i teraz podam prosty przykład , na youtube jest " MsgBox("Tekst") " i gdy ja próbuje tak samo napisać , to wyskakuje error  "  The name 'MsgBox' does not exist in the current context  "

Ale gdy zastąpie " MsgBox("tekst") " na " MessageBox.Show("Tekst") " jest wszystko ok! .  Lecz nie jest to jedyna komenda która nie działa poprawnie (lub ja nie wiem jak jej użyć) , tak samo też mam z "Then" , nawet nie jest podświetlone wtedy zamiast then , męczyć się z nawiasami .

Odpaliłeś prawdopodobnie C# zamiast Visual Basic.

8LTfBGw.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...