Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lee Sin MiD

ActiZz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, co sadzicie o mainowaniu lee sina na midzie na wyższym ELO? Obecnie jestem w p5 i raczej za  jakis czas będzie d5. Da rade tym ugrać ?

Opublikowano

Wydaje mi się, że da się coś im ugrać. Jego ulti może prosperować z turretem. Natomiast nie wiem jak to z kontrami, czy większość midderow kontruje jego, czy odwrotnie. Należy również pamiętać, że Lee Sin to mocne early, gorszy late.

Opublikowano

Jak dla mnie był dobry bardzo. Więc czemu nie? Na 6 levelu masz tak niesamowity burst, że enemy się składa bez dwóch zdań. Tylko jedyny core (który kiedyś budowałem) item to hydra/tiamat. Czemu? Bo podczas combo wklepujesz dodatkowy burst kolesiowi + przydaje się do odpushowywania lini.

Lee sin z samą hydrą (reszta itemki def) już robi potworny dmg przy czym jest tanky. Ale cóż, ludzi zniechęciło po prostu nerf na jego W, chociaż i tak da radę uniknąć przy jego pomocy skill-shota enemy/zablokować dmg. O insec'u pod swój tower nie wspominam bo to mega niszczy enemy.

Opublikowano

lee sin w s3/ początki s4 był kosą na midzie, zaczynałem z red potem i kampiłem się na enemy midera jak będzie wracał z pomagania bufa / łatwy frag, po obecnych nerfach moim zdaniem nie opłaca się go mainować na mida, early game może ma spoko ale late? w porównaniu do mocnych casterów typu xerath, wiadomo kto zrobi więcej w late game :P
zmien postke lee jest słaby na midzie tak czy siak za dużo go ponerfili

Sygnatura.jpg

Opublikowano

Największą jego bolączką jest to, że nie ma late. Miałem nim przegrane około 4-5 gier na 10 kiedy próbowałem właśnie na midzie mainować pomimo statów w granicach 3x-1x-2x. W odróżnieniu od champów typu Ahri, Fizz, Azir, Katarina itp im dłuższy mecz tym ma mniejszy potencjał. Ogarnięty team zwyczajnie przeczeka do 30-40 minuty, kiedy stajesz się coraz słabszy i pomimo Twojego FULL BUILDU w tym czasie wygra grę.

Moim zdaniem jeden z lepszych picków do jungli na support-bruisera. Ogarniasz Sighstone'a i z Chucka Norrisa kopiesz ludzi w ręce sojuszników :)

Opublikowano

Jeśli chcesz skontrowac na midzie akali to proszę bardzo,lecz inni midlanerzy zjedzą cię ;)

nic nie zjedzie dobrego lee na midzie, nie pickuje sie go przez jego late game.

Witam, co sadzicie o mainowaniu lee sina na midzie na wyższym ELO? Obecnie jestem w p5 i raczej za  jakis czas będzie d5. Da rade tym ugrać ?

jak bedziesz pickowal lee na mida to nie bedzie

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

A co sądzicie o shaco ;-)? Szukam jakiejś postaci która mogłbym być jak ja to mówie " Koneserem " na midzie mainuje oriankę, ale w sumie fajnie było by umieć 2 pozycje , bo 1 na soloQ nie starczy.

Opublikowano

A co sądzicie o shaco ;-)? Szukam jakiejś postaci która mogłbym być jak ja to mówie " Koneserem " na midzie mainuje oriankę, ale w sumie fajnie było by umieć 2 pozycje , bo 1 na soloQ nie starczy.

Shaco AP mid jest dobry, ale musisz mieć snowballa, bo bez niego słabo wyjdzie. Większość miderów pada na dfg+E (..) wróć, shaco na midzie już nie jest taki mocny

Pomocnik
Opublikowano

Obecna meta idzie w stronę dużego dmg , krytów i mocnego bursta , oraz ukierunkowuje się w stronę late game'u . Lee jak najbardziej ma dużego bursta , ale w early , w late dużo nie zrobi . Moim zdaniem, jeśli byś ogarnął go dobrze to byłbyś w stanie wykluczyć z gry enymy mid lanera . Lecz jednak w obecnej mecie nie jest to najlepszy pomysł , gdyż jeśli trafisz na dobrego midera, który umiejętnie będzie Cię ogrywał , to będziesz usuless . Więc według mnie obecnie Lee na midzie jest kiepskim pomysłem :]

Opublikowano

Obecna meta idzie w stronę dużego dmg , krytów i mocnego bursta , oraz ukierunkowuje się w stronę late game'u . Lee jak najbardziej ma dużego bursta , ale w early , w late dużo nie zrobi . Moim zdaniem, jeśli byś ogarnął go dobrze to byłbyś w stanie wykluczyć z gry enymy mid lanera . Lecz jednak w obecnej mecie nie jest to najlepszy pomysł , gdyż jeśli trafisz na dobrego midera, który umiejętnie będzie Cię ogrywał , to będziesz usuless . Więc według mnie obecnie Lee na midzie jest kiepskim pomysłem :]

heh widze ze to ty wyznaczasz nowe trendy w mecie

lee sin mid pick 50/50 jak nie carrniesz ostro wszystkich w early to lose, bo ten champ z lane sam nie wygrywa gier

Opublikowano
nic nie zjedzie dobrego lee na midzie, nie pickuje sie go przez jego late game.

Stary,co ty za głupoty wygadujesz

Z takim Zedem,Yasuo czy też Ahri to on szans nie ma :0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...