Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy server wypali?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ;)

Ostatnio nie grałem na porządnym serverze Mc frakcje na modach

I mam takie 2 pytania:

" czy opłaca się założyć server Minecraft frakcje na modach?"

" czy zagracie na takim serverze?"

Paczka na której bym stawiał server to ta :http://zakmodpack.rascal.pl/

Pozdro <3333

76561198180869410.png
Opublikowano

Nie. Większość dzieci modów/serwerowego launchera nie umie zainstalować.

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

Jeżeli chcesz zakładać serwer na modach, to najlepiej na modach technicznych i trochę innych.. Serwer zawsze wypali jeżeli będzie dobra i pracowita ekipa serwerowa pracująca na dobro serwera i jak będzie oczywiście dobra reklama dla serwera. 

Tutaj na dodatek z mojego dobrego serca podsyłam Ci 2 ważne tematy do poszukania ekip na serwer, (żebyś później nie szukał):
http://www.mpcforum.pl/topic/1352500-inne-poszukuj%C4%99zostan%C4%99-administratorem-moderatorem-budowniczym-serwera/

http://www.mpcforum.pl/topic/1352508-inne-szukasz-programisty-do-tworzenia-serwera-lub-oferujesz-takow%C4%85-pomoc-pisz-tutaj/

Opublikowano

Nie. Większość dzieci modów/serwerowego launchera nie umie zainstalować.

Gram na Fb na którym gra 45 osób dziennie w tym 10 dzieckow ;D

Jeżeli chcesz zakładać serwer na modach, to najlepiej na modach technicznych i trochę innych.. Serwer zawsze wypali jeżeli będzie dobra i pracowita ekipa serwerowa pracująca na dobro serwera i jak będzie oczywiście dobra reklama dla serwera. 

Tutaj na dodatek z mojego dobrego serca podsyłam Ci 2 ważne tematy do poszukania ekip na serwer, (żebyś później nie szukał):

http://www.mpcforum.pl/topic/1352500-inne-poszukuj%C4%99zostan%C4%99-administratorem-moderatorem-budowniczym-serwera/

http://www.mpcforum.pl/topic/1352508-inne-szukasz-programisty-do-tworzenia-serwera-lub-oferujesz-takow%C4%85-pomoc-pisz-tutaj/

dzięki ;) 

A jaką paczkę polecacie?

A teraz pytanie czy wy byscieie wbili?

76561198180869410.png
Opublikowano

Ja bym wbił.. Lecz to zależy jakie były by mody oraz wygląd mapy.. (Na serwer gdzie będzie zbudowany kwadrat 5x5 z bloków diamentów na środku będzie regulamin (2 tabliczki) to napewno nie wejdę ;p)

Opublikowano

Ja bym wbił.. Lecz to zależy jakie były by mody oraz wygląd mapy.. (Na serwer gdzie będzie zbudowany kwadrat 5x5 z bloków diamentów na środku będzie regulamin (2 tabliczki) to napewno nie wejdę ;p)

Nie.... Juz miałem 7 serverow i z nich wezme doświadczenie ...

Mapa z diaxowym blokiem zasad xD... Napewno nie :D

76561198180869410.png
Opublikowano

Tak wbił bym na sto procent jak bym zobaczył mody takie jak: adventure, dungeons, dartcraft, ic2, applied, thermal, mekanism, farmy, openbloks, twilight, i dużo innych technicznych i przygodowych. Możesz też stworzyć serwer na huśbooxie, tam takie mody są, tylko musisz odpowiednią paczkę znaleźć. + MUSISZ tez mieć launcher do tego serwera który sam wszystko zainstaluje, bo ludziom nie bedzie się chciało i przez to stracisz dużo graczy.

Jezeli serwer będzie dobrze dopracowany, sporo dobrych modów i dobra administracja na ts, to oczywiście że wypali.

Ja jako pierwszy bym wbił na taki serwer z 150 modów + :)

Po za tym załóż serwer na 1.6.4. Tam są takie mody jakie wymieniłem, a bardzo chętnie pograł bym na dartcrafcie ;)

Kappa.

Opublikowano

Wszystko zależy od Ciebie. Ustawienia, fundusz na serwer, maszyna, reklama - uwierz mi, że nawet, jeśli serwer jest słaby, to dzięki reklamie idzie zbić fortunę. :)

Pasjonat
Opublikowano

Budowle, najważniejsze są ładne budowle, ładny spawn i nie mówię tu o budowlach jakiś super wielkich i epickich, mogą to być kameralne budowle na początek ale ładne ;]

lzJdkMd.png

Opublikowano

Co do pytania, to ja wolę aby serwer się nie palił...

Nie opłaca się, ponieważ mało ludzi gra na serwerach z modami, rzadko komu się chce ściągać launchery. Ja bym nie zagrał (powód w poprzednim zdaniu).

Opublikowano

Dziekuje za opinie... juz sie wzielem do roboty... 

Jakbyś zebrał ekipę, dobrze ogarnął serwer, a w prezentacji nie wiałoby nudą to raczej bym wbił. :P

mam juz pozadna ekipe ;)

Budowle, najważniejsze są ładne budowle, ładny spawn i nie mówię tu o budowlach jakiś super wielkich i epickich, mogą to być kameralne budowle na początek ale ładne ;]

a juz buduje :D!

Tak wbił bym na sto procent jak bym zobaczył mody takie jak: adventure, dungeons, dartcraft, ic2, applied, thermal, mekanism, farmy, openbloks, twilight, i dużo innych technicznych i przygodowych. Możesz też stworzyć serwer na huśbooxie, tam takie mody są, tylko musisz odpowiednią paczkę znaleźć. + MUSISZ tez mieć launcher do tego serwera który sam wszystko zainstaluje, bo ludziom nie bedzie się chciało i przez to stracisz dużo graczy.

Jezeli serwer będzie dobrze dopracowany, sporo dobrych modów i dobra administracja na ts, to oczywiście że wypali.

Ja jako pierwszy bym wbił na taki serwer z 150 modów + :)

Po za tym załóż serwer na 1.6.4. Tam są takie mody jakie wymieniłem, a bardzo chętnie pograł bym na dartcrafcie ;)

sprawdze ta paczuszke i zedytuje jak bedzie mi sie podobac ;)

Wszystko zależy od Ciebie. Ustawienia, fundusz na serwer, maszyna, reklama - uwierz mi, że nawet, jeśli serwer jest słaby, to dzięki reklamie idzie zbić fortunę. :)

mam kasy duzo ;) wiec dla mnie to nie problem

Server Csa juz koncze tylko modele... wspolwlasciciel zrobi reklame i zaczynam z tworzeniem serva ;)

76561198180869410.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...