Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szybka sprawa MMR i Liga

WasserFull

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż w zeszłym sezonie miałem Silver 5. Teraz wygrałem 8 i przegrałem 2. Wywaliło mnie do Silvera 2. I sprawdziłem na stronie, że mam MMR: 1,580 

Czy jest to dużo czy mało na Silver'a 2 ?

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Tam możesz sobie sprawdzić mmr, lecz ono nie jest prawdziwe. Ja mam na smurfie mmr -35, więc. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Dokładnie, o ile tego mmr nie podał ci riot, to nie jest one prawdziwe - nie znamy go, jedyne co możesz 'ocenić' to czy masz więcej mmr niż twoja liga czy mniej, ale to tez dopiero po kilku grach ( musialbys zobaczyc ile dostajesz LP, ile tracisz - ale to też musiałbyś sprawdzić na około 5 win minimum i 5 lose minimum - i tak nie byłoby zbyt dokładnie )

Opublikowano

Znowu to zbędne gadanie, że to nie jest Twoje mmr. Ludzie, dajcie spokój. Jeśli ktoś się pyta o mmr, to patrzcie na stronę z której on to bierze, a nie porównujcie do mechaniki w LoLu. Na OP.GG jest jeden algorytm, w LoLu jest drugi. Oba są przybliżone, bo będąc w Silver 1 kiedyś, miałem 1480 mmr. Jak przekroczyłem nadto 1500, to była promocja i awansując do Golda 5, miałem ~1530. 1580 mmr według op.gg to coś w okolicy golda 4, także jest dobrze. I może ta strona nie podaje wam mmr takiego jak w LoLu, ale porównując pomiędzy dwoma liczbami na op.gg się zgadza, bo tam  jest jeden algorytm. Także jak pograsz to kwestia czasu aż do golda wbijesz.

Czy nikt nie pamięta już przedziałów ELO, które kiedyś obowiązywały? 1450-1550 ELO próg golda na EUW/EUNE (poprawcie mnie, bo w tej chwili nie jestem w stanie wam podać dokładnych wartości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...