Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zrobić serwer hamachi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Wraz z kolegami z rla chcialbym stworzyc serwer hamachi MC, ale mam problem nie wiem skad pobrac minecrafta najnowszego i do niego pliki serwerowe. Znaczy sie minecrafta jakos sie znajdzie ale jesli macie to dajcie DL, a plikow nigdzie nie moge znajsc. Na forum najnowsze to 1.7.4 chyba, a chcem najnowsze bo sam nowe zwierzeta ITD.

Prosze o pomoc :)

No i jakies info na temat tworzenia serwera, kiedys robilem na 1.5.2, ale to wszystko ladnie dostepne bylo i nie bylo problemu. 

POZDRAWIAM

Opublikowano

Siemka. Wraz z kolegami z rla chcialbym stworzyc serwer hamachi MC, ale mam problem nie wiem skad pobrac minecrafta najnowszego i do niego pliki serwerowe. Znaczy sie minecrafta jakos sie znajdzie ale jesli macie to dajcie DL, a plikow nigdzie nie moge znajsc. Na forum najnowsze to 1.7.4 chyba, a chcem najnowsze bo sam nowe zwierzeta ITD.

Prosze o pomoc :)

No i jakies info na temat tworzenia serwera, kiedys robilem na 1.5.2, ale to wszystko ladnie dostepne bylo i nie bylo problemu. 

POZDRAWIAM

Może z tego sobie coś wybierzesz:

https://www.youtube.com/watch?v=oXIdjgc3skI

https://www.youtube.com/watch?v=wdmENcXvzuI

Podpinam się pod prośbę. Poszukuję jakiegoś lunchera do mc. Najlepiej 1.8 bądz 1.7.2. Mam teraz 1.5.2 AnjoCaido

Keinett/zyczu całkiem dobry ;).

Opublikowano

Jak chcecie zrobic serwer mc na hamachi to polecam serwer craftbukkit lub spingot w wersji 1.7.2 bo najstabilniejszy i mozesz dodawac do niego pluginy.

Jak sie pomylilem to przepraszam

Opublikowano

1.8 z pluginami jeszcze nie ma, za to jest klasyczny ze strony mc do pobrania (minecraft_1.8_server.jar)

Co do Launchera do Zyczu nie jest zbytnio uniwersalny, lecz dla ludzi którym nie chce się instalować modów/optifine jest idealny :D Ja osobiście używam Launchera TeamExtreme bodajże.

- i5 4460 4x3,4Ghz - 2x4GB DDR3 HyperX FURY - MSI H97 PC Mate - MSI Gaming R9 380 4GB - Corsair VS 550W - Zalman R1 White - WD Green 500GB -

- Steelseries QcK - Ozone Argon Ocelote World - Ozone Battle Strike MX - LG 29" 21:9 - Lenovo Gaming Y Headset 7.1 -

Opublikowano

Ten 1 link co podales, to 1.4.6. Ja chcem pograc po prostu z kolegami, zadnych dodatkow raczej nie bd dodawal, po prostu przetrwanie troche pograc, ale w tych nowych sa konie, kroliki itd to lepiej by bylo ;d 

ze strony mc moge tylko "serwer"pobrac? a zeby grac w ogole to luncher jakis ta? jaki najlepszy dacie linka? Zeby latwy byl, bo mialem jakis i tam tyle opcji bylo ze nawet wlaczyc sie nie chcial

Pobralem MC z ich strony to demo jakies ;C

Opublikowano

Pobierz Shiginima launcher on jest wedlug mnie najlepszy nom-premium

Opublikowano

Jak chcecie zrobic serwer mc na hamachi to polecam serwer craftbukkit lub spingot w wersji 1.7.2 bo najstabilniejszy i mozesz dodawac do niego pluginy.

Jak sie pomylilem to przepraszam

Hmm on chciał serwer 1.8 nie 1.7.2 :D

Opublikowano

1.8.1 to wersja najnowsza?

I jak we 3 pobierzemy to i ja pobiore ten serwer ze strony mc oryginalnej to bedziemy mogli we 3 sobie grac?

UP. ogolnie chodzi mi o to zeby miec wszystkie rzeczy w mc, bo gra ciekawsze duzo sie zrobila

Pobralem zyczu ale to jest 1.8 , da sie to zaktualizowc do 1.8.1?

Opublikowano

serwa umiem zrobic, problem jest z dzialajacym lucbnherem z najnowsza wersja.

Pobralem tego by zuczu i jak checm kliknac URUCHOM GRE to sie nie chce pobrac i wyskakuje taki blad:

BOO-BOO:java.IOException: serwer returned HTTP response code: 403 for URL....... 

k**wa co ja mam zrobic zeby to dzialalo, koledze to samo wyskakuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...