Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z rootem ACER ICONIA A1-811 Framaroot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam taki problem gdy próbuję zrootować tablet  ACER ICONIA A1-811 framarootem wyskakuje mi taki komunikat: EXPLOIT RESULTS HALF SUCCES :-/ ... system partition is read only, use local.prop trick     

Opublikowano

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Też to czytałem ale u mnie z angielskim jest kiepsko a translatory dziwnie tłumaczą więc mógłby ktoś wytłumaczyć o co chodzi?

Opublikowano

Brak słów do takich ludzi. "Half-Success :-/ ... system partition is read-only, use local.prop trick. Reboot your device and use adb to see if it run as root", happen when the filesystem in use on system partition is a read only filesystem (ex: squashfs)" to znaczy, że miejsce w którym znajduje się system jest tylko do odczytu, czyli nie może zostać zmodyfikowane. Nie wiadomo czy udało się zrootować telefon. Pobierz z google play apkę "root checker" i sprawdź.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Dokładnie mówi coś takiego:

Partycja systemowa jest tylko do odczytu, użyj triku z plikiem local.prop. Zresetuj swoje urządzenie i użyj adb, żeby sprawdzić czy ma roota.

Opublikowano

Dokładnie mówi coś takiego:

Partycja systemowa jest tylko do odczytu, użyj triku z plikiem local.prop. Zresetuj swoje urządzenie i użyj adb, żeby sprawdzić czy ma roota.

Po co bawić się w adb, skoro można po prostu zainstalować apkę? Przetłumaczyłem mu tak, żeby zrozumiał, bo pewnie nie wie co to jest adb.

­

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Po co bawić się w adb, skoro można po prostu zainstalować apkę? Przetłumaczyłem mu tak, żeby zrozumiał, bo pewnie nie wie co to jest adb.

­

Po prostu dokładnie przetłumaczyłem, nie widzę problemu... Twoje tłumaczenie także jest poprawne, przecież nie zaprzeczam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...