Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna do GTA 4?

mister920

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem otóż gta 4 strasznie sie laguje (ok 20-25fps) i do was mam pytanie czy zmiana karty graficznej i na jaka pomoże abym coś pograł na stałych 50fps i na podziałce 1024x762 i aby ta karta nie byla  za droga

parametry mojego słabego kompa 

Windows 7 ultimate 64bit
Procesor: Pentium® Dual-Core CUP E5200 @ 2.50GHz 2.40GHz
Pamięć RAM: 3.00GB
Karta graficzna: ATI Radeon HD 3400 Series 512mb
Opublikowano

GTA IV strasznie laguje bo optymalizacja jest zrypana ;c Procek tez masz na stary socket, lepiej uzbieraj na coś nowego. No chyba że nie masz funduszy a musisz coś zmieniać to tą kartę na coś pokroju HD 5850. Lepszej nie potrzeba bo i tak procek słaby.

Edit: No w sumie możesz jeszcze procka na jakiegoś quada zmienić.

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Nie znam się na tych starych procesorach i nie wiem za bardzo co mogę Ci polecić. Na pewno coś takiego będzie dużo lepsze niż twój pentium: http://olx.pl/oferta/procesor-intel-core-2-quad-q9550-2-83gb-12mb-s-775-CID99-ID5hZhF.html#cf54e0fa0d. Jak widzisz koszt wyższy niż karta ;c I tak wydaje mi się że ten procek coś za drogo stoi. Są jeszcze podobne modele dużo tańsze, ale nie wiem czy sobie poradzisz i dasz radę go zamontować: http://allegro.pl/intel-e5440-q9550-4-x-2-83ghz-12-mb-1333mhz-i5026330199.html. Porozglądaj się za tym Q9550, może za 2 stówki znajdziesz ;p

4008f620557c76b9gen.jpg
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...