Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór serwera dedykowanego + parę pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zastanawiam się nad kupnem serwera dedykowanego Standard ze strony: https://www.mintshost.pl/dedykowane.php

Parametry:

- Intel i5 4460 4x3.2GHz

- Pamięć RAM 16 GB DDR3 1600MHz

- Dysk twardy 2x 1000 GB SATA3 RAID1

- Bez limitu transferu

- Ochrona DDOS w pakiecie GRATIS

- łącze 100mbit/s

Jego cena to nie całe 200zł mc, myślę że to dość mało. Minthost zapewnił mnie że wszystkie te parametry są gwarantowane.

Myślę też nad Kimsufi ale z nimi to nic nie wiadomo, i wgl. rzadko udaje mi się trafić gdy mają coś dostępnego do sprzedania.

Teraz tak, na tej maszynie chciałbym wrzucić pliki dla patchera jak i całego clienta do bezp. downloadu, oczywiście zainstalować apache i php.

Maszyna ta nie dość że hostowała by serwer to jeszcze strone, patchera i clienta. Co o tym myślicie, czy może lepiej kupić słabszego dedyka i osobny hosting strony? Co uważacie o MintHost, bo ceny mają dość niskie?

Opublikowano

Jest to bardzo zły pomysł.

1. Mintshost ma słabe zabezpieczenia jeżeli chodzi o ataki DDos, a 100Mbit/s jest bardzo niską przepustowością jeżeli chodzi o samo filtrowanie Anty DDos, a co dopiero jeżeli chcesz postawić wszystko na jednej maszynie.

2. Postawienie wszystkiego na jednej maszynie jest błędem ponieważ przy silniejszym ataku padnie wszystko.

Najlepiej jest pod serwer zakupić maszynę na OVH (duża opłata aktywacyjna) bądź najlepiej na HosTeam (najlepsza ochrona Anty DDos) jednak tu ceny są bardzo wysokie.

Osobiście polecił bym Mintshost pod serwer VPS testowy. Serwer dedykowany z tej serwerowni może być pod stronę oraz patchera, co do wrzucenia tu clienta można, ale strasznie to obciąży sieć.

Jeszcze co do Mintshost to ciężko się z nimi pracuje. Ja osobiście miałem tam serwer dedykowany i wyszło że straciłem dane przez niekompetencje techników. Co do reinstalacji trzeba też długo czekać aż to nastąpi.

Kimsufi można wykorzystać pod stronę, ale pod serwer tez  nie polecam.

Jeżeli już coś chcesz stawiać to niezależnie od drugiego :)

Opublikowano

W takim wypadku już chyba lepiej kupić VPS na hosteam.pl opcję blue z 8GB ramu. Na vps-ach też mają ochronę ddos ?

I do tego osobny hosting na stronę/pliki patchera a client na mega.co.nz i po problemie chyba?

Opublikowano

Odradzam kupowania maszyn na Mintshost blokują Twoją usługę bez ostrzeżenia jeśli dostaniesz DDoS'a powyżej 100 mb/s ;) Doczytaj ich regulamin i warunki umowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...