Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] OldSchool - pomysł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko :). Ostatnio wpadłem na pomysł, żeby założyć oldschoolowy serwer MC. Chciałbym zobaczyć wasz odzew, gdyż ciekawi mnie czy takie cuś by się przyjęło. Serwer byłby w stylu powiedzmy hardcore, tzn. Gra na hardzie, brak zabezpieczeń skrzyń, cuboidów itd. Dostęp byłby tylko dla graczy z wykupioną wersją gry, aby zminimalizować griefing i inne tego typu rzeczy. Chciałbym, żeby na takim serwerze utworzyła się fajna kreatywna społeczność. Dobra, trochę powiedziałem, teraz kolej na was. Czy ktoś z was byłby chętny na taki serwer?? Tu macie ankiete z wersjami gry na jakich mógłby stać serwer. Ja proponowałbym coś poniżej Beta 1.3 :)

ANKIETA:

Myślę nad wyborem wersji 1.7.3. MAcie jeszcze jedną ankietę: http://strawpoll.me/3538220

@EDIT2

Dobra prawdopodobnie ostatnia ankieta przed podjęciem jakichkolwiek prac: http://strawpoll.me/3538360

Demokracja to ustrój, w którym możesz mówić, to co myślisz, nawet wtedy, kiedy nie myślisz.

- Edward Rutherford

Opublikowano

Ok czyli robię serwer pod BETA 1.8.1. Czy chcecie jakieś szczególne pluginy?? Czy wszystkim odpowiada typ serwera jaki opisałem w pierwszym poście? Czy może np. bez cuboidów, ale zabezpieczenia skrzyń? Decydujcie, a ja w ciagu 2 tygodni postaram się postawić jakiś fajny serwerek :) Myśle że wezme 2GB RAMU i na próbę 30 slotów, ale to sie zobaczy. Czekam na jakieś fajne propozycje. 

@Edit AHA i jeszcze jedno: PREMIUM VS PIRATE  http://strawpoll.me/3539003

Demokracja to ustrój, w którym możesz mówić, to co myślisz, nawet wtedy, kiedy nie myślisz.

- Edward Rutherford

Opublikowano

Sam chcialem stworzyć taki server... Mnóstwo osób chcialo na takim grać... Jeżeli chcesz mogę tobie pomoc... Masz na hostingu czy u siebie na kompie?

76561198180869410.png
Opublikowano

Nie wypali. Już widzę jak ktoś cofa do starszej wersji, pierdzielą że chcą ,serwery takie jak kiedyś, a i tak znudzą Im się szybciej, bo będzie o wiele mniej i odczują braki tego co potrzebowali.

Opublikowano

Kiedyś było fajnie.. Lecz te czasy minęły.. Jak ktoś zagra to na krótko.. Tak jak kolega wyżej powiedział, odczujecie brak nowych przedmiotów.. Proponuję ci wymyślić coś faktycznie nowego.. Wtedy napewno znajdziesz graczy :)

Licz jednak na to że szybko powstaną takie serwery ;) Ja miałem tak samo.. Zrobiłem 1 serwer pvp w Polsce.. 4 lata temu i co teraz? PVP stały się najbardziej popularne :) (Dla niedowiarków wpiszcie sobie ender-craft.eu na yt.. Macie tam filmiki z 2011 roku ;p (To nie jest reklama))

Opublikowano

Robie to w sumie dla testu :) Zobaczy się, a apropo endercrafta to pamiętam ten serwerek :P

- Edward Rutherford

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...