Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

System Nie Może Odnaleźć Określonej Ścieżki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem. Gdy próbuję wypakować pliki serwerowe wyskakuje mi taki błąd jak w tytule. Próbowałem juz wypakować pliki jako administrator i bezpośrednio do winscp, ale to nic nie pomaga. Wgrywam pliki na maszynie terenzo gdzie max lvl jest 180 a mam na grze nadal lvl max 105. Wygląda to tak jakbym wgrał pliki terenzo.

ss błedu:

85464016336599132768.jpg

Opublikowano

Pliki wypakowujesz za pomocą komendy w vb(putty).  W configach musisz zmienić max lvl.

Lvl mam ustawiony taki jaki ma być. Ja nie wgrywam na maszynie terenzo jego plików tylko inne, a i tak mam jego baze i nie wiem jakim cudem.

Opublikowano

Lvl mam ustawiony taki jaki ma być. Ja nie wgrywam na maszynie terenzo jego plików tylko inne, a i tak mam jego baze i nie wiem jakim cudem.

Usunąłeś starą baze przed wgraniem nowej ? Spróbuj wypakować 7 zipem może w nim nie będzie takich błedów. Jeżeli to nie pomoże to pobierz paczke jeszcze raz. Nie wiem jak Ty to robisz ale mnie uczono że paczke kopiujesz do maszyny(filezilla, wiscp) i dopiero przez putty czy w virtualboxie ją wypakowujesz odpowiednią komendą.

IDcncno.png

Opublikowano

Usunąłeś starą baze przed wgraniem nowej ? Spróbuj wypakować 7 zipem może w nim nie będzie takich błedów. Jeżeli to nie pomoże to pobierz paczke jeszcze raz. Nie wiem jak Ty to robisz ale mnie uczono że paczke kopiujesz do maszyny(filezilla, wiscp) i dopiero przez putty czy w virtualboxie ją wypakowujesz odpowiednią komendą.

Usunąłem. A jak to wgrać przez komendę? Bo z tego co przeczytałem to mam całą spakowaną paczkę wrzucić na serwer i tam ją wypakować.

Opublikowano

Usunąłem. A jak to wgrać przez komendę? Bo z tego co przeczytałem to mam całą spakowaną paczkę wrzucić na serwer i tam ją wypakować.

W paczce masz już skrót do /usr/home/mt2  i  /var/db/mysql ?

Wrzucasz paczke do /

w putty wpisujesz cd /

nastepnie tar zxvf pliki.tar.gz

IDcncno.png

Opublikowano

A mysql w niej nie masz ? pliki skopiuj do /usr/home/

w putty wpisz cd /usr/home

a nastepnie tar zxvf pliki.tar.gz

Zawartość mt2 usuń bo zostaną pozostałości bo terenzo.

IDcncno.png

Opublikowano

To inaczej wrzuć pliki do / i wpisz cd / a następnie tar... Później folder mt2 przenieś do usr/home.

Wypakowało ;)

Tylko, że i tak nie ma żadnych zmian. Nadal to samo tzn. tak jak bym wgrał pliki terenzo. Te same konta, itemy itp. Z ciekawości usunąłem folder mysql później zresetowałem serwa i o dziwo nadal da się zalogować do gry bez bazy mysql. To jest troszkę śmieszne xD. Wydaje mi się, że pliki terenzo muszą gdzie być już wgrane w maszynę. Może źle mi się wydaje, ale już nie wiem co z tym zrobić. Cała baza wygląda tak: http://scr.hu/4x84/cb2au

Opublikowano

W folderze pliki masz może baze w jakimś folderze ? Konta i itemy będą te same ponieważ baza jest od terenzo ciągle.

Z tym sobie już poradziłem. Mam takie pytanie, czy gdzieś w plikach znajdę login i hasło do mysql? Pliki mam z neta zagraniczne, ale nie ma tam danych do logowania w mysql.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...