Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"A java exception has occured" - Nie mam juz siły

michalek751

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Postanowiłem troche pograć w klocki (po raz pierwszy). Narazie nie kupowałem "premium", ale ściągnąłem darmową wersję. I problem był w tym, że miałem mało fps'ów (co mnie troche zdziwiło, bo przy moim sprzęcie powinno hulać). Poczytałem poradniki i zainstalowałem wg. poradnika optifine'a do mojej wersji - 1.8.1 (nie wiem o co chodzi na stronie głównej optifine'a z tymi C7 itd). I przy włączaniu wyskakuje mi błąd "A java exception has occured". Przeinstalowywałem pare razy jave, minecrafta itd. Za to na normalnym minecrafcie (bez optifine'a) działa normalnie, ale jak już mówiłem mam mało fpsów. Proszę o szybką pomoc :)

Opublikowano

Czy jesteś na 100% pewny, czy masz najnowszą Javę ściągniętą? Najnowsza Java to Java 7 update 67. Oczywiście odinstaluj starą Javę i wgraj najnowszą. 

Dodatkowo tutaj masz poradnik dotyczący naprawę tego błędu:

Opublikowano

@Lord Asasin Jave 7 update 67 jest pod forge i mody... To jest jedna ze starszych javy, więc proszę nie mów że jest najnowsza...

Mówisz że zainstalowałeś optifine pod 1.8.1 wersje tak? Może jednak pomyliłeś się i zainstalowałeś inną wersje optifine, mógłbyś sprawdzić to dla mnie?

Są też różne inne sposoby na dodanie FPS.

Takie jak - Gamebooster 2

Oczyszczenie pulpitu, kosza, komputera z kurzu i zbędnych plików.

Zainstalowanie najnowszych sterowników od karty graficznej i sprawdzenie w menedżerze urządzeń czy wszystko jest w porządku.

Jednak poczekam na odpowiedź z tym Optifine, nie masz co się martwić razem to naprawimy.

@Edit spróbuj zainstalować wersje optifine 1.8.1 C3.

@Edit 2 @michalek751 Tylko pamiętaj aby odinstalować tą wersje 7 przed instalowaniem nowej.

@Edit 3 no to poczekaj moment zaraz coś wykombinuję.

Kappa.

Opublikowano

Na 100 procent zainstalowałem dobrego optifine'a. wersja 1.8.1 C7. Własnie pobieram wersję C3. 

@Edit : Zainstalowałem C3 i dalej to samo. :/

@Edit 2 : Wiem o tym, ale dalej to samo. Mam już tego dość. Mojemu koledze wszystko hula, a ma wszystko tam ustawione. Wersja javy ta sama. Stery karty aktualne.

Opublikowano

Próbowałeś użyć innego launchera, czy po prostu chcesz używać oryginalnego najnowszego launchera?

Na niektórych forach piszą że może launcher jest nie aktualny pod który instalujesz optfinine, ale chyba tak nie jest skoro masz nową wersje.

Błąd Ci wyskakuje dopiero po zainstalowanie optifine, więc coś w tym musi być. Może trzeba dodać więcej ramu do minecrafta, spróbuj tak zrobić.

I czy zainstalowałeś optifine do folderu mc? :)

Kappa.

Opublikowano

Za bardzo się na tym nie znam :P . Tak zainstalowałem optifine'a do folderu mc. Używałem jednego launchera, ale nawet nie wiem czy jest więcej xD. Mógłbyś podesłać jakiś? Zawsze jak włączam to musze wpisać jaką chce mieć nazwe. 

@Edit : Nie wiem czy ten launcher jest oryginalny. Kiedy podczas włączania (kiedy musze wpisać nazwe jaką chce miec wyświetlaną) najadę myszką na logo minecraft'a ono zsuwa się w dół i jest napis grafem TeamExtreme. 

Opublikowano

No to używasz launchera TeamExtreme? ściągnij minecrafta z oryginalnej strony www.minecraft.net i najlepiej kup sobie premke ;)

Spróbuj odpalić optifine z mc na nowych oryginalnym minecrafcie. Albo at launcher, zyczu, keinett.

Kappa.

Opublikowano

Za premium zapłacisz około z 60zł a na alleg*** taniej.

Ale nie polecam Ci kupowanie na obcych stronach ponieważ nigdy tego nie próbowałem i nie ufam temu.

Najlepiej jest wydać troche więcej pieniędzy i kupić oryginalnie niż wydać kase i nic nie mieć, łapiesz? :)

@Edit moment

Kappa.

Opublikowano

Pobrałem minecrafta by Zyczu. Gdy go włączam i klikam uruchom gre to wyskakuje jakiś komunikat (związany z javą) i klikam pod nim "ok" i potem nic się nie ładuje. A tak wgl to jak mam pobrać mc non premium ze strony minecraft.net? Widze, że jeste tam tylko demo i pobranie jeżeli już kupiłeś.

Opublikowano

Zrobiłem z mineshafterem. Wszystko ładnie działa, tylko pamietam, że u kolegi te miecze itd były tak jakby ładniejsze. Takie bardziej podłużne itd. U mnie tego nie widać i litery w menu też były troche inne.

Opublikowano

Po optifine miecze ładniejsze, możliwe. Zapytaj się kolegi czy nie miał shaderów, albo jakiegoś textur packa.

Menu inne bo i launcher inny dlatego, spytaj się go tak samo jakiego i czego on używał.

Nie jestem pewien czy optifine zmienia wygląd itemków itp, więc tutaj się nie wypowiem. Ale zawsze możesz zapytać się kolegi.

Kappa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...