Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry laptop, mało FPS

kalicxd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam nowego laptopa gdy gram w minecrafta na serwerach mam mała FPS ( od 8 do 30-40 ), nieważne na jaką mam prędkość neta czy 100kb/s czy 1mb/s cały czas mam tylko tyle FPS.

Laptop to:

Acer Aspire E15

Intel Pentium quad core processor N3530 (up to 2.58 GHz)

Intel HD Graphics

4 GB DDR3 L Memory

500 GB HDD

x64 Bit

Windows 8.1 z usługą Bing

Próbowałem zwiększyć pryriorytet ale to dawało tylko +3 FPS. Wyłączyłem wszystkie animacje, renderowanie na minimum, a mam maksymalnie 45 FPS.

Opublikowano

Żeby w Minecrafcie zwiększyć ilość FPS musisz mieć szczególnie:

- Wgraną modyfikację Optifine (zawsze dodaję trochę FPS w górę).

- Musisz regularnie czyścić komputer od środka z kurzu

- Musisz powyłączać zbędne programy na komputerze.

- Zaktualizuj wszystkie rzeczy na komputerze programem Driver Booster 2.

Gwarantuje, że FPS Ci się zwiększą. 

Na koniec podsyłam Ci poradnik ''Jak zwiększyć FPS w Minecraft''

Opublikowano

Zintegrowana grafika w laptopie, więc może być ciężko.

Zainstaluj najnowszą javę, skoro laptop jest nowy, ja po formacie miałem okropne ściny bez najnowszej wersji.

Sterowniki poaktualizuj, zwiększ RAM do gry i zainstaluj OptiFine ew. możesz używać programu Game Booster, ja używałem 3 na laptopie.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Wgrałem OptiFine, niestety to laptop, więc nie mogę go w środku przeczyścić, programy wyłączone, stan sterowników według programu  Driver Booster 2 Niezwykle Stare, właśnie aktualizuje, obejrzałem poradni i zmieniłem ustawienia i w tej chwili FPS nie spada poniżej 30 narazie maksymalnie 60, jescze aktualizuje sterowniki więc bedzie pewnie więcej. 

Opublikowano

No dobrze wyciągasz maksymalną ilość FPS 60 i uwierz mi więcej Ci nie potrzeba.

To jest optymalna ilość FPS dla twojego komputera, przepraszam laptopa.

Czyli to jest MAX z MAX FPS ile zobaczysz na twoim laptopie.

Większa ilość laptopów posiada 60' matryce/ekran, co oznacza że więcej niż 60 FPS nie zobaczysz. Czyli nawet jak wyciągniesz 100 fps to i tak tego nie zobaczysz, płynnie bo i tak będzie tylko 60.

Ja mam laptopa lenovo y500 z dwiema kartami graficznymi, po 2GB ramu i i7 procek, w lolu wyciągam ponad 350 FPS. 

Ale to i tak mi nic nie da bo mam matryce 60'... WIęc radze Ci tak zostawić zanim sobie coś popsujesz. 

Poradniki już Ci podali, osiągnąłeś max FPS czyli 60. Na pewno da się więcej osiągnąć ale to jest Ci zupełnie nie potrzebne.

@Edit Tylor, tak masz racje ;) 

Kappa.

Opublikowano

To że wyłączysz tylko powierzchniowe programy nic Ci nie da trzeba wyłączyć źródło

CTRL + ALT + DELETE

Zakładka procesy i tam wyłączasz to czego potrzebujesz ;)

TEMAT

Opublikowano

Skoro maksymalnie wyciągasz 60 i ani jednej więcej, to pewnie masz Vsync ustawione. Wyłącz tę opcję w ustawieniach. Możliwe, że się popraiw.

No dobrze wyciągasz maksymalną ilość FPS 60 i uwierz mi więcej Ci nie potrzeba.

To jest optymalna ilość FPS dla twojego komputera, przepraszam laptopa.

Czyli to jest MAX z MAX FPS ile zobaczysz na twoim laptopie.

Większa ilość laptopów posiada 60' matryce/ekran, co oznacza że więcej niż 60 FPS nie zobaczysz. Czyli nawet jak wyciągniesz 100 fps to i tak tego nie zobaczysz, płynnie bo i tak będzie tylko 60.

Ja mam laptopa lenovo y500 z dwiema kartami graficznymi, po 2GB ramu i i7 procek, w lolu wyciągam ponad 350 FPS. 

Ale to i tak mi nic nie da bo mam matryce 60'... WIęc radze Ci tak zostawić zanim sobie coś popsujesz. 

Poradniki już Ci podali, osiągnąłeś max FPS czyli 60. Na pewno da się więcej osiągnąć ale to jest Ci zupełnie nie potrzebne.

Autor nie ma stałych 60 klatek. Jak będzie miał więcej, to nic mu się nie stanie, a podczas wejścia na większy serwer będzie bardziej

"bezpieczny", jeśli chodzi o fps. Z czasem zapełni mu się wolna pamięć na laptopie i co? I spadnie poniżej 60. Warto mieć więcej.

343731479829004887779.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...