Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DirectX czy openGL, karta graficzna coś się stało ;c

CoderX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, dziś kupiłem nową kartę graficzną z nadzieją że będzie trochę lepsza od starej lecz tak nie było tzn, tak jakby niby nie dużo gorzej ale było coś co mi się nie podobało więc zmieniłem z powrotem na starą, usunąłem nvidie itd.. te sterowniki od niej a te z starej zostawiłem. Okej, teraz chciałem odpalić se CS:GO czy tam cod'a i pokazuje mi jakiś error z directX. Sprawdziłem aktualną jego wersje to mam 11 ale nie jestem pewien czy moja karta graficzna nie obsługuje 9 czy 10 ale nie jestem pewien. Krótko mówiąc, aero effects mi nie działa bo pisze że karta graficzna tego nie obsługuje, lel działało wcześniej, żadna gra się nie odpala a jak tak to przez 5sek czarny ekran i z powrotem wywala mnie na pulpit.

Co mogę zrobić? za udzielenie pomocy dziękuje i na pewno będą się sypać lajki :)

Opublikowano

Odinstaluj sterowniki ze starej karty i ewentualne pozostalosci po nowej karcie, a potem zainstaluj od nowa sterowniki do starej karty.

Ps. Kupiles karte w ciemno wierzac, ze bedzie lepsza?

Opublikowano

Okej, usuwam właśnie wszystko z admka ten catalyst czy cos takiego. Co do pytania to nie tak dokładnie w ciemno ale to nie zmienia faktu że jestem debilem :D

Opublikowano

Jeżeli chodzi o directX to możesz i to przeinstalować, ale to chyba dzieje się przy instalacji sterowników do karty graficznej. Najlepiej pobierz najnowsze sterowniki do swojej starej karty z internetu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...