Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BF3 zacina komputer

mati1mateusz3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Od dłuższego czasu mam problem z zacinającym się komputerem po 5 , 10 , 30 , 60 min gry w bf'a .  

Mam zasilacz fortron 450W lecz nawet na zasliaczu kolegi informatyka ( 600W ) działo się to samo .

Wymieniłem płyte gł z asusa na foxconna . Z 2gb ramu zrobiłem 5gb . Kupiłem też dzisiaj nowy dysk twardy . 

Moja karta to Nvidia gt8800 lecz również na radeonie xfx 6870 dzieje się to samo . 

Moje pingi w grze to około 15-50 ms . 

Czy ktoś ma sposób na pozbycie się tego problemu i wkońcu normalną grę ?

Opublikowano

Bf3 i 2 (lecz tutaj moge dluzej grac) Dodam tez ze mam proca 2x rdzeniowego 2,5 Ghz . Kupilem go 3tygodnie temu . Przejscie z 2.13 nic nie dalo.

Zalecam sprawdzenie temperatur! Możliwe, że coś Ci się grzeje.

Na jakiej rozdzielczości grasz? Próbowałeś zmniejszyć detale w grze?

Aktualizowałeś wszystkie sterowniki?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Wszystko jest aktualne :) Przed formatem było to samo i teraz przy wkładaniu tych pierdół robiłem wszystko :)

Jak sprawdzić co się grzeje jak gram ?

Ściągnij program HWmonitor(http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html oficjalna strona)

Po odpaleniu programu włącz grę i po pewnym czasie sprawdź odczyty temperatury(MAX)

W jakim miejscu stoi Twój komputer? Jest dostęp chłodnego powietrza?

Po sprawdzeniu podaj wyniki

Pozdrawiam.

Opublikowano

Mój pc ma dodatkowe 2 wiatraczki przyłączone do zasilacza :)

To dobrze... lecz nie podałeś wartości temperatur. Chodzi mi głównie o procesor i kartę graficzną.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie podałem bo skubany az 40 min działał zanim zaciął :D

WOW o.O

Temperatura karty graficznej... jestem w lekkim szoku, wg. mnie jest bardzo wysoka.

Przeglądając inne fora - ludzie miewają też takie temperatury, lecz bez problemów, a na oficjalnej stronie nVidia temp max TO NAWET 105 stopni :huh:.

Wiem jak sprawdzić, czy to jest przyczyną problemów. Otwórz obudowę i okno(ubierz się ciepło ;)), daj jak największy przewiew komputerowi i sprawdź czy się zwiesi.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Własnie skonczyłem testować proca i ramy w occt . Nic się nie zawiesiło więc czas na Nvidie przez 2 godzinki :Dnie lepiej wiatrak taki co na lato ? do pc wystawic ? xD

Zrobiłem OCCT Nvidi i przez 2h wytrzymała . Pc sie nie zaciął . Doszło do 108*C a dalej działała wiec nie mam pojęcia co to moze byc -.-

Opublikowano

Własnie skonczyłem testować proca i ramy w occt . Nic się nie zawiesiło więc czas na Nvidie przez 2 godzinki :Dnie lepiej wiatrak taki co na lato ? do pc wystawic ? xD

Zrobiłem OCCT Nvidi i przez 2h wytrzymała . Pc sie nie zaciął . Doszło do 108*C a dalej działała wiec nie mam pojęcia co to moze byc -.-

Można spróbować, lecz wiesz- chodziło mi o 100% pewność  ^_^

Okno potwierdziło by moją teorię... :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...