Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer freebuild - jak go sobie wyobrazacie?

Gość Dat Java

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Z gory przepraszam za wszelakie bledy ortograficzne i inne, pisze z telefonu.

Ostatnimi czasy (czytaj: od 5 miesiecy) tworze serwer, jako ze mialem ich duuzo, postanowilem zrobic cos czego nie robilem: Freebuild. Gralem na kilku, motyw surowcowej i dzialek mnie bardzoooo przekonal, ale dzis, wracajac do tego typu gry na prawde nie wiem co zrobic. Mam arene pvp, przepiekny spawn, spleef, duzy parkour oraz powstaja pierwsze miasta.

Od strony technicznej serwera wyglada to tak: mamy sporo masowo uzywanych pluginow (essentials, pex, xauth itp) a takze jeden, nasz oficjalny w ktorym jest pol serwera. SimpleRegionMarket na diamenty, itemshop, chat manager, ranking pvp to tylko polowa tego co on moze.

Ale cos, czym jest serwer bez propozycji ludzi? Chcialbym sie dowiedziec co Wy, gracze chcialibyscie zovaczyc na takim serwerze.

W gre wchodzi wszystko, crafting, udogodnienia wszelakiego rodzaju.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja chce zeby admin dawal dzialki drewniana siekierka (jak nie admin to jakis bot xD)

Opublikowano

Ja chce zeby admin dawal dzialki drewniana siekierka (jak nie admin to jakis bot xD)

Stare, dobre czasy, gdy się tepało graczy i dawało cuboidy 24/7, nie zapomnę <3 

Przydałby się system aukcji, MobArena jest spoko, tylko usunąć bossa+edytować nagrody. Pograłbym chętnie na takim starym fb też ;p Te 3 lata temu kiedy sobie adminowałem było spoko.

­

tenor.gif

Opublikowano

@filippop1  @>WhyNot<

Panowie, powiedzmy sobie szczerze: takie czasy DAWNO minęły. Dziś minigry, etc etd itp.

Tego że admin daje działki "siekierką" (WorldEdit xD) nie mogę dać, bo nie zamierzam mieć dużo administracji na serwerze (a co za tym idzie - ni ma jak dawać działek). Są działki za diamenty, na znak. Każdą kupioną działkę można sprzedać za 1 diament. Są limity tych działek.

Z wielką chęcią bym stworzył serwer gdzie działki daje moderator z WG, ale cóż...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...