Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

vin

Rekomendowane odpowiedzi

Budowniczy
Opublikowano

Witam gram sobie klerykiem na polskim aionie  Klerykiem mam już 44 lvl wykonując misje dostawałem platynowe monety wiec poleciałem sprawdzić co ciekawego za nie jest ale wchodze w sklep za monety dla klera a tam itemsy nie dodające w ogóle many jak ubiorę je to ja praktycznie nic many nie będę miał i co wtedy z zabijaniem mobkow ? ale jeszcze sprawdziłem obok w sklepie dla magów i chyba artystów mogł bym je ubrać i one już dodawały many wiec już nie wiem które mam kupić 

Opublikowano

Mana nie jest istotną statystyką w takich setach bowiem ładujesz ją potkami co chwilę. Możesz też zawsze na chwilę usiąść i po prostu podładować ją czekając. Byle by Ci do głowy nie przyszło by wbijać manastone na manę.

Na ten level kupujesz taki set by nie mieć dodatniego Enmity Boosta - czyli nie set dla Aethertecha. Istotne są dla Ciebie statystyki Magic Boost, Concentration i powiedzmy, że Healing Boost. Dlaczego? Magic Boost (w wspaniałym PL kliencie "Wzmocnienie magii") służy od zwiększenia ataku magicznego, Concentration (Koncentracja) od tego by będąc atakowanym nie przerywało Ci castowania skilli i Healing Boost ("Wzmocnienie mocy czarów" - nie mam zielonego pojęcia co za idiota tak to nazwał ale niech będzie) - trochę podnosi Ci "siłę" healowania.

Set Chain (kolczuga) ma więcej defa od Clotha (płótno), pozostałe statystyki są w miarę po równo (Magic Boost i Concentration). Co się bardziej więc opłaca kupić? Ja bym wziął chaina ponieważ dopiero expisz, a przyda Ci się więcej defa. Poza tym na end-game większość czasu spędzisz właśnie w chainach. W Clothach będziesz biegał jedynie na bardzo zaawansowanym end-game gdy sobie zrobisz "kolejny" set: pod DPS.

Jeszcze drobna uwaga, taka mała rada - kup sobie staffa do szybszego expienia i podłącz go z jakimś innym. Może być np ten:

http://aiondatabase.net/pl/item/101500836/

Opublikowano

Tak wspomnę, że za platynki nie opłaca się kompletować setu, bo jest na 46, a na 51 już masz za mitrilowe :) Ale skoro masz tam kilka monetek + dostajesz broń, łapki i butki z różowego questa, to zawsze możesz kupić. Ale ja bym wolała kupić paczki i otworzyć z nich mitrile :p

A i z doświadczenia wiem, że jak nie potrafisz opanować many na kleryku (pod heal) to nie wezmą cię do żadnego większego legionu, więc polecam to ogarniać od samego początku :)

k1hvCVp.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...