Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Crafting - Sharptooth mount

konrad@

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytania odnośnie craftingu Jak jest z craftingiem Sharptooth mounta?

I czy crafting na wyższych poziomach jest trudniejszy bo puki co mam 100 w planach 500??

Opublikowano

Nie napisałeś co konkretnie interesuje Cię w crafcie Sharptooth Airspike więc masz tutaj trochę ogólnie o wszystkim:

Recki:

Grając Asmo potrzebujesz 480 Korie Logów (do zdobycia z gatheringu 410p+) lub z morphu (reckę kupujesz w fortecach w Gelkmaros) 240 Magical Aetheru.

Grając Ely potrzebujesz 480 Nanyu Logów  (do zdobycia z gatheringu 410p+) lub z morphu (reckę kupujesz w fortecach w Ingission) 240 Magical Aetheru.

W obydwu craftach potrzebujesz:

Craft sam w sobie nie jest trudny. Może być problem z critem żeby nie zfailował ale szansa na crita jest dość niska. Mount jest dość kosztowny bo jak sobie kiedyś liczyłem jeśli wszystko kupujesz (a np. 15 Processed Drana musisz sam kupić) to wychodzi koło 40-60kk. No i nie jest to najszybszy mount w grze chociaż jego critnięta wersja jest w moim "rankingu" na 3 miejscu: Mounty - Wierzchowce w AIONie

Jeśli nie chcesz wydawać pieniędzy na craft to możesz spróbować szczęścia w Rentus Base gdzie dropi Pagati Veyron - który jest szybszy od niekrytniętego Shaprtootha.

Co do pytania czy na wyższych poziomach craft jest trudniejszy - nie, to idzie w miarę z poziomem tak samo. Teraz jest Ci "ciężko" wycrafcić coś co ma ten sam poziom co Ty (np mając 100p chcesz wycrafcić coś 100p to jest spora szansa, że zfailuje lub będzie to szło bardzo długo). Później gdy będziesz miał 500p to długo będzie szło wszystko mające 500p. Gdy osiągniesz 540 czy 541 to nic nie ma prawa zfailować (musisz mieć niesamowitego pecha), a sam craft będzie szedł bardzo szybko. Poziom nie wpływa na szansę, na crit itemu w crafcie.

Opublikowano

A co powiesz o zarobkach ogólnie z tego craftu np. jakieś lepsze kolczyki itp czy to opłacalne?

Opublikowano

Szczerze? Nie nastawiaj się zbytnio na ten craft pod zarabianie "milionów monet". Crafty "użytkowe" jak Alchemia czy Cooking pomimo olbrzymiej konkurencji wciąż będą lepsze od Handicraftu bowiem bronie (np łuki) czy biżuterię (np kolczyki) zdobywasz lepsze z dropu lub kupujesz za AP. Możesz go sobie zrobić na alcie "dla zabawy" gdy będzie Ci się nudziło i coś tam próbować crafcić jak motory na sell (teoretycznie wydajesz 60kk, sprzedajesz może za 80kk - nie wiem ile teraz stoją) ale to wciąż będzie średni zarobek i niewielu klientów.

Opublikowano

Mam jeszcze pytanie odnośnie Bloodlettera oco chodzi z tym nie krytnięciem że jak krytne to będzie ten słabszy Sharp a jak nie to Letter?

Opublikowano

NPC od recek

Sharptooth Airspike - Speed: 12.4 Spritn Speed : 14.9 < - Bez Kryta

Sharptooth Bloodletter - Speed 12.7 Spritn Speed : 15.5 < - Kryt z Crafta

Tak więc jak sam widzisz różnią się Speedem ;x

Opublikowano

Mam jeszcze pytanie odnośnie Bloodlettera oco chodzi z tym nie krytnięciem że jak krytne to będzie ten słabszy Sharp a jak nie to Letter?

Dokładnie tak. Krytnięcie w crafcie to sytuacja w której masz szczęście i dostajesz szansę na wycrafcenie lepszej wersji danego itemu (szansę bo zawsze może jeszcze zawsze zfailować). W craftach takich jak weaponsmithing itp. jest to wymagane by móc dalej "przecrafcać" item w celu uzyskania najlepszego możliwego. Tutaj jest to proces w którym crafcisz pudełko z mountem i w zależności od tego czy krytnie, czy nie to dostaniesz inną wersję pudełka, które daje konkretnego mounta. Niekrytnięta da zawsze Airspike, a krytnięta Bloodlettera.

Wersja krytnięta i niekrytnięta różnią się nieznacznie. Tak jak podał ghost1310 powyżej i co ja podałem w swoim poradniku do którego link zawarłem w pierwszym poście:

Wersja nie krytnięta to: 4iKb9wz.png

Wersja krytnięta to: uTLEdMg.png

Różnica polega na tym, że będziesz się niewiele szybciej poruszał po prostu jadąc i niewiele szybciej gdy będziesz sprintował. Bardzo ważna w tym wypadku statystyka - to ile czasu Flight Time zużywa (czas lotu, który jest zużywany podczas sprintowania) jest tutaj taka sama, więc nie ma znaczenia jaką wersję wycrafcisz.

Teraz pomyślałem, że jeśli nie chcesz się bawić w craft, a chcesz mieć motor to może powinieneś spróbować z farmieniem TFa? Masz tam szansę na drop najlepszego (moim zdaniem) mounta w grze:

gBY9Y0m.png

który może sprint time nie ma tak dobry jak crytnięty z craftu ale rekompensuje to zwykłą szybkością i zużywanym Flight Time. W zależności od tego ile mamy Flight Time może to dać nawet 2 sekundy dłuższego spritnu i co najważniejsze - nic on nie kosztuje. Jedynie potrzebujemy szczęście by spadł i byśmy go dostali.

Opublikowano

A ja powiem coś od Siebie ;D
Olej motorki i kup sobie Konia Legionowego ! Może ma trochę gorsze statystyki

V6DXtfO.jpg

Ale za to jak Epicko wygląda :)

3-5_mounts_05.jpg

Opublikowano

Kosztuje 364 Legion Coiny i nie może przeskoczyć przepaści w Underground Katalamie. Wygląda fajnie ale to wszystko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...