Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

pare pytań o SSD

Mashrek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dysk SSD(Flash) to jest dysk o 100x szybszy od HDD. Nowa technologia ale i też dużo droższa to tyle ile ja wiem.

Ma odczyt tak około 350mb/s i zapis 500mb/s to są średnie są szybszy i  wolniejsze ale to taki standard.

Ja bym ci polecił  http://www.morele.net/dysk-ssd-goodram-c40-120gb-sata3-2-5-550-430-mb-s-7mm-ssdpr-c40-120-636652/. Nie wiem jak z prawdziwą szybkością bo ogólnie producenci podwyższają wartości i są fałszywe ale Kingston do 300 zł fałszuję te wyniki powyżej tej cenny często podają prawdziwą wartość.

A jest po to żeby komputer włączał się szybciej, do szybszej chodzenia gry, przeglądarki, usuwania, kopiowania itd itd

Opublikowano

Co do drugiego pytania. Dzięki takiemu dyskowi szybciej włącza się tobie system, aplikacje ogólnie lepiej wczytuje dane które są na tym dysku. Jeżeli gra jest zainstalowana na tym dysku to będą w niej szybciej wczytywać się mapy itd.. :) Ogólnie to nie dodaje fps w grach jeżeli o to chodzi jak już to szybsze wczytanie mapy, Systemu oraz aplikacji znajdujących się na tym dysku.

Opublikowano

a jak zainstaluje na HDD to szybciej bedzię się otwierać mapy itp?  czy muszę na tym SSD czy mogę na HDD i tak będzię szybciej się otwierać itp

Pomogłem ?? like

Opublikowano

ehh to wolę mieć 2stówki na więcej ramu niż na te ssd to co że szybciej ale jak trzeba zainstalować na niej grę np: GTA IV FIFA 15 FIFA 14 i Far Cry3 no i jak wyjdzie gta V  to już niema 120gb  a pozatym wolę te 10-20sec poczekać niż wydać 2stówki na 20 sec otwierania np: gry systemu

Pomogłem ?? like

Opublikowano

Dlatego jeżeli ktoś chce mieć DYSK SSD do gier kupuje 256 albo 512 GB a jak ktoś chcę tylko aplikacje systemowe to bierze 120 GB i już...

Dla osoby której zależy na tym by gra działała sprawniej, to instaluje na SSD ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...