Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Win 7 vs. Win 8

pablos11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka czy jest jakaś różnica między pobieraniem zasobów komputera między Win 7 a Win 8 / 8.1 ??

Jak wiecie jak dużo one zużywają ile ramu i procesora bo wiem jedynie że win 7 zżera tego sporą część w porównaniu do Win 8 albo 8.1

Dodatkowe pytanie, posiadam aktywny klucz na Win 8 co za tym idzie mogę mieć również za darmo UpDate do 8.1

Ale problemem jest to że dostałem klucz od nauczyciela infy bo on w ramach studiów zaocznych czy coś takiego dostał Win 8 za darmo a posiada już 1 zainstalowany więc dostałem tylko klucz

Lecz update który pobieram z strony M$ nie działa ... Wpisuję klucz który jest przyjęty poprawnie i mam dostęp aby instalować system Win 8 ale podczas kolejnego kroku w którym instalator czy update (jak zwał tak zwał) musi połączyć się z netem a u mnie wywala błąd podczas łączenia się :( przez co nie mogę zainstalować systemu ... Dodam że kupowanie płytki na instalację Off-line niezbyt mi pasuje z racji posiadania klucza do instalatora on-line więc byłby to głupi wydatek ...

P.s Net mam sprawny, pobieranie wrzucanie czegoś na i z neta działa, podczas gdy instalator M$ łączy się z netem siedzę na MpcForum bądź FB i nic nie przerywa więc nwm jaki może być tego powód.

Połączenie z internetem mam przez Wi-Fi

Posiadam laptop

Spełniam wymagania systemu Win 8 i to z nawiązką

Zasięg 100%

Resetowałem router

Wyłączałem FireWall oraz AntyVirusa i nadal ten sam powód

TEMAT

Opublikowano

Ogólnie Windows 8 jest moim zdaniem lepszy pod względem wydajności. Ludzie go nie cierpią z powodu tych kafelków oraz tych niepotrzebnych aplikacji typu finanse itd..:)
Sam posiadam Windows'a 8 64 bit i bierze mi max. 1,2 gb ram, a mam w tle włączone aplikacje typu steam, explorer oraz hamachi:)

Opublikowano

Aha, wiem że kafelki da się zastąpić 'tłem' z visty czy win7 więc to nie problem.

Gorzej z tym instalatorem, nic nie pomaga a w supporcie oferują kupno płyty do instalacji offline więc niezbyt mi to pasuje

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...