Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kiedy przejść na serwer główny?

RexioManTM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio grywam sobie w Aiona i bardzo mi się spodobało ta gra. Moje pytanie to kiedy najlepiej przejść na serwer główny i jakie są różnice pomiędzy serwerem główny, a serwerem dla początkujących. Nie za bardzo rozumiem, ponieważ nie mogę znaleźć żadnych dokładnych informacji na ten temat.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Różnice między Rookie i zwykłym serwerem:

• Ilość ludzi z jaką możesz grać i robić questy. Od niedawna możesz grać wspólnie z Niemcami i Francuzami, a na zwykłym możesz tylko z swoim serwerem. Oznacza to, że łatwiej Ci będzie znaleźć grupę na nisko levelowe instancje czy zwykłe questy.

• Na Rookie nie możesz zostać zaatakowany przez przeciwną frakcję na mapach: Morheim/Beluslan/Brusthonin/Gelkmaros u Asmo i Eltnen/Heiron/Theombos/Ingission u Ely. Na zwykłym serwerze twink (postać doświadczonego gracza na niskim poziomie w dobrym ekwipunku stworzona by męczyć expiących i się bawić na low-level PvP) z przeciwnej frakcji może przejść przez rift i uniemożliwiać Ci robienie questów.

• Na Rookie nie możesz handlować - jeśli coś Ci spadnie, a powiedzmy przez przypadek w instancji zarollowałeś coś nie dla swojej klasy to już tego nie możesz oddać.

Teoretycznie idea serwera Rookie powstała na NA gdzie to expiący mają exp boosta (mieli gdy ostatnio tam byłem). W efekcie ludzie expiący swoje postaci samodzielnie wolą tam biegać na Rookie zamiast się męczyć z twinkami na zwykłym. Osoby plvlujące (jak ja czasem) postać na drugim koncie muszą to robić na serwerze głównym - tylko dla kogoś z 65lvl twink 30-40-50 lvl nie będzie dużym problemem. GF zdecydował się nie włączać exp boosta i masz taki sam exp jak na zwykłym. Masz jednak ochronę o której pisałem, że przeciwna frakcja nie może się do Ciebie dostać.

Kiedy więc powinieneś wyjść z Rookie na główny serwer? W sumie to dopiero jak wyjdziesz z Gelkmaros/Ingission - na 56+ gdzie idziesz do Sarpan. Nie ma sensu wcześniej bo po co skoro na głównym będzie mniej ludzi?

Opublikowano

Problem rozwiązany, dzięki. Do zamknięcia.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Przeciez i tak cie przerzuca na główny serwer, jak idziesz do sanctum/pandemonium albo do reshanty.

Osobiście jakoś nie lubię grać na rookie serwerze ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...