Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do LoL'a

wilcykiel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, otóż mam takiego laptopa , dosyć starego i chciałbym się spytać, czy da się w nim wymienić jakieś części , aby uzyskać więcej fps-ów w lolu i ogólnie lepszą wydajność . A więc :

• System operacyjny - Windows Vista Home premium service pack 2
  • Procesor - Intel® Core Duo CPU  T5850   @  2.16GHz   2.17GHz
  • Karta graficzna - NVIDIA GeForce 8200M G
  • Pamięć RAM - 3,00 GB
  • Typ systemu - 32 bitowy system operacyjny

Jeśli się nie mylę to laptop nazywa się : Asus F5 + jakieś tam cyferki .

Tak więc jeśli ktoś się zna i wie co można wymienić i mógłby zaoferować jakąś dobrą część to proszę o podpowiedź , z góry dziękuję :)

07b0pe452q46_t.jpg

Pozdro dla wszystkich junglerów :*

Opublikowano

czesci w laptopie sie nie wymienia . chyba ze ram

Procesora na pewno nie da się wymienić bo jest wbudowany w płytę główną , aczkolwiek karta graficzna raczej jest do wymiany .

@ A i jeszcze jedno , ile by kosztowało to powiększenie pamięci ram ? Mi chodzi w 40-50 fpsach ale to za mało bo w teamfightach spada do 10 czasami i kappa xD  @1361622928-U485574.pngAnonimowyyy

07b0pe452q46_t.jpg

Opublikowano

Ja na gunwie za 200 zł jade na niskich 60 fps. Masz po prostu chu*owy słaby procesor i zintegrowaną kartę z słabą płytą główną. Ram jest dobry i podciągnięcie do np 5 gb Ci nic nie da przy takim sprzęcie. Po prostu laptopy nie są do gier ponieważ są za małe na dobry sprzęt i się grzeją gdyż nie mają miejsca na powietrze i fany.

Pozbieraj hajs i kup sobie za około 1300zł komputer + jakiś monitor za 300zł i lekko na ultra pociągniesz 60 fps. A nawet pograsz sobie w inne gry.

Opublikowano

Ja na gunwie za 200 zł jade na niskich 60 fps. Masz po prostu chu*owy słaby procesor i zintegrowaną kartę z słabą płytą główną. Ram jest dobry i podciągnięcie do np 5 gb Ci nic nie da przy takim sprzęcie. Po prostu laptopy nie są do gier ponieważ są za małe na dobry sprzęt i się grzeją gdyż nie mają miejsca na powietrze i fany.

Pozbieraj hajs i kup sobie za około 1300zł komputer + jakiś monitor za 300zł i lekko na ultra pociągniesz 60 fps. A nawet pograsz sobie w inne gry.

Są specjalnie laptopy gamerskie, na niektórych nawet lepiej się gra niż na PC w lola..

Opublikowano

Są specjalnie laptopy gamerskie, na niektórych nawet lepiej się gra niż na PC w lola..

Hahahahah. Moze są ale za ich cenę kupisz PC na którym zagrasz GTA V na ultra...

@topic

Dokup ramu powinno pomóc

Opublikowano

­Laptop i gry to się po prostu koliduje.

Kup lepiej stacjonarkę za 2-2.5k i będziesz mógł sobie pograć.

Jeśli miałbyś coś wymieniać to ramy i grafe, poza tym słaby lapek ogólnie.

Opublikowano

Proszę , oszczędźcie pisania : słaby lapek itp. wiem doskonale , że to gówno i dlatego się pytam co się w nim da pozmieniać , żeby był lepszy + ile kosztuje to dokupienie RAM'u ?

07b0pe452q46_t.jpg

Opublikowano

Nie warto wymieniać a kupić rani PC stacjonarny lub lapka msi.

...................\/...................

Opublikowano

Nie warto wymieniać a kupić rani PC stacjonarny lub lapka msi.

jeju ale ja się nie pytam czy warto czy nie , tylko co się da wymienić , więc jak nie masz nic ciekawego do napisania to nie pisz , idź sobie nabijać posty gdzie indziej ...

07b0pe452q46_t.jpg

Opublikowano

Ziomeczku ile dałeś za tego lapka? napisz mi na pw lub tutaj dzieki :)

Carl Johnson Aka CJ

Kings Never Die
After five years at east coast, It was time to go home.

Opublikowano

Windows 7 (najlepiej pod gry) to Home Premium x32 lub Linux Ubuntu (darmowy). Windowsa najlepiej pobrać ale jak wolisz bulić to będzie kosztować około -130zł

Bo ciężko wpisać w google Windows 7 HP i sprawdzić.

Nie inwestuj w tego laptopa, pierw podaj dokładną nazwę modelu laptopa a nie F5 coś tam bo gunwo da się zrobić z tym.

Wątpie żeby się dało ogarnąć coś z ramem ale jeżeli tak to w czasie gry wyłącz lolclient.exe (Procesy) to zabiera około 600mb. Jeżeli da około +/- 10 fps to kup sobię tą kość ramu ale pewnie i tak ci nie wejdzie więc to jest ryzyko.

Tak jak ostatnio, pisałem. Najlepiej kupić komputer, laptop wyrzucić przez okno lub biedakowi na ulicy dać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...