Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Głośniki

Anon1m0wy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc mam problem z głośnikami Alto TS115A Truesonic kolumna aktywna 15″ 800W, posiadam 2 takie głośniki, i mam problem ponieważ gdy biorę kabel jeck > jeck aby podłączyć laptopa jednym jeckiem a na drugą końcówkę daję przełączkę tak zwany adapter jecka 6,3mm i podłączam do głośników jeżeli wcisnę kabel z tym jeckiem 6,3mm do wejścia w głośniki do końca to głośnik nie będzia miał bassu, a gdy lekko go odsunę że jest nie wsadzony do wejścia tylko jest położony to bass leci tylko potem jest problem że gdy poleci bass to wtyczka wypadnie ponieważ nie jest wsadzona bo inaczej basu nie ma,  chciałem sie zapytać czy wiecie w czym jest problem, dodam ze adapter sprawdzałem na kilku, zwykłe ze sklepu po 5zł potem na kilku adapterach z pioneera i jeszcze jakimś innym, tak samo kabel jeck > jeck sprawdzałem na 3 w tym 1 z pioneera drugi ze sklepu za 20zł i trzeci z beatsów, w laptopie też wszystko okej bo sprawdzałem na drugiej karcie dźwiękowej i na innym laptopie, tak samo te laptopy były podpinane do starych głośników i wszystko śmigało. Nie jestem pewny czy czasem (na dole zdjecie) w wejsciu input 1 lub input 2 nie potrzeba zamiast kabla jeck 6.3 to kabla XLR-M/XLR-F, 25 a z drugiej strony jecka, może zadziało by ale szkoda mi kasy jak to może nie zadziałać, bo ewidentnie to jest problem głośników lub wejścia w głośnikach. Z góry dziękuje za pomoc

alto-professional-ts112a-3.jpg

Opublikowano

Kup XLR -> jack 3,5/6,3 

Wepnij w input volume ma być pionowo jak na zdjęciu.

Puść dźwięk z różnych urządzeń, jeżeli nadal nie będzie trybić oddawaj na gwarancje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...