Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Elo Hell

xTreeemeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano, siedzę sobie w prawilnym silverku 4 (właśnie spadłem) i tak sobie się zastanawiam - co ja mam zrobić? Mój team nie ma ewidentnie mózgu w każdej grze, ja nie wiem jak to wygrać i wejść wyżej.

Dzisiaj miałem 5 afków w teamie w 5 różnych grach, mój botlane robi 5/0/1 dla Dravena zanim wbiję 6lvl, jak zgankuję mida to płacze top, jak zgankuję topa to odwrotnie, jak na midzie pójdę na roama to każdy ma to w d***e i nawet się nie raczy wbić... Czy ci ludzie cokolwiek myślą?

Do wszystkich hejterów: uważam, że moja robota jest przynajmniej dobra jako teammate, zawsze mam dobrą farmę i jakieś pozytywne staty ale mój team to jest patola. Jak się wybić? Powiedzcie, błagam was. Ja nie mam sił na tych downów...

Opublikowano

Szczerze? Jeśli już na siłe chcesz się wybić to niestety, ale czeka cię granie noob champion'ami ;p. I właśnie przeważnie mid bo roam łatwy na top/bot. Ale sam jak miałem problemy na rankedach z ludźmi to często udawało się ludziom przemówić do rozumu. Pisz dużo na chat'cie z poradami, może posłuchają, może nie, spróbować warto. No i na pewno nie ma co w dyskusje z nimi wchodzić, jak widzisz że nie przemówisz do człowieka, a on wali flame'em to mute i próbujesz to ugrać. Niestety niskie elo ma minusy i plusy. Bo szczerze sam jestem Plat I i jak grałem u kumpla w silver to było ultra easy i można było samemu ugrać gre. Więc po prostu musisz mieć jeszcze większego skilla niż masz(nawet jak ci się wydaje że masz wystarczający żeby wyjść z silver'a). Rozumiem że może być AFK czy DC, ale nie przesadzajmy że cały czas. Ludzie też grają rankedy z myślą o wygranej, a nie o trolu ( w 90% przypadków :D, bo jak jakiś cep nie dostanie swojej roli to trolle się zdarzają). A jak widzisz że roam z mida nie pomoże bo oni z tobą nie wbiją to ciskaj swojego mida do czerwoności, warduj sobie żeby nie dostać ganka, albo roam'a z innej lini. 

Opublikowano

Dzieci. Mam być szczery? Elo Hell NIE ISTNIEJE. Mam konto unranked bo tych ban wave doszedłem do b3 przez noc wyszedłem do s5. Jak to synek wytłumaczysz?

Opublikowano

Dzieci. Mam być szczery? Elo Hell NIE ISTNIEJE. Mam konto unranked bo tych ban wave doszedłem do b3 przez noc wyszedłem do s5. Jak to synek wytłumaczysz?

Jak elo hell nie istnieje? Jak przegrałeś 100 gier pod rząd i dostajesz +6lp za mecz, a za przegraną -20 to wiesz.

W poprzednich sezonach, gdzie jeszcze elo istniało można było mówić o elo hell, teraz jest tam tak trudno trafić, że prawie przestało istnieć

Opublikowano

Jak elo hell nie istnieje? Jak przegrałeś 100 gier pod rząd i dostajesz +6lp za mecz, a za przegraną -20 to wiesz.

W poprzednich sezonach, gdzie jeszcze elo istniało można było mówić o elo hell, teraz jest tam tak trudno trafić, że prawie przestało istnieć

Każdy ma inne zdanie. Dla mnie Elo Hell nie istnieje, bo te boby z bronzu tak się łatwo ogrywa ...

Opublikowano

Sorry anonimowyy, ale tylko tutaj ty wykazujesz objawy bycia dzieciakiem, forumowicz prosi o porady, a zawsze jakieś można dać, a ty tylko się chełpisz jaki brąz jest łatwy do ogrania. Szkoda mi Ciebie że czujesz wyższość nad osobami niżej w rankingu w jakiejś grze. Oczywiście że dla osób które mają skilla plat/diament ograją wszystkich brązów, ale to nie znaczy że takiej osobie nie można pomóc. 

Opublikowano

Jeżeli poziom na którym graszjest pełny trolli i afk'erów to masz większą szanse że taka osoba będzie w przeciwnej drużynie, więc powinnieneś mieć więcej wygranych niż przegranych :)
Masz tu też ciekawy filmik, które powinnien cię odpowiednio zmotywować ;)

Opublikowano

pierdzielenie, spadłem do brązu po placementach i po 5 dniach g3 ... dzis pewnie g2. Nie ma takiego czegoś jak elohell, czasami się zdarzą afki i to jest jedyne w miare normalne wytłumaczenie przegranej, ale to wszędzie jest :)

Opublikowano

Ale z ciebie dobry gracz,doszedles az do silvera 5 ! Wyrazy szacunku !

Top:  Proponuje Ci grac postaciami,co zrobia chory dmg - akali (mid),katarina(mid),master yi (jung) itp. W brazie wiekszosc ludzi padnie,nim zobaczy co sie dzieje. Nie beda mieli pojecia co wyprawiasz. 

Xaltor_eune_121_1_nozg.png

Opublikowano

cała gra polega na farcie najlepiej iść supporta albo ADC i dogaduj się z nimi a jak masz cabulaków albo się spinają w lobby to wyjdź te 5 LP lepiej stracić niż 20 i mieś słabsze mmr albo graj z kimś duo 

Opublikowano

zadaj sobie pytanie zasługujesz na złoto ? skoro nie możesz wyjść ze srebra ? :) a jak nie to wybierz swoje dwie najlepsze linie 2 championy i graj nimi 

Nie chcę być arogancki, ale na zloto zasługuję raczej na 100%. Nigdy nie trolluję, nie feeduję (dopóki  w ich teamie nawet support jest bardziej nafeedowany od naszego adc) i po prostu chcę wyjść z tego gówna, ale na mojej drodze po prostu stoją sami idioci, którzy sami się kontrują w champion selectcie, a potem płaczą.

Gram Akali, Yi i Katariną ale w większości gier mają bana i tyle...

Budowniczy
Opublikowano

Każdy ma inne zdanie. Dla mnie Elo Hell nie istnieje, bo te boby z bronzu tak się łatwo ogrywa ...

No bronzy sie zajebiscie ogrywa zapomniales dopisac ze grasz na sharpie j****a cebulo gdyby nie on pewnie bys w tym bronzie siedzial so sad

Opublikowano

No bronzy sie zajebiscie ogrywa zapomniales dopisac ze grasz na sharpie j****a cebulo gdyby nie on pewnie bys w tym bronzie siedzial so sad

Gdybyś wiedział, to już od 2 dni sharp nie działa :)

Na smurfie wyszedłem już solo, do golda 1.

A co zazdroscisz, że nawet do platyny dojść nie umiesz? Cebula.jpg

Opublikowano

Napisze to samo co inni, ale ELO HELL nie ma... Zacznij grac z premade, bedziecie ogrywac te gowna w brazie az milo. Najlepsze rozwiazanie to Ty na mid/top/adc i premade jungla lub odwrotnie, ale najlepsze mi sie wydaje mid/jungla. Jezeli tak jak mowisz ze grasz 1v9 to teraz bedziesz gral 2v8, moze to Ci pomoze.

charizard.gif

Zagraj ze mną w POKéMONY już dziś! :3

Budowniczy
Opublikowano

Gdybyś wiedział, to już od 2 dni sharp nie działa :)

Na smurfie wyszedłem już solo, do golda 1.

A co zazdroscisz, że nawet do platyny dojść nie umiesz? Cebula.jpg

Sharp działa jak należy, sam grałem na bolu/sharpie dobre 2 lata ale sobie już odpuściłem leveluje konto i zobaczymy gdzie dojde bez sharpa. BTW platyna nie jest zadnym osiagnieciem na eune wiec nie masz powodu do dumy ;*

Opublikowano

Ja to wytlumacze tak ze z b5 do g5 przez noc wyszedlem na troll koncie kappa

@topic

Skonczcie sie juz uzalac w tych waszych tematach, po prostu jestescie slaby i siedzicie w tych bronzach, zagracie tam 200 gier nauczycie sie wyjdziecie dalej, to samo w silverze, z czasem jakis wam tam skill przyjdzie

4zzt3n.png

Opublikowano

Ja to wytlumacze tak ze z b5 do g5 przez noc wyszedlem na troll koncie kappa

@topic

Skonczcie sie juz uzalac w tych waszych tematach, po prostu jestescie slaby i siedzicie w tych bronzach, zagracie tam 200 gier nauczycie sie wyjdziecie dalej, to samo w silverze, z czasem jakis wam tam skill przyjdzie

Moim zdaniem najlepsza odpowiedz. Sam kiedyś rozegrałem z 400 gier w bronzie i dopiero zacząłem dochodzić do silvera :)

Opublikowano

Nie istnieje. Jak się umie grać to się wychodzi z palcem w d***e, a to, że ktoś tam rozegrał ponad 150 gier to świadczy tylko o jego skillu - znaczy brak. 

Przy okazji granie z polaczkami:

vmxhl2.png

Opublikowano

EloHell nie istnieje, jest to wymysl slabych graczy by miec na co zwalic wine za ich niski ranking.

Musisz grac umiejetnie,  poogladaj tuturiale i przyswajaj wiedze. Jak jestes w s4 to widocznie teraz zaslugujesz na s4 a nie g5...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...