Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra wyłącza się z błędem: "Nie wystarczająca ilość zasobów DirectX"

pablos11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam problem jak w temacie

Odrazu gadam:

•      Sterowniki najnowsze instalowane SlimDriversem + Sprawdzane na oryginalnej stronie producenta karty
  •      Karta Graficzna odpowiednia i podana w średnich wymaganiach gry
  •      Format kompa nie potrzebny ze względu nowego dysku który ma zaledwie miesiąc
  •      Jakiekolwiek opcje reinstalacji sterowników do karty czy DirectX nie wchodzą grę bo są bezcelowe jeżeli byłby z nimi problem byłby       on widoczny w innych grach a nie jest

Jest to najczęściej w trakcie tuningu albo doborze części (koła maski spoilery) w trakcie jazdy albo wyścigu zdarzyło się to tylko 1 raz

TEMAT

Opublikowano

Karta graficzna nie wytrzymuje, i dziwię się, że NFS World Ci działa na tym szrocie. Karta dostaje zbyt duże obciążenie i by działała poprawnie ,,pobiera'' zasoby DirectX z gry. Oto powód błędu ;) Ja przy swoim 9800GT miałem to samo. Kartę wymieniłem na nową i problem nie występuje.

TESTERPL11.png

exLider MPC Racing Team | exWeteran MPC Racing Team | exRedaktor Gier Samochodowych

Opublikowano

Nowe stery do karty nowy direx i bd działac u mnie działa

8899514274895581022001.png" alt="8899514274895581022001.png">

Opublikowano

Może i na wyższych ustawieniach gra chodzi płynnie, ale dostaje za duże obciążenie.

TESTERPL11.png

exLider MPC Racing Team | exWeteran MPC Racing Team | exRedaktor Gier Samochodowych

Opublikowano

Ta gra czasami pokazuje błędy, które nie są przyczyną problemu. Pamiętam, ze potrafi, ale rzadko wywalić kogoś z błędem: za mało pamięci nawet jeśli ktoś ma 4 gb ramu. Ja bym tym komunikatem bym się nie kierował. Żeby ta gra działała na niskich ustawieniach w 30 fps to wystarczy gpu za 150 zł. Możliwe, że z internetem masz coś nie tak. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Możliwe, że z internetem masz coś nie tak. 

A co ma internet do DirectX?  :rolleyes:

---

Jeśli pobranie najnowszego DirectX i sterowników nie pomogło, przeinstaluj grę na inny dysk / ponownie zainstaluj grę.

---

@Milian

Tak, czytałem twój post ze zrozumieniem.

Gdyby autor miał problem z internetem, to gra wyświetlałaby inne błędy.

f

Opublikowano

A co ma internet do DirectX?  :rolleyes:

---

Jeśli pobranie najnowszego DirectX i sterowników nie pomogło, przeinstaluj grę na inny dysk / ponownie zainstaluj grę.

Nie wiem czy czytałeś dokładnie ze zrozumieniem przykład,który napisałem. W skrócie powtórzę bez wyjaśnienia komunikat błędu nie zawsze dobrze wskazuje przyczyny błędu. Tak w skrócie, jeśli autor tematu ma najnowszy direct to na pewno on nie jest przyczyną tego problemu.Grę może ponownie zainstalować/uruchomic jako administrator, Jeśli to nie pomoże to niech da raport ze speedtest.pl 

8902314106109971000808.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...