Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw za 2,5k do późniejszego "ulepszenia".

GmbhcPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, miałem zamiar kupić taki zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/PnKzBo/ale nie mam na razie tyle kasy a potrzebuje kompa, i zastanawiałem się nad kupnem tańszej karty powiedzmy jakiegoś radeona r9 (np 280) i później dokupienie gtx 970 jakbym miał kasę itp. Ale nie wiem czy płyta główna itp są dobre na kartę radeona r9? Mam nadzieje ze wszystko zrozumiałe, bo pisałem z telefonu.

Intel i5 4460, XFX HD 6870, Ballistix sports 2x4 GB, Gigabyte B85M-D3H, XFX Pro TS550W, Thermaltake Armor, Seagate 320gb i WD 500 GB.

Opublikowano

Będzie pasować normalnie. Najlepiej od asusa, ewentualnie msi czy sapphire. I jak już to czysta 280 bez x, szkoda kasy, a jak podkręcisz będziesz miał to samo ;p

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Czyli wszystkie wejścia na płycie itp pasują? Da rade tego radeon'a i później go zmienić na gtx 970? Tak w ogóle dzięki za szybka odpowiedz. ;)

Intel i5 4460, XFX HD 6870, Ballistix sports 2x4 GB, Gigabyte B85M-D3H, XFX Pro TS550W, Thermaltake Armor, Seagate 320gb i WD 500 GB.

Opublikowano

Taaaa, te wszystkie karty są na PCI-E. A jak już wiesz że na 100% chcesz wymienić to lepiej kup r9 270. Po co masz wymieniać z 280 na 970 między którymi aż takiej przepaści nie ma :D

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Dużą jest różnica między 270 a 280? Bo wymieniać kartę będę tak po paru miesiącach ;) Jeśli tak to lepiej chyba jakbym te 100 złoty więcej dał i miał już ta kartę lepsza. ;) Bo jak pisałem tak szybko nie wymienię. ;P

Opublikowano

Zależy co chcesz robić. Jeżeli chodzi o gry to jest trochę różnicy, ale spokojnie we wszystko pograsz :) Może GTA V czy Wiedźmin 3 na Full HD ultra detale, wygładzanie krawędzi itp. nie będzie chodził ale te kilka miesięcy wytrzymasz. Gry typu BF4, Assasin Black Flag, Need for Speed pójdą lekko :D 

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

To wezmę 270, w sumie w gta 5 itp. jak juz będę chciał grać to mogę też na wysokich/średnich to da radę. Dzięki za pomoc. ;) /cls

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...