Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer SkyBlock. Ciężko zdobyć graczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Mam serwer SkyBlock, ale ludzie wchodza, wychodzą. Stałych graczy mam 13, ale wiadomo.. Oni nie zawsze siedzą w jednym momencie. Ja np. mam tak, że jak widzę mało oblegany serwer, nie mam wielkich chęci do grania. Jaki wy macie stosunek do tegoo? Co do serwera, to mamy spory spawn na którym jest: Sklep, info, kuznia (w niej jest enchant na 16lv i kowadla) i nether (otwarty tylko w weekend). Vip ma /warp exp i /warp vip, gdzie jest viproom. Mam przygotowanych wiele eventów, które bez graczy się nie powiodą. Jestem w stanie opłacać serwer z własnej kieszeni, wystarczą mi fajni gracze, którzy będą grać! Jak myślicie? Co może być problemem? Wszyscy w prezentacji opisują serwer dobrze! Z wyjątkiem jednej osoby z konkurencji ._. Ja jestem pomocny, od razu pomaagam graczom gdy mają problem. Serwer stoi od 27.01.15, wiadomo.. Nie każdy serwer startuje z hukiem.. Ale co może być powodem natychmiastowego wychodzenia graczy?

Kilka ss spawnu:

CKr6_ss.png

spawn.png 

nether.png 

sklep.png 

kuznia.png 

infor.png 

wyspa.png 

snuY_vip.png 

Opublikowano

Warpy ladnie porobione, co do spawnu glownego to gory dookola sa fajne, ale sam srodek bym zbudowal inaczej. Co do typu serwera skyblock to ja za nim nie przepadam. Moze dlatego, ze jeszcze nie natknalem sie na serwer na ktory wejde i wiem co mam zdobic. Ale moge Ci polecic poszperanie w internetach i poszukanie tematow co chcielibyscie zobaczyc na serwerze skyblock itp i ciekawsze pomysly wprowadzic na serwer + dobra reklama, bo o to tez nie latwo

39740

http://www.mclista.pl/39740

Daj diamencika ;)

Opublikowano

Moim zdaniem wyspa wygląda mało sympatycznie...

Polecił bym ci zmienić jej schemat, ale to chyba już nie bardzo możliwe gdyż gracze graja już na serwerze...

­

Pomogłem ? Wiesz co zrobić :D

Opublikowano

Moim zdaniem wyspa wygląda mało sympatycznie...

Polecił bym ci zmienić jej schemat, ale to chyba już nie bardzo możliwe gdyż gracze graja już na serwerze...

­

To jest spawn zimowy, w kalendarzową wiosnę, spawn zmieni się na bardziej wiosenno-letni :)

Opublikowano

Mam ten sam problem kolego Znam twój ból. Serwer jest naprawdę spoko ale nikt nie wchodzi ;/

Ja nie mówię, że jest spoko, tylko stali gracze. Nie lubię oceniać swoich prac :) Do mnie wchodzą, tylko nie wszyscy zostają na dłużej.

Opublikowano

Nom budowle to nie są powalają... a to powinno przyciągać graczy. Ważne są jeszcze pluginy.. chyba nie są takie jak mapa - jak może ślij IP na priv. Co do graczy. Zawsze znajdą się jacyś.. tacy stali. To dobrze? Gracze muszę się o "tobie" dowiedzieć.. bo skąd mieliby się znać? Kup reklamę na YT z 20 tyś subskrypcji i masz 70 osób murowane. ­ Tylko, aby ktoś z YT nagrał cokolwiek to musi być to autorskie... Reklama, która skutkowała to była w launcher by zyczu, lecz nie wiem czy jeszcze można. Zawsze możesz spróbować zawiązać współpracę z jakim dobrym hostingiem... autorski pomysł = graczy. 

4462514400953061278225.png

Opublikowano

Żeby szczególnie na takim serwerze zawitała duża ilość graczy, to potrzeba dobrej reklamy od znanego YouTubera + parę odcinków dziennie i serwer się jakoś powoli wybiję. Pamiętaj, że gracze patrzą też na autorskie pluginy, a szczególnie na administrację. Twoja ekipa serwerowa musi być pracowita na dobro serwera, a administracja dla graczy musi być miła i pomocna w różnych ich sprawach/problemach. 

Opublikowano

Żeby szczególnie na takim serwerze zawitała duża ilość graczy, to potrzeba dobrej reklamy od znanego YouTubera + parę odcinków dziennie i serwer się jakoś powoli wybiję. Pamiętaj, że gracze patrzą też na autorskie pluginy, a szczególnie na administrację. Twoja ekipa serwerowa musi być pracowita na dobro serwera, a administracja dla graczy musi być miła i pomocna w różnych ich sprawach/problemach. 

Ja ciągle pomagam w problemach - nie omijam żadnego gracza, jak chce mi się grać, to gram po tym, jak wszyscy wyjdą z serwera, lub jestem na nim sam. Nie znam innego YouTubera który dobrze reklamuje oprócz DeVaXeSa. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...