Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyłączanie systemu

Perconte

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam takie pytanie odnośnie zamykania systemu.

Chodzi o to, czy jest możliwość zablokowania zamykania systemu po naciśnięciu na ikonkę "zamknij" w menu start. Chciałbym aby komputer można było zamknąć jedynie naciskając guzik, lub przez cmd :)

Jeżeli jest taka możliwość, to proszę napisać jak 

Opublikowano

Przecież możesz zamykać jak naciśniesz guzik.. Albo wykonujesz kombinacje klawiszy dla zaawansowanych czyli Alt + F4 i wyłączasz Enterem...

Co do samego buttona w menu start to go nie usuniesz ani nie zablokujesz, przynajmniej jeszcze nie słyszałem żeby ktoś tak zrobił na oryginalnych systemach.

Opublikowano

w cmd albo zrobić link skrótu 

shutdown /s /t 0

restart : shutdown /r /t 0

uśpienie :  rundll32.exe PowrProf.dll,SetSuspendState 0,1,0

hibernacja : shutdown /h /t 0

wylogowanie : shutdown /l /t 0

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

a co ja do cholerki podałem,    bezsensowne komendy  czy co ? 

bez problemu można wyłączyć wszystkie akcje pod tym przyciskiem , ma od tego gpedit 

zresztą po co to robić bo wystarczy  sekunda  i komp wyłączony z prądu, no i teraz uzasadnij mi blokadę przycisku wyłączenia systemu 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

no to podałem komendy !  zrób sobie z nich  skróty  

blokujesz w gpedit ( uruchom i gpedit.msc )  we Wszystkie Ustawienia dla konta  szukasz Usuń ... ( coś tam, nie chce mi się szukać jak się to nazywa , poszukaj sobie sam )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

blokujesz w gpedit ( uruchom i gpedit.msc )  we Wszystkie Ustawienia dla konta  szukasz Usuń ... ( coś tam, nie chce mi się szukać jak się to nazywa , poszukaj sobie sam )

Słuchaj, ja tutaj prosiłem o ładne rozpisanie co mam zrobić jeżeli jest taka możliwość, nie jestem kimś kto się na tym zna ;)

Po drugie. Uruchom --> gpedit.mcs ?

Opublikowano

skrótu nie potrafisz zrobić w Windows ??    prawy myszki NOWY /  SKRÓT i wpisać komendy co podałem ?

shutdown /s /t 0

skoro nie wiesz gdzie jest Uruchom albo Wyszukaj w Windowsie to nie jest moim problemem że nawet poprawnie nie potrafisz przepisać to co napisałem

gpedit.msc

resztę jak poszukać w gpedit napisałem wyraźnie 

to czego ty do cholery chcesz jak masz napisane jak wół ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Tutaj zrobiłem literówkę, ale tak to kopiowałem ;) 

Skrótów od komend nigdy nie robiłem ;) - Ale to nie był problem.

Po drugie, chyba mnie nie zrozumiałeś.

http://scr.hu/4hdd/gq9eu  - Chcę to "zamknij" usunąć/zablokować 

A stworzenie takiego czegoś: http://scr.hu/4hdd/wwpzd - mnie nie interesuje.

Wystarczy jak po wpisaniu w URUCHOM "cmd" wpisze potem jeszcze "shutdown -s -t 10

Jemu bardziej chodzi o możliwość zablokowania tego: http://scr.hu/1bcf/xco2a

i wyłączanie guzikiem/cmd 

Tak, o to mi właśnie chodzi.

Opublikowano

jeżu, człowieku PODAŁEM CI PRZECIEŻ  JAK WYŁĄCZYĆ PRZYCISKI NA DODATEK  DOKŁADNIE OPISANE  , a ty nadal pieprzysz że nie to chcesz. dokładnie to ma być bo wyłączy możliwość używania przycisków 

blokujesz w gpedit ( uruchom i gpedit.msc )  we Wszystkie Ustawienia dla konta chyba w Szablonach administracyjnych   szukasz   Usuń ... ( coś tam, nie chce mi się szukać jak się to nazywa , poszukaj sobie sam bo pisze wyraźnie o przyciskach  )

jak nie ma widocznie masz za niską wersje windows albo pirata z wyciętymi programami administracyjnymi, nie pochwaliłeś się wersją Windowsa 

użyj Google i poszukaj Group Policy Editor Installer

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Tutaj zrobiłem literówkę, ale tak to kopiowałem ;) 

Skrótów od komend nigdy nie robiłem ;) - Ale to nie był problem.

Po drugie, chyba mnie nie zrozumiałeś.

http://scr.hu/4hdd/gq9eu  - Chcę to "zamknij" usunąć/zablokować 

A stworzenie takiego czegoś: http://scr.hu/4hdd/wwpzd - mnie nie interesuje.

Wystarczy jak po wpisaniu w URUCHOM "cmd" wpisze potem jeszcze "shutdown -s -t 10

Tak, o to mi właśnie chodzi.

Jeżeli chcesz możesz zmienić to na uśpij. Nie da się chyba tego usunąć.

@down Przeczytałem ale cóż sam nie rozumiem co ty chcesz osiągnąć ? Jeszcze raz : On chce żeby po kliknięciu w menu start nie pokazywał się przycisk "zamknij".

#Edit: gpedit.msc nie istnieje w moim systemie :(.

reklama.png

Opublikowano

następny co nie potrafi przeczytać ze zrozumieniem mojego postu 

Up. Przeczytaj cały post to sie dowiesz ze też masz za niską wersje systemu, zreszta programu download podałem i nie problem zainstalować, sprawdzić u siebie blokadę przycisku.

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Mam oryginalnego Windowsa 7 Home Premium... - więc o piractwo mnie nie oskarżaj. 

Chodziło mi raczej żeby nie pobierać specjalnie jakiś programów, skoro bez gpedit.msc się nie da to zgłoszę o zamknięcie. 

Opublikowano

znowu jak dziecku trzeba tłumaczyć że masz zbyt niską wersje, systemu by się program zainstalował ?

to program Microsoftu instalujący się zawsze w Windowsie 7 PRO,   program jest na CD systemowym, poszukaj sobie. może znajdziesz 

zresztą to twój problem nie mój. rozwiązanie masz podane jak zrobić ale jak widać masz to gdzieś  

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Pytam się ciągle czy po prostu po przez jakiś config nie da się tego wyłączyć, nie da się to ok.

A ty wyjeżdżasz tutaj z programami jakimiś, do tego z takimi które są na wersji 7 Pro, a ja pytam się tylko CZY JEST MOŻLIWOŚĆ WYŁĄCZENIA TEGO NIE POBIERAJĄC SPECJALNIE PROGRAMU - i nie wiem kto tutaj czytać nie umie. 

Opublikowano

da się wyłączyć w rejestrze bez problemu (  w rejestrze systemowy REGEDIT ) ale przy twojej zerowej znajomość prędzej uwalisz system

ja za ciebie nie będę ci szukał dziesiątków kluczy i ustawień ich bo to zmienia sie w kilku miejscach, nie zmienisz jednego zablokujesz całą grupę ustawień 

po to  Microsoft dołączył konsolę do zarządzania tymi ustawieniami by je ustawić jak należy w jednym miejscu a nie szukając po kluczach systemowych , skoro nie interesuje cię program ORYGINALNY DOSTĘPNY W SYSTEMIE, szukaj sam dalej rozwiązania i kluczy odpowiednich w rejestrze 

tak przy okazji , nie będziesz miał dostęp z konta swojego nawet z prawami administratora do tych ustawień w rejestrze , tylko z konta Administratora którego na co dzień nie używasz bo nie musisz i pewnie nawet nie widzisz dostępnego 

po raz ostatni powtórzę : to jest jedyny program do zarządzania tego typu funkcjami w systemie wyprodukowany specjalnie do systemów Microsoftu przez Microsoft, to że komuś chciało się zrobić instalator dla tych co domyślnie nie mają programu  raczej powinno ułatwić sprawę ale ty jak widać dalej bujasz w ciemnogrodzie i rękami nogami zapierasz się przed jego użyciem to już twoja sprawa 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...