Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA 15 - Zwody oraz przydatne porady

James Rodríguez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! Chciałbym aby ktoś pomógł mi ogarnąć jak wykonywać zwody w FIFE 15 ULTIMATE TEAM oraz np jak strzelać bramki z połowy boiska czy coś.

Chodzi mi dokładniej o zwody za pomocą, których można coś ugrać jak Ronaldo Chop albo coś podobnego jakieś podanie z krzyżaka albo strzały z piętki itp

Jakieś zaskakujące podania np prostopadłe górą albo mocne po ziemi jak się je wykonuje 

Opublikowano

Strzały z krzyżaka na pewno nie są przydatne. Taki strzał jest słaby i niecelny. Szkoda czasu. Z najbardziej przydatnych skilli to przetoczenie piłki które wykonujesz ciągnąc lewy drążek w kierunku w którym chcesz przetoczyć. Do tego Ronaldo Chop, ruletka, zaawansowana ruletka czy tam jak kto woli "The Spin" i do tego zatrzymanie się i zmiana kierunku. Zajrzyj na kanał https://www.youtube.com/playlist?list=PLSY2DmoSygS9O282IX22e4vRktLN8HlRP

Gość tłumaczy jak wykonać skilla i pokazuje kiedy ich używać.

Opublikowano

Strzały z krzyżaka na pewno nie są przydatne. Taki strzał jest słaby i niecelny. Szkoda czasu. Z najbardziej przydatnych skilli to przetoczenie piłki które wykonujesz ciągnąc lewy drążek w kierunku w którym chcesz przetoczyć. Do tego Ronaldo Chop, ruletka, zaawansowana ruletka czy tam jak kto woli "The Spin" i do tego zatrzymanie się i zmiana kierunku. Zajrzyj na kanał https://www.youtube.com/playlist?list=PLSY2DmoSygS9O282IX22e4vRktLN8HlRP

Gość tłumaczy jak wykonać skilla i pokazuje kiedy ich używać.

Dzięki wielkie, ale u mnie słabo z angielskim więc ciężko będzie cokolwiek zrozumieć oglądając sam filmik :P i domyślając się jak co zrobić xD ma ktoś coś jeszcze ?? :)

­

Opublikowano

Nie musisz nic rozumieć, na ekranie pokazany jest pad i co trzeba robić. Potem w gameplayu wszędzie są strzałki w którym kierunku zakończysz skilla i których obrońców wyeliminujesz. Te filmiku można oglądać bez dźwięku i wiadomo o co chodzi :P

Opublikowano

Nie musisz nic rozumieć, na ekranie pokazany jest pad i co trzeba robić. Potem w gameplayu wszędzie są strzałki w którym kierunku zakończysz skilla i których obrońców wyeliminujesz. Te filmiku można oglądać bez dźwięku i wiadomo o co chodzi :P

Wiadomo o co chodzi :D nie do końca :P na arenie nie mam problemu z wykonaniem TRIKU/ZWODU, a w normalnym meczu ULTIMATE TEAM nawet RULETKA mi nie wychodzi. Jest widok z całkiem innej kamery i nie ogarniam jak robić te ZWODY.

­

Opublikowano

Zwody które absolutnie wystarczają to Berbatov Spin, ruletka, ronaldo chop, markowanie strzału i ten nowy trick we fifie 15 nie znam nazwy, to również jest jakiś spin. Strzałów z połowy boiska nie oddawaj, bo rzadko wchodzą, lepiej podejść na ~30 metr i spróbować szczęścia, poradników na yt masz pełno

Opublikowano

Zwody które absolutnie wystarczają to Berbatov Spin, ruletka, ronaldo chop, markowanie strzału i ten nowy trick we fifie 15 nie znam nazwy, to również jest jakiś spin. Strzałów z połowy boiska nie oddawaj, bo rzadko wchodzą, lepiej podejść na ~30 metr i spróbować szczęścia, poradników na yt masz pełno

Na YT ciężko ogarnąć jakiś dobry poradnik, który jakoś w miarę dało by rade zrozumieć :/ A co do strzałów z ok 30 metra to jak je wykonywać ? Jak normalny strzał czy jakiś finezyjny ? Gram na padzie od PS4 możesz podać mi kombinację przycisków do dobrych strzałów z dystansu ? 

­

Opublikowano

Na YT ciężko ogarnąć jakiś dobry poradnik, który jakoś w miarę dało by rade zrozumieć :/ A co do strzałów z ok 30 metra to jak je wykonywać ? Jak normalny strzał czy jakiś finezyjny ? Gram na padzie od PS4 możesz podać mi kombinację przycisków do dobrych strzałów z dystansu ? 

­

Tylko nie próbuj strzelać każdym zawodnikiem. Liczy się tylko statystyka dalekich strzałów i siły strzałów. 

­

Opublikowano

Tylko nie próbuj strzelać każdym zawodnikiem. Liczy się tylko statystyka dalekich strzałów i siły strzałów. 

Kurde, albo ja was nie rozumiem albo wy mnie :D przeważnie jak gram to ziomki strzelają mi bramki tak z 30 metra, ale ten strzał wydaje się jak by był strzałem finezyjnym bo ta piłka tak dziwnie leci jak by lobem. Nie jakaś potężna bomba z dystansu tylko taki wysoki strzał, który lobuje bramkarza ....

­

Opublikowano

To Ty nie rozumiesz nas. Jesli juz oddasz strzal tobpilka sama nabiera rotacji. Z tego co wiem to chyba wolny wykonuke sie tylko kolkiem/B bo jesli chcesz inaczej to L1 + o ale to jest strzal po ziemi...

Opublikowano

Kurde, albo ja was nie rozumiem albo wy mnie :D przeważnie jak gram to ziomki strzelają mi bramki tak z 30 metra, ale ten strzał wydaje się jak by był strzałem finezyjnym bo ta piłka tak dziwnie leci jak by lobem. Nie jakaś potężna bomba z dystansu tylko taki wysoki strzał, który lobuje bramkarza ....

­

Ja przy takich strzałach z daleka trzymam L2 i przycisk strzału ( oddaje mocniejsze niż w ogóle bo jakoś przy L2 mocniej trzeba uderzyć ). Do tego sprintuje i oddaje ten strzał jak pisałem wcześniej. :p

Opublikowano

Wciskając modyfikator sztuczek oddasz mierzony płaski strzał. Na sprincie strzelisz "bombę", ale mniej celną. Najlepszy jest rozbieg kilku-metrowy bez sprintu i strzał z odpowiednią mocą, bo strzał będzie najcelniejszy. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...