Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Pluginu na sektory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam pluginu na sektory lecz nie chodzi mi o serwery BungeeCord, czyli każdy sektor to inny serwer lecz chciałbym, że każdy sektor to inna mapa. Czyli jeżeli jesteśmy na granicy tam.. sektora 4 to niech nas teleportuje na mapę o nazwie sektor 5.

Jeżeli takiego pluginu nie ma, mógłby to ktoś zrobić? Gwarantowany technik na serwerze :D Plugin może korzystać z Multiverse Core jak trzeba :) Może też być skrypt o ile się da.

Proszę o szybką odpowiedź i piona! :D :D :D

WmFbO0u.png

Opublikowano

Myślę, że sektory możesz sobie spokojnie ustawić w pluginie PermissionsEx, a komendę z pluginu ustawić za pomocą MyCommand

@baphomet. No widzisz, mam nauczone szybkie odpowiadanie na tematy. ;) 

Opublikowano

"SprUbować" to możesz pójść do księgarni po słownik.

Jeżeli chodzi o plugin to możesz go kupić, ewentualnie napisać. Zawsze taniej, ale trzeba poświęcić dużo czasu. ;] (Jak ktoś napiszę w skrypcie, nie ma po co go nawet pobierać)

Pozdrawiam, QuaresTM. ;]

Opublikowano

@Lord Asasin

A ja myślę, że ty powinieneś dostać degrada, do Pijawki i Membera. Nie przeczytasz tematu tylko od razu wali z mostu.
MU CHODZI O PLUGIN TYPU xcrSektors, csrvSectors itp...

@topic

Wątpię, że ktoś Ci to zrobi. W skrypcie sobie odpuść. Ja tylko kiedyś fake-sectors zrobiłem napisy w ogóle beka. Pobierałem lokalizacje, zapisywałem dodawałem 3 kratki do x'a i /world i znowu tp na wcześniejszą zapisaną lokacje xD.

Opublikowano

Sektory mają polegać na tym, że obciążanie jest rozkładane na kilka instancji serwerów minecrafta. Robienie sektorów na kilku mapach jest co najmniej bez sensu i spowoduje tylko większe obciążenie (bo kilka map)

Opublikowano

Ok... czyli tylko ja napiszę, albo u kogoś na zamówienie? Szkoda. Troszeczkę, dużo laggów by ucieło. Dobra to ustawię tylko w World Borderze granicę mapy na 18000 kratek. Z tymi sektorami to poczekam.

Quares jak coś, to sorry za ortografię, bo mam nową klawiaturkę z innym rozstawem klawiszy (Natec Genesis RX55) i muszę się przyzwyczaić wcelować w przycisk xD

WmFbO0u.png

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam skrypt taki

Zapisuje kordy

Wyswietla boss bar

Tepna na inny swiat w kordy w ktorych lognal

Da się dorobić ile chcesz

Dziś go skonczyłem

Opublikowano

Skryptów na sektory nie polecam

HugoZar na fanpage dał link do sektorów (lecz są w trakcie bety)

lub druga opcja kukubaczka (ale zapewne są zbugowane)

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...