Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić duże WN8? [Dyskusja]

Maroks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was czołgiści! Chciałbym Was- doświadczonych graczy mających co najmniej 1,5 k WN8- zapytać jak zrobić duże WN8? W której linii jechać? Na froncie? W środku? A może za innymi czołgami? Jak zrobić dużo WN8 czołgiem stockowym, czyli takim, który nie ma zbadanych lepszych modułów niż podstawowe. Liczę na wyczerpujące odpowiedzi pomogące mi (mam 1100 WN8), a zarówno innym, słabszym ode mnie graczom wzbić się dużo wyżej. Tak na marginesie za każdą przydatną odpowiedź leci like, a za najlepszą oczywiście naj ;)

Opublikowano

RU 251 to chyba najlepszy czołg do robienia WN8. Jest to czołg lekki VIII poziomu z dobrym działem i świetną mobilnością. JEst to postrach dla klikerów gdyż jego pociski HE lecą szybciej od podstawowych. Na teście kiedy wyszły na dobrej wygranej bitwie (~4300 dmg ze spota + własny dmg ~2100) ~36k wn8. Dokładnie nie pamiętam czy było tyle bo było to dawno ale na dobrej przegranej bitwie też dostaje ponad 20k wn8

Opublikowano

Bardzo dobrze, ale bardziej chodzi mi o to, że jak już kupie przykładowo KV13 i jest on stockowy, to co robić w bitwach żeby tym stockowym medem zrobić dużą ilość WN8, bo wymaxowanym to nie jest dla mnie żaden problem zrobić po 2k dmg np.

Opublikowano

Masz np. otwartą mapę czyli np. Prochorowka. Brak spotera to możesz spotować delikatnie czołgi na środku. Wywali Cię powiedzmy na VIIIt i akurat wyjedzie Ci Tiger II masz działo którym spokojnie przebijesz właz dowódcy + pomoc TD i innych z basy i lasku. Ty dostaniesz od wroga 300 dmg a on zginie

Opublikowano

Masz np. otwartą mapę czyli np. Prochorowka. Brak spotera to możesz spotować delikatnie czołgi na środku. Wywali Cię powiedzmy na VIIIt i akurat wyjedzie Ci Tiger II masz działo którym spokojnie przebijesz właz dowódcy + pomoc TD i innych z basy i lasku. Ty dostaniesz od wroga 300 dmg a on zginie

Właśnie o coś takiego mi chodzi, z tym że podałeś mi przykład, a ja odnosze się do ogółu, a co jeśli bede stockowym czołgiem ciężkim np kv85 ze stockowym działem? Jakbyś mógł jeszcze to odnieś się do ogółu. Ogólnie gdzie jeździć czołgami stockowymi, w której linii  (medium,TD,HT) oraz co robić lekkimi bo nimi wogóle nie ogarniam :(

Opublikowano

Ja np. dobre WN8 kręcę na IS3. Dlaczego? Proste, wymaksowanym czołgiem rzadko kiedy rzuca mnie na 9/10, czołg ten jest stworzony dla graczy którzy uczą się grać, dużo dinguje (odbija), na swoich tierach bez problemu penetruje większość czołgów. Nie są to wyniki tak jak napisał Zioło wyżej ale ~2k dmg i trochę spota ~500 i 1800WN8 wchodzi.

Opublikowano

http://www.dom1n.com/newsy/nowa-tabela-wn8/

Tyle w temacie. Szukasz czołgu którtym robisz mały dmg na dobre wn8 i wtedy zrobisz np. 1000 dmg = 5k wn8. Czołgami do tego nadającymi się są:

Hetzer - Tylko na 4. Na 5 i 6 można strzelać z HE, ale przyjmie 1/2 strzały i koniec.

AMX ELC - Czas celowania tragedia, do tego bez przynajmniej 2 perkowej załogi ciężko.

T2 LT - 240 na zielony kolor, a tym czołgiem można robić po 1k = około 20k wn8.

I wiele innych. Są też czołgi, na których bardzo ciężko zrobić, zwykle to arta, lub czołgi którymi w większości grają dobrzy gracze, np. WTF E 100, na którym jest wymagana 2,5k, gdzie tym czołgiem po licznych nerfach ciężko wystrzelać 1 magazynek.

Opublikowano

Jedz tym co sprawia ci przyjemnosc i nie graj dla statystyk! Przede wszystkim musisz uzywac mozgu w grze, nie jechac do przodu gdy nie ma w poblizu sojusznokow... musisz czuc gre i miec skilla :D Polecam serie sir turoka "gramy z glowa".

graphic.png

Opublikowano

Zeby farmic wułen8 trzeba wiedziec jak jest ono obliczane , 

jest to stosunek dmg do własnego hp mnozony przez wspolczynnik typu czolgu + bonus za wygrana , fragi i wyspotowanie ... ale bez dmg nie bedzie bonusow 

czyli im wiecej dmg robimyy na czołgu z mniejszym hp tym wiecej wułen8

i jeszcze wspolczynnik , najwyzszy jest dla LT potem MT , HT , TD i najgorszy dla SPG 

czyli grac lt i mt i robic dmg ;)

bo odpowiedzi typu "elc na goldzie" to noobki pisza co nigdy elc nie grali , elc nie potrzebuje golda , swietny czolg do zarabiania i farmienia wn8  , ma malo hp , grube dzialo , i swietne camo i mobilnosc , 

granie elc jak td najlatwiejszy sposob na duzo wułena8

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Opublikowano

Zeby farmic wułen8 trzeba wiedziec jak jest ono obliczane , 

jest to stosunek dmg do własnego hp mnozony przez wspolczynnik typu czolgu + bonus za wygrana , fragi i wyspotowanie ... ale bez dmg nie bedzie bonusow 

czyli im wiecej dmg robimyy na czołgu z mniejszym hp tym wiecej wułen8

i jeszcze wspolczynnik , najwyzszy jest dla LT potem MT , HT , TD i najgorszy dla SPG 

czyli grac lt i mt i robic dmg ;)

bo odpowiedzi typu "elc na goldzie" to noobki pisza co nigdy elc nie grali , elc nie potrzebuje golda , swietny czolg do zarabiania i farmienia wn8  , ma malo hp , grube dzialo , i swietne camo i mobilnosc , 

granie elc jak td najlatwiejszy sposob na duzo wułena8

.

Najpierw zobacz moje staty a potem pisz noobek :)

Opublikowano

.

Najpierw zobacz moje staty a potem pisz noobek :)

to sie pochwal , wstaw linka z wotlabs , zobaczymy jakie staty masz i na czym wbite 

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Opublikowano

Ja gram na kv-2, wn8 leci jak szalone. Po udanym strzale z HE mam oko. +800 wn8 na bitwę + kilka innych strzałów i kończę bitwą z 2k wn8. Ale oczywiście jest to mój sposób, każdy ma swoje inne, polecam ci pograć trochę i zobaczyć jakim czołgiem gra ci się najprzyjemniej. Potem opanuj grę tym czołgiem i wn8 będzie ci samo lecieć, pozdrawiam! ^^

graphic.png

Opublikowano

Plakietka jak plakietka, popatrz na ilość bitew...

Bitwy i WN8 ogólnie to nic, bo najbardziej się liczy WN8 z ostatnich 1 000 bitwach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...