Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podmienianie dzwięków

AwesomerFuck

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam do was pytanie czy da się podmienić dźwięk w lolu ? chodzi mi dokładnie np jak mówi " Penta kill " double kill " i tak dalej związane z kilami irytuje mnie to po polsku a po Angielsku jest jak dla mnie świetnie , nie chce zmieniać całego lola na Angielski bo dopiero się ucze podstaw i chciałbym to zostawić chodzi tylko o tą muzyke z góry dzięki Pozdrawiam ;)

Opublikowano

1) otwórz folder:
\League of Legends\rads\projects

Znajdują się tam foldery zawierające poszczególne lokalizacje [np. lol_game_client_de_de]. Oczywiście muszą być wcześniej pobrane.

2) otwórz podfolder [np. lol_game_client_de_de] tej wersji językowej, której dźwięki chcesz implementować w grze. Dla uproszczenia przekazu załóżmy, że zmieniasz dźwięki na niemiecki, zostawiając angielskie napisy. W innych przypadkach postępuje się analogicznie.

3) zlokalizuj folder FMOD. Znajduje się on w tak wyglądającej ścieżce:
\League of Legends\rads\projects\lol_game_client_de_de\managedfiles\0.0.0.50\DATA\Sounds\FM​OD

W zależności od wersji gry dźwięki mogą zostać umieszczone w innym podfolderze typu \0.0.0.50\. Cała reszta nie ulega zmianie.

4) skopiuj plik VOBank_de_DE.fsb. Ma on około 200 MB.

5) przejdź do folderu FMOD tej wersji językowej, której napisy chcesz zachować. W tym wypadku jest to wersja angielska. Przykładowa ścieżka:
\League of Legends\rads\projects\lol_game_client_en_gb\managedfiles\0.0.0.53\DATA\Sounds\FM​OD

6) wklej plik VOBank_de_DE.fsb. Zmień jego nazwę na VOBank_en_US.fsb. Pamiętaj o kopii zapasowej.

7) ciesz nowym dubbingiem przy zachowaniu starych napisów. 

Oczywiście u cb nazwy mogą się różnić w zależności od kiedy masz lola na Pc ja mam pierwszą instalację .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...