Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] HomePay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym założyć sms premium na HomePay.pl

Jest 1 problem: Nie mam ukończonego 18 roku życia. Moje pytanie brzmi: Czy mogę założyć konto na brata, ale numer konta bankowego podpiąć swój.
Jeżeli nie to czy są jakieś smsy premium, które akceptują taką opcję, albo takie, które odprowadzają podatek, a dla mnie zostaje rozliczenie pitu i nie wymagają ukończonego 18 roku życia.

platnosci-online odpadaja, tam sie nie idzie z nimi dogadać jak oni coś chcą to spam, usuwaja uslugi. Jak ich sie o cos pyta, to miesiacami się łaskawie czeka na odpowiedz

profitsms odpada, niby wszystko mam ogarniete, uslugi opisane na stronie, a za kazdym razem blokuja mi uslugi, nie podajac powodu. Pisząc do nich, trzeba za kazdym razem czekac po 3dni na odpowiedz, ktora nic nie wnoci so tematu...

39740

http://www.mclista.pl/39740

Daj diamencika ;)

Opublikowano

1. Tak możesz, jedynie w celu weryfikacji mogą zażądać skanu dowodu osobistego, ale nie muszą.

2. Jeśli chodzi o ProfitSms korzystałem z ich usług przez 2 lata nie miałem problemów z wypłatą, ważne aby strona od usługi była 100% zgodna z ich wymaganiami. Więc jeśli dobrze zapoznasz się z ich zasadami i wymaganiami jest naprawdę ok. 

Opublikowano

Podaj z jakim powodem odrzucają ci usługi bo tez miałem problemy bo trzeba im wszytko ładnie wyjaśnić prawie jak dziecku 

Opublikowano

1. Tak możesz, jedynie w celu weryfikacji mogą zażądać skanu dowodu osobistego, ale nie muszą.

2. Jeśli chodzi o ProfitSms korzystałem z ich usług przez 2 lata nie miałem problemów z wypłatą, ważne aby strona od usługi była 100% zgodna z ich wymaganiami. Więc jeśli dobrze zapoznasz się z ich zasadami i wymaganiami jest naprawdę ok. 

1. Czyli mam zrobić czyli mam zrobić konto na brata i podpiac swoje konto bankowe, czy mam zrobic na siebie i podac falszywy rok?

2. Tylko, że oni odpisują co 4dni i moja rozmowa z nimi ciągnie się od 2 tygodni

Przykład opisu usługi: 76913d.png

Podaj z jakim powodem odrzucają ci usługi bo tez miałem problemy bo trzeba im wszytko ładnie wyjaśnić prawie jak dziecku 

ProfitSMS.pl16:00:31, 29-01-2015

Formularz zakupu musi być integralną częścią strony www usługi.

39740

Daj diamencika ;)

Opublikowano

1. Czyli mam zrobić czyli mam zrobić konto na brata i podpiac swoje konto bankowe, czy mam zrobic na siebie i podac falszywy rok?

2. Tylko, że oni odpisują co 4dni i moja rozmowa z nimi ciągnie się od 2 tygodni

ProfitSMS.pl16:00:31, 29-01-2015

Formularz zakupu musi być integralną częścią strony www usługi.

1. Załóż na brata, tylko w razie czego żeby Ci udostępnił dowód osobisty, byś mógł zrobić zdjęcie go i najwyżej im podesłać.

2. Usługę masz dobrze zrobioną, tylko jeszcze tylko czy strona spełnia te wymagania:

a. Istniejącego adresu strony www, w którym prowadzona będzie sprzedaż; spełniający określone warunki:

i. Adres strony www nie może być utrzymywany na tzw. darmowych hostingach (np. friko.pl, cba.pl itp.)

ii. Adres usługi nie może się odnosić do serwerów nie zarejestrowanych w przestrzeni domen – nie jest dozwolone prowadzenie usługi pod adresem IP

iii. Adres usługi nie może prowadzić do serwerów dostępnych pod subdomenami/domenami korzystającymi z usług typu: no-ip,dyndns etc;                             domena/subdomena w której prowadzona jest sprzedaż musi być stale i nieprzerwanie dostępna w internecie i nie może być elementem infrastruktury firm        trzecich (wspomnianych wyżej).

iv. Adres usługi podany podczas rejestracji usługi powinien prowadzić do konkretnej podstrony na której prowadzona jest sprzedaż, a nie do głównej domeny/subdomeny w której funkcjonuje serwis. W przypadku gdy nie jest to możliwe ze względów technicznych prosimy o informacje o takim fakcie w opisie usługi wraz z wyjaśnieniem powodu braku technicznych możliwości prezentacji takiego adresu - w takim przypadku Partner powinien podać adres do głównej podstrony serwisu. b. Identyfikatora SMS zgodnego z technicznymi wymogami prowad

A co do tej wiadomości od Profitsms, wychodzi na to, że któraś z powyższych wymagań nie była spełniona na stronie. :)

Opublikowano

Jeśli chodzi Ci o Twoją stronkę może im się nie podobać to, że jeśli wejdziesz na stronie w zakładkę sklep, jest jakby zupełnie coś innego lecz może załatwić to sprawa opcja powrotu do strony głównej :) Dodatkowo doszukałem się u nich takiej informacji

Opisu usługi zawierającego przedmiot sprzedaży wraz z opisem dystrybucji czy udostępniania danego produktu czy usługi. Przykładowo: „Sprzedaż dodatkowych przedmiotów do postaci w grze MMO”.

Więc przekształć to na 'Sprzedaż dodatkowych przedmiotów do postaci w grze Minecraft'. Jak to wszystko zrobisz napisz im aby ponownie zweryfikowali stronę i jeśli się znowu przyczepią poproś ich o szczegóły co jest nie tak, bo na moje powinno być już ok. :)

Opublikowano

Jeszcze mam pytanie jak to jest z odprowadzaniem podatków na homepayu i na profitsms?
Na homepayu oni odprowadzają podatek i mi przysyłają do rozliczenia pit i ja go im odsyłam, czy muszę to załatwiać w urzędzie skarbowym?

Na profitsms osoba pełnoletnia musi zarejestrować działalność gospodarczą, czy można jakoś odprowadzać ten podatek inaczej?

39740

Daj diamencika ;)

Opublikowano

Nie raz szukałem informacji na ten temat i się nie doszukałem. Więc może się tu wypowie osoba, co bardziej się zna w tym temacie, lub możesz popytać na jakiś forum prawnym. :)

Opublikowano

Czyli jak muszę odprowadzić podatek. Muszę to gdzieś zgłosić i czy mogę to robić sam jako osoba niepełnoletnia?

ProfitSMS.pl nie odprowadza zaliczek na podatek dochodowy/podatku dochodowego od przychodów z premium sms. Użytkownicy są zobowiązani do samodzielnego rozliczania podatku od przychodów osiąganych w ramach wypłat z ProfitSMS.pl. Ze względu na brak opłacania podatków na rzecz Użytkowników, nie wystawiamy rocznych dokumentów "PIT-8C" oraz "PIT-11".

Opublikowano

ProfitSMS.pl nie odprowadza zaliczek na podatek dochodowy/podatku dochodowego od przychodów z premium sms. Użytkownicy są zobowiązani do samodzielnego rozliczania podatku od przychodów osiąganych w ramach wypłat z ProfitSMS.pl. Ze względu na brak opłacania podatków na rzecz Użytkowników, nie wystawiamy rocznych dokumentów "PIT-8C" oraz "PIT-11".

Ja to wiem i ja chce odprowadzac podatek, ale jak to sie robi, gdzie musze sie z tym zglosic, czy moge to zrobic sam jako 16-latek

39740

Daj diamencika ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...