-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
HermitDevil
HermitDevil
Kupiłem ostatnio nowy dysk SSD do pary ze starym HHD. Znajomy informatyk wgrał mi system, a ja miałem tylko właściwie podłączyć i uruchomić system z nowego dysku. Tutaj zaczynają mi się kłopoty. Podczas włączania klikałem F11 by wejść w opcje bootowania i wybierałem mój nowy dysk, ale system i tak włączał mi się ze starego, więc po restarcie klikając delete wszełem do biosu. Tam jakoś doszedłem do opcji kolejności bootowania i na pierwszym miejscu ustawiłem nowy dysk, jednak system dalej odpalał się ze starego dysku. Odłączym stary dysk by bootowanie odbyło się na 100% z nowego, ale komputer w ogóle nie wykrywał nowego dysku, co jest tym bardziej dziwne, że po włączeniu się sys ze starego dysku nowy dysk jest wykrywany i mogę go swobodnie explorować. Czy może to być wina źle zainstalowanego systemu?
płyta główna: msi b85m-e33
bios 4
ssd: kingston SSDNow v300
PS. Nie jestem obcykany w tych wszystkich informatycznych terminach, więc prosiłbym o nie szpanowanie wyszukanymi frazami
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.