Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka postać i jak zacząć?

SSW Attle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dopiero zaczynam grę w Aiona ( grałem jeszcze jak był abonament ) i zastanawiam się nad Łowcą, a Czarodziejem. Zniechęca mnie start Łowcy, gdyż jest to powolna postać, która tak naprawdę nie ma DMG na początku. Wiem jednak, że potem rozwala wszystko, no ale start to jednak katorga. Oprócz tego jakie eq na koniec będzie najlepsze i gdzie je kupować. Wiem, że te które kupimy u normalnych npc i te które wydropimy są słabsze od tych za jakieś monety i coś co zdobywa się w Otchłani ( jakieś odznaki czy co ).

Na jakim serwerze grać ? Szukam serwera, na którym ktoś mi będzie mentorował ( jeśli ktoś jest chętny, piszcie PW ;) Mentoring przyda mi się po monety z brązu :D ) To raczej będzie wszystko.

Piszcie odpowiedzi na te pytania :

- Jak zdobywać te odznaki z Otchłani ( chyba z otchłani, wiem, że to jest bardzo dobre eq np. do kupienia w Verteron )
- Kim grać - Łowca czy Sorcerer
- Jaki serwer, aby ktoś mi mentorował :)

Peace ppl :)

Bxop3D.png

Sygnaturę wykonałem ja. Można się do mnie zgłaszać :)

Opublikowano

- Jak zdobywać te odznaki z Otchłani ( chyba z otchłani, wiem, że to jest bardzo dobre eq np. do kupienia w Verteron )

Punkty Otchłani w PL wersji w Eng Abyss Point. Punkty te zdobywasz przez Zabijanie przeciwnej frakcji / Dredy(6vs6) / Kamary (12vs12) / SWB (24vs24)  /  Instancje (Dostajesz wtedy relikty które wymieniasz na AP) itp itp, Za punkty otchłani + Medale (rodzaj medali zależy od lvl setu np. dla setu 65lvl są to Ceranium Medale.). Ale te sety są PvP i na dobrą sprawę na Low Lvl nie opłaca się ich robić. Bo co z tego że zrobisz full set na 30lvl wyenchantujesz / manastonujesz a wyjdzie Ci taka 40-45 i zabije Cie tak czy siak będąc w niebieskich itemach ;x Więc w te sety PvP bawisz się dopiero od 60-65lvl.

Ehhhhh Łowca i Soczek to DPS więc to już jak sam wolisz ... Obaj opierają się na dużym DPS i małym HP.  Łowcą musisz nauczyć się Wavować żeby robić DPS a Soczkiem ogarnąć Cover skili więc twój wybór.

Osobiście uważam że Ranger tzn Łowca jest "prostszy" i ma mniej skili do ucieczki a jego walka opiera się na tym żeby Zburstować target przeszkadzając mu stunami silensami itp, a Soczek ma za to więcej skili na przeżycie i na Cover Control czyli sleepów silensów rootów spowolnień odskoków itp.

Powiem tak ludzie strasznie narzekają na Barus'a a tak naprawdę już z 50% ludzi z tych starych serwerów się przeniosła na niego. Jest to chyba najaktywniejszy serwer gdzie różnica Rasowa jest na tyle wyrównana że można toczyć z sobą walkę (A nie jak na co niektórych starych serwerach jak pojawi się przeciwna frakcja nie dominująca to jest spam na World czacie i zlatuje się 100os żeby ją zabić)

Dlatego polecam ten serwer mimo że Nobków też na nim nie brakuje.

Co do mentorowania sorki wątpię żeby ktoś chciał tak sam z siebie Cie expić. Jeśli szukasz pomocy dojdź do legionu jeśli jest dobry to Ci wszystko wyjaśnią. Jeśli szukasz kogo do wspólnej gry to masz od tego temat zarówno na tym forum jak i innych forach do Aiona.

Opublikowano

Wszystkie odpowiedzi zostały ci udzielone. Od siebie dodam żebyś wybrał sorcera nie wiem co jest z nimi nie tak ale swoim mechem zjadłam ich jak leci pozatym mają mały zasięg przez buffa bez którego nie robią dps chyba że ktoś ucieka wtedy go wyłączasz. Jednak wybierz tegoz kto ci się bardziej podoba ją żałuję że templara nie zrobiłem a szkoda mi czasu na ubieranie od Nowa postaci. Poogladaj na yt i zobacz który gameplay jest w twoim guście.

Opublikowano

Wszystkie odpowiedzi zostały ci udzielone. Od siebie dodam żebyś wybrał sorcera nie wiem co jest z nimi nie tak ale swoim mechem zjadłam ich jak leci pozatym mają mały zasięg przez buffa bez którego nie robią dps chyba że ktoś ucieka wtedy go wyłączasz. Jednak wybierz tegoz kto ci się bardziej podoba ją żałuję że templara nie zrobiłem a szkoda mi czasu na ubieranie od Nowa postaci. Poogladaj na yt i zobacz który gameplay jest w twoim guście.

Ale soczek nie ma skila który skraca mu zasięg bicia. To Ranger ma Bestial Fury które podnosi Atak o 50% i Szybkość ataku o 20% skracając zasięg o 15m.

AT jest przegiętą klasa dużo Mage klas na nie narzeka typu właśnie Cover Control ale akurat ani Soczek ani Ranger nie powinien mieć dużych problemów z nią o ile ogarnia ;)

Opublikowano

Wlasnie widze ze cos nie tak napislem. Dziekuje za poprawe. Chodzilo o rangera i BF. 
Wydaje mi sie ze nie ma przegietej postci jak sie ogarnia bardzo dobrze swoje skile i przeciwnika to bez roznicy jaka klasa bo wygrac da sie z kazdym. Wiadomo jedni maja latwiej drudzy trudniej. 

Opublikowano

Witam. Dopiero zaczynam grę w Aiona ( grałem jeszcze jak był abonament ) i zastanawiam się nad Łowcą, a Czarodziejem. Zniechęca mnie start Łowcy, gdyż jest to powolna postać, która tak naprawdę nie ma DMG na początku. Wiem jednak, że potem rozwala wszystko, no ale start to jednak katorga. Oprócz tego jakie eq na koniec będzie najlepsze i gdzie je kupować. Wiem, że te które kupimy u normalnych npc i te które wydropimy są słabsze od tych za jakieś monety i coś co zdobywa się w Otchłani ( jakieś odznaki czy co ).

Na jakim serwerze grać ? Szukam serwera, na którym ktoś mi będzie mentorował ( jeśli ktoś jest chętny, piszcie PW ;) Mentoring przyda mi się po monety z brązu :D ) To raczej będzie wszystko.

Piszcie odpowiedzi na te pytania :

Peace ppl :)

Tam trudno nie bedzie rangerem, jednak w tym patchu jest slabiutki jak barszcz.Zjadanie ich to przyjemnosc <3 Miejmy nadzieje, ze w nadciagajacym patchu sie cos zmieni.Co do tego, ze ranger jest latwiejszy od sorca sie nie zgodze :).RAnger wymaga wiekszego skilla... kurde nwm ja kto napisac xD.Mimo tego, ze i tak rangera zrabali w aionie...Co do serwera nie bd pisac, zeby wybrac inny niz Barus bla bla bla.Prawda jest taka, ze na Barusie poziom skilla jest rowny zeru, wystarczy obejrzec pare filmikow na yt i wszystko jasne ... jak to sie ludzie na jednym forum smieja ich end game'owy set to BM < :D Dosyc duzo ludzi poszlo na Balusia bo jest...lajcik, aczkolwiek jest paru osobnikow co prezentuja skillsy.Co do AT jesli ogarna i ma kozak set to jest nie do rozje... nawet jak stuka skile na slepo a ma gear to co najwyzej mozna odpalac wrotki i wiac, tyle w temacie.

Wlasnie widze ze cos nie tak napislem. Dziekuje za poprawe. Chodzilo o rangera i BF. 

Wydaje mi sie ze nie ma przegietej postci jak sie ogarnia bardzo dobrze swoje skile i przeciwnika to bez roznicy jaka klasa bo wygrac da sie z kazdym. Wiadomo jedni maja latwiej drudzy trudniej. 

PRzegieta postac to gOwniar i AT.OGarniac swoje skille mozna, ale jesli trafisz na drugiego ogarnietego gracza i geara np taki sm to nie ma szansy, zeby wygrac z takim.Potrzebowalbym chyba iron skin non stop QQ

Nie czaruj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...