Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początki z Dota2, kilka informacji.

Miyoshi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jako, że ostatnio mam zajawkę na wszelkie gry typu MOBA postanowiłam spróbować zagrać i w dotę. Mam kilka pytań na początek. :v

1. Jaka postać jest najlepsza dla początkującej osoby?
  2. Jaki build/itemy kupować, żeby być w stanie cokolwiek zrobić?
  3. Jak zablokować ekran, żeby nie latał tak, jak lata (nie wiem, czy jasno to wytłumaczyłam - chodzi o coś takiego, jak jest w LoL'u pod literką Y).
  4. Jakieś wskazówki, porady, coś, co warto wiedzieć na początek?

Czytałam kilka poradników, ale to nie to samo, co informacje od graczy. :v Z góry dziękuję. 

Opublikowano

Cześć, jako, że ostatnio mam zajawkę na wszelkie gry typu MOBA postanowiłam spróbować zagrać i w dotę. Mam kilka pytań na początek. :v

3. Jak zablokować ekran, żeby nie latał tak, jak lata (nie wiem, czy jasno to wytłumaczyłam - chodzi o coś takiego, jak jest w LoL'u pod literką Y).

Czytałam kilka poradników, ale to nie to samo, co informacje od graczy. :v Z góry dziękuję. 

(Wdech, wydech, wdech, wydech) 

Dobra, jestem spokojny.

Na forum tematow jest masa tak jak odpowiedzi, czemu nie napisac w tamtym temacie?

3. Nie da sie

4. Ogladaj streamy, youtube (kanal Dota2Cinema) i jak chcesz zagrac nowa postacia to graj na boty.

61093c6efb.png

Opublikowano

(Wdech, wydech, wdech, wydech) 

Dobra, jestem spokojny.

Na forum tematow jest masa tak jak odpowiedzi, czemu nie napisac w tamtym temacie?

3. Nie da sie

4. Ogladaj streamy, youtube (kanal Dota2Cinema) i jak chcesz zagrac nowa postacia to graj na boty.

Wiem, że jest masa tematów i część z nich czytałam, ale jednak wolę założyć swój temat.

Może jakąś melisę na uspokojenie? :>

Co do odpowiedzi na 4. pytanie. Jakoś specjalnie dużo mi to nie mówi. Wiem, że zaczynać grę lepiej na boty, ale oczekiwałam raczej jakichś wskazówek, bo to, żeby oglądać streamy, czy YT wiem. :P

Opublikowano

@!.Szymcio:* lp 500 mrr to dużo nie wytłumaczy xDDD

Ostatnio ze znajomym rozmawialiśmy o takiej easy postaci dla nowych i doszliśmy do wniosku, że taka Vengeful Spirit będzie doskonała. Posiada wszystko więc może być wyśmienitym supportem oraz carry. Biorąc pod uwagę, że początki w Docie wyglądają tak, że gra się 5 carry VS 5 carry to nie stoi na przeszkodzie to, że profesjonalne drużyny ograniczają ją tylko do roli w/w supporta. 

Jeżeli chodzi o przedmioty to raczej takie, które pozwolą Ci przeżyć i dodatkowo zgładzić swojego przeciwnika :D Unikaj takich, które wymagają użycia. Jak załapiesz doświadczenie to wtedy możesz sobie pozwolić na full set przedmiotów użytkowych. 

Kamery nie da się tak zmienić, ale to raczej dobrze. 

Aktualnie w docie odbywa sie jeden z większych turniejów, który będzie rozgrzewką dla głównego monstrum. Na dota2lounge.com są podane mecze kiedy będą rozgrywane, warto sobie włączyć i obejrzeć jak zawodowcy grają. Czasem można się naprawdę dużo rzeczy nauczyć.

Opublikowano

1. Postacie z trybu Limited Heroes (byłoby łatwiej gdybyś podała twoich ulubieńców z ligi legend)

2. W lewym górnym rogu jest książeczka, gdzie można wybrać polecane buildy (opisy umiejętności, kiedy wybrać i co dają; to samo z przedmiotami)

3. Kiedyś dało się podwójnym kliknięciem na portret bohatera, ale "free camera" jest wg mnie lepsza bo ma się kontrolę nad wizją etc.

4. Przyzwyczaić się do strat złota po śmierci, braku flesha itp.

Opublikowano

@Burned123 bez przesady tak słaby to nawet ja nie jestem :/

Co do Venge to dobrze pomyślane. Unikaj też postaci typu Lone Druid i Meepo ponieważ potrzebują dużo kontroli nad 'wszystkim' Ja zaczynałem swoją grę Magnusem i Tiny, jakoś mi szło. Oczywiście możesz też spróbować trudniejsze postacie jak Visage czy Invoker (lone Druid, Meepo, ember spirit, Earth spirit etc.) Ale jak już pisałem, boty.

Itemki kupuj polecane albo z poradników in game (Lewy górny róg ikonka książeczki) .

@554461402688252517908.png Miyoshi Melisa pomogła :)

61093c6efb.png

Opublikowano

Na początek sensowny jest też Sven. Wystarczy kilka przedmiotów, umiejętne last-hitowanie i można dojść do niezłego buildu "na pałę". Kamery zablokować się nie da. Polskie streamy z Doty 2 są, ale tylko jeden sensowny. :p

Poomoglem? Daj plusa, Ciebie to nic nie kosztuje, a ja będę wiedział, że do czegoś się nadaję!

Legenda
Opublikowano

1. Zależy od stylu gry. Możesz spróbować Tiny (pamiętasz o combo Q/W, sama postać ma ogromny dmg z "łapy" dzięki ultowi)

2. Tutaj różnie, więc polecam książeczkę w lewym górnym rogu gry i wybierasz sobie build

3. Ta opcja w LoLu sprawia, że ludzie to bezmózgi, ponieważ w mobie kontrola mapy to podstawa i dobrze, że tego w Docie nie ma.

4. Kurier dostarcza Ci przedmioty na linie, nie masz teleportu do bazy (masz jak go sobie kupisz za 100golda), za śmierć tracisz złoto, więc warto ustawić sobie przedmiot na szybkie kupowanie i jak padasz to jednym przyciskiem kupujesz części do niego jak Cie stać.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...