Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Design telefonu i sklep play

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam takie trzy spore pytanka. Mój telefon - Samsung Galaxy Trend Plus. Zatem przejdźmy do rzeczy ;)

1.

365331422552910904952.png

Czy jest możliwość zmiany wyglądu ikonek od wiadomości, kontaktów, itp. (jakaś apka)?

Dodatkowo, czy jest możliwość zmiany koloru baterii i ewentualnie wi-fi/zasięgu na taki niebieski, jak jest np. w HTC?

2. Czy kupując w sklepie play pieniądze ściągane są z mojej karty (czyli np. jak mam 50 zł na karcie, kupie coś w sklepie za 14 to zostanie mi 36)?

3. Jeszcze jedna sprawa. Czy Launcher 8 Free jest w 100% bezpieczny?

Pozdrawiam.

Opublikowano

1. Z rootem jasne, bez roota to Launcher. 2. Są doliczane do abonamentu. 3. A w czym ma być niebezpieczny?

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

1. Z rootem jasne, bez roota to Launcher. 2. Są doliczane do abonamentu. 3. A w czym ma być niebezpieczny?

@Razeer123

Co do 3 to np. czy nie ściąga wirusów, nie zabiera pieniędzy z telefonu i czy nie będzie kiedyś tak ze telefonu juz nie odpale...

Opublikowano

@Razeer123

Co do 3 to np. czy nie ściąga wirusów, nie zabiera pieniędzy z telefonu i czy nie będzie kiedyś tak ze telefonu juz nie odpale...

Jak nie ma uprawnienia do wysyłania sms'ów to możesz być bezpieczny. Hajsu nie zeżre, ewentualnie na jakieś dane pakietowe. I co? Nie ma żadnej aplikacji która ściąga wirusy xD

#teams4bal

Opublikowano

Jak nie ma uprawnienia do wysyłania sms'ów to możesz być bezpieczny. Hajsu nie zeżre, ewentualnie na jakieś dane pakietowe. I co? Nie ma żadnej aplikacji która ściąga wirusy xD

@macio443

Dane pakietowe? A jak mogę sprawdzić czy nie zeżre w ogóle?

Opublikowano

@macio443

Dane pakietowe? A jak mogę sprawdzić czy nie zeżre w ogóle?

Najlepiej jej to odłączyć firewallem, albo wyłączać internet jak go nie używasz. Nigdy nie masz 100% pewności. 

Opublikowano

Najlepiej jej to odłączyć firewallem, albo wyłączać internet jak go nie używasz. Nigdy nie masz 100% pewności. 

Że dane komórkowe? Ja cały czas mam wyłączone, bo mam tylko 20 mb darmowe (-,-), a co do firewall'a, w jaki sposób?

Opublikowano

Że dane komórkowe? Ja cały czas mam wyłączone, bo mam tylko 20 mb darmowe (-,-), a co do firewall'a, w jaki sposób?

Potrzebujesz roota. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.googlecode.droidwall.free

Opublikowano

Jak z tego korzystać? :D

A ogólnie wracając do punktu pierwszego jak z rootem? Bezpieczne/łatwe? Jestem zielony jeśli chodzi o telefony

Musisz mieć roota, wtedy możesz używać. Rootowanie jest w miarę bezpieczne, program robi wszystko za Ciebie. Pamiętaj, że tracisz gwarancję.

Opublikowano

Musisz mieć roota, wtedy możesz używać. Rootowanie jest w miarę bezpieczne, program robi wszystko za Ciebie. Pamiętaj, że tracisz gwarancję.

Gwarancji to ja już chyba nie mam :/ a mam takie pytanko opłaca się ściągnąć avasta/avg (napiszcie które xD) do sprawdzenia telefonu? Usunie mi to ważne pliki/będzie ściągać hajsy?

Opublikowano

Gwarancji to ja już chyba nie mam :/ a mam takie pytanko opłaca się ściągnąć avasta/avg (napiszcie które xD) do sprawdzenia telefonu? Usunie mi to ważne pliki/będzie ściągać hajsy?

Nie będzie nic usuwać ani ściągać pieniędzy, czemu miało by to robić? Według mnie, nie warto mieć antywirusa na telefonie, ale to moje zdanie.

Opublikowano

Nie będzie nic usuwać ani ściągać pieniędzy, czemu miało by to robić? Według mnie, nie warto mieć antywirusa na telefonie, ale to moje zdanie.

Coś czuję, że nie opłaca mi się bawić tym rootem bo zepsuje telefon pewnie ;/ a na pewno nie da się wykonać pkt 1 bez roota i launchera bo nie znalazłem zadnego, który by mi pasował?

Opublikowano

Coś czuję, że nie opłaca mi się bawić tym rootem bo zepsuje telefon pewnie ;/ a na pewno nie da się wykonać pkt 1 bez roota i launchera bo nie znalazłem zadnego, który by mi pasował?

Zepsuje? Hah xD

Rootowanie jest w 100% bezpieczne. Wystarczy mieć debugowanie usb włączone i należy posiadać w miare dobry kabel usb. Nie można odłączać kabla podczas rootowania. A ten trend to straszne gówno bez roota :)

#teams4bal

Opublikowano

Jesli rootujesz telefon, zgodnie z instrukcją to masz 99.9(9)% na pozytywny root.

Poza tym mozesz tez flashowac, i wgrac system z Rootem +CWm i sprawa z glowy.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...