Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szary ekran w grach po modernizacji zestawu

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak więc na modernizowanie tego pieprzonego grata wydałem ostatnio 800zł myśląc że to coś pomoże. Niestety jak nie artefakty to teraz mam szary ekran w grach. Gram sobie w mafie 2 i po jakimś czasie ten pieprzony szary ekran nic się nie da robić. Gdy nie gram to ten ekran się nie pojawia wszystko dobrze. Dopiero gdy gram w jakieś dosyć wymagające gry (które chodzą płynnie na najwyższych) np. Mafia 2,Just cause 2 to po jakimś czasie jest ten szary ekran. Najlepsze jest to że w grach typu don't starve, Gta 4, Saints row 4 (Wszystkie te gry na najwyższych działają płynnie) i ten ekran się jakoś nie pojawia.. Nie rozumiem w czym problem z tym szarym ekranem. Wydałem na modernizowanie tego gó**a 800zł i jeszcze błędy ma. Jak tak dalej pójdzie to go wypierdziele na złom i kupię sobie nowy za te 3tysiące ;/ Ale wolałbym aby ten dotrwał jeszcze do premiery Gta 5 a ja w tym czasie sobie dozbieram na kompa więcej niż te 3 tyś. Tak więc jak myślicie w czym może być problem z tym szarym ekranem dodam że po tym dźwięk działa chwile ale dopiero po 10 sekundach dźwięk także się lekko przytnie.

Specyfikacja grata:
Ram 8gb ddr2 Kingston 4x2gb 800mhz
Procek: Amd Athlom x2 dual core procesor 5000+ 2,60Ghz
Karta: QLeadTek WinFast 260GTX 896mb 448bit
Windows 8 Pro 64 bit

Wydaje mi się że wina karty. Ona jakoś tak dziwnie piszczy. Tak jakby jej wiatraczek tak piszczał dziwne. Dziwne jest także to że karta chodzi bardzo głośno w grach typu mafia 2 na maksymalnych że słychać ją w całym domu a w takim bf3 jak uruchamiam ultra lub nieważne jakie ustawienia to karta w ogóle się nie stresuje a fps tylko 30 na multi na jakichkolwiek ustawieniach przy czym karta ciągle działa cicho jakby nic nie robiła.

Opublikowano

Ta Karta graficzna to jakieś NoName.

Dziwne że masz taki problem tylko np. w Mafia 2.

Spróbuj odinstalować sterowniki do niej i zainstalować aktualne, jesli takowe są w ogóle dostępne.

Swoją drogą nigdy nie kupuj takich rzeczy. Można kupić tańsze i lepsze a marek kart graficznych jest teraz od groma.

Opublikowano

no to brawa dla ciebie pod względem oszczędności, za jedyne 100 zł kupić wadliwie działającą kartę.

jak widać ten kto ją sprzedawał usiłował się jej po prosto pozbyć nim zepsuje się całkiem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

no to brawa dla ciebie pod względem oszczędności, za jedyne 100 zł kupić wadliwie działającą kartę.

jak widać ten kto ją sprzedawał usiłował się jej po prosto pozbyć nim zepsuje się całkiem

Ogólnie karta działa dobrze. Nowego kompa już powoli będę kupować bo tego już mam 8 lat ;c Jedyne co w nim nowe to 4gb ram, karta i zasilacz oraz ssd.

Będę mieć budżet za 3500zł więc najwyżej stworze kiedyś temat z komputerem do kupna.

A co do tego: Karta wadliwa ? Napiszcie mi co z nią dokładniej nie tak ? Szary ekran to spory problem ?

Opublikowano

nie wiadomo co zepsute, ktoś majacy pojęcie by to  sprawdził kilkoma programami i na podstawie wyników powiedział by co. 

zresztą nie ma sensu nawet szukać uszkodzenia bo po co, skoro sam nie potrafisz nawet tego naprawić, a koszt naprawy ( jeśli by się dało naprawić )  na dzień dobry przekracza wartość karty 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...