Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ping wplywa na gre?

Domenis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój ping w grze to ok. 70-90 i moje pytanie brzmi: czy ktoś z pingiem rzędu 30-50 ma dużą przewage nademna?

a11176.jpg

Opublikowano

Nie. Przewagę ma gdy ma stałe 300 fps i około 20-50 ping

Najpierw przeczysz, że ma, a później potwierdzasz...

Przewagę ma ogromną. Na tym pingu to AWP nie ma nawet sensu grać.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Nie. Przewagę ma gdy ma stałe 300 fps i około 20-50 ping

Człowieku czy ty wiesz o czym piszesz ? nie porównuj klatek na sekundę z połączeniem internetowym.

fps jest zależny od naszego sprzętu na którym gramy a w szczególności karta graficzna, płynność rozgrywki.

ping to pakiety danych.

Wpływa bardzo dużo, ping to pakiety danych które są przesyłane do głównego serwera, mierzy się je w milisekundach, niektóre gry online poprzez wysoki ping wyrzucają automatycznie gracza z rozgrywki.  Jednym słowem im większy ping tym większy lag.

Opublikowano

Policz to sobie, jeżeli masz 50 pingu, to znaczy, że twoje ruchy są o 1/2 sekundy opóźnione. 100 pingu = 1 sekunda opóźnienia. Stwórz grę z botami, a potem wejdź na jakiś dm, odrazu zobaczysz różnice.

Opublikowano

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD jebane k***y, na lanie nie gracie, tylko w silverze to japa i nie madrowac.

Opublikowano

Policz to sobie, jeżeli masz 50 pingu, to znaczy, że twoje ruchy są o 1/2 sekundy opóźnione. 100 pingu = 1 sekunda opóźnienia. Stwórz grę z botami, a potem wejdź na jakiś dm, odrazu zobaczysz różnice.

100 pingu = 0,1sekundy, czas reakcji przeciętnego człowieka to 0,2s czyli 200ms. Wiec sranie w banie, więc jeśli Twój internet dziala sprawnie i masz te 70-100 pingu przez odległość do serwera to nie ma problemu.

Różnica między 100ms kiedy serwer jest daleko, a między 100ms kiedy twój internet nawala albo masz włączone torrenty jest bardzo duża.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Ja gram na 60fpsach ze spadkami do 30, ale za to mam dobre łącze. Uważam, że 120FPS i 40 pingu wystarczy do dobrej gry. 

3adb6317fc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...