Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy jest sens startować z małym serwerem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam gotowy serwer, pliki, client, strona. Mam mało kasy (nie mam tyle aby ruszyć serwer z rozmachem dla 2000 ludzi np.).

Czy opłaca się zrobić serwer dla małej ilości ludzi i stosunkowo do wielkości wpływów oraz ilości ludzi przenosić pliki na coraz to lepszy serwer?

Serwer mam raczej ok, dość specyficzny. Rok temu robiłem testy, miałem 20 testerów i pytałem o ceny w is, o grę, oceny były pozytywne.

Zapytałem jakie itemy by kupili z is i na podstawie cen policzyłem zyski.

Dochód prawie trzykrotnie przewyższyłby koszt postawienia serwera.

Serwer byłby bez żadnych zabezpieczeń (tylko hasła), a łącze na początek 100-200Mb/s, więc malutki atak i mnie nie ma :P.

Jak myślicie, startować serwer? Robił już ktoś tak?

Do moderatora:

Wiem że istnieje temat:

http://www.mpcforum.pl/topic/256509-wasz-wymarzony-serwer-wymiana-zda%C5%84/

ale tu nie o to chodzi. Proszę nie przenosić.

Opublikowano

­Idź z serwerem do Kreta, tam masz najstabilniejsze serwery i pewność, że Cie na kase nie wychuja. Jak chcesz kontakt to napisz do mnie na pw.

Opublikowano

Mam gotowy serwer, pliki, client, strona. Mam mało kasy (nie mam tyle aby ruszyć serwer z rozmachem dla 2000 ludzi np.).

Czy opłaca się zrobić serwer dla małej ilości ludzi i stosunkowo do wielkości wpływów oraz ilości ludzi przenosić pliki na coraz to lepszy serwer?

Serwer mam raczej ok, dość specyficzny. Rok temu robiłem testy, miałem 20 testerów i pytałem o ceny w is, o grę, oceny były pozytywne.

Zapytałem jakie itemy by kupili z is i na podstawie cen policzyłem zyski.

Dochód prawie trzykrotnie przewyższyłby koszt postawienia serwera.

Serwer byłby bez żadnych zabezpieczeń (tylko hasła), a łącze na początek 100-200Mb/s, więc malutki atak i mnie nie ma :P.

Jak myślicie, startować serwer? Robił już ktoś tak?

Do moderatora:

Wiem że istnieje temat:

http://www.mpcforum.pl/topic/256509-wasz-wymarzony-serwer-wymiana-zda%C5%84/

ale tu nie o to chodzi. Proszę nie przenosić.

Opłaca się, dużo legendarnych serwerów metina tak zaczynało dajmy na ten przykład Xenoxmt2 od hamachi do dedyka. A w sumie wątpie czy ktoś ci mały serwer będzie DDoS'ował. No chyba, że masz wrogów to co innego.

Opublikowano

Najważniejsze to dobry pomysł, wiara i cierpliwość. Te serwery to trochę tak jak życie; gdzie osiągasz coś trudnym wysiłkiem, satysfakcja jest ogromna, a co łatwo przychodzi, tak też łatwo odchodzi.

Fakt, że bez pieniędzy nic nie osiągniesz, ale z czasem może się to trochę zmienić. Jeżeli projekt jest dobry, możesz znaleźć dobrego sponsora i iść na głęboką wodę, lub trzymać się swego i doprowadzić serwer samemu do sukcesu.

Pamiętaj o tym, aby zawsze trzymać się swojego.

Życzę Ci powodzenia! 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...