Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Strasznie słaby spawn mobów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam na serwerze strasznie slaby spawn mobow, w porownaniu ze zwierzetami. Po wpisaniu /killall mob wyskakuje ze zabito 4 moby,

a po wpisaniu /killall animals wyskakuje ze zabito z 60 mobow. Zmienianie w pliku bukkit.yml nic nie daje, resp jest ciagle taki sam. 

I jeszcze na serwerze wolno rosnie trzcina, drzewa itp, nie ma lagow, stale 20tps

Opublikowano

Zobacz poziom trudności w server.propertis :P i zmień go komendą wyżej a jak chcesz ich więcej zabić zainstaluj jakiś plugin/skrypt np. ClearLag :v pozwala usunąć moby komendą /lagg killmobs 100 to że np usuwa moby z taką i taką odległością ale jak napiszesz 1000 to wiedz że możesz mieć laga ;-; A i jak np. spawnujesz je komendą /spawnmob creeper 10 i wychodzi ci z tego 3 moby to może jak używasz essentials znajdź tam linijke 84 piszę tam spawnmob-limit: 10 zazwyczaj podstawą jest 10 może masz mniej jeśli komendą możesz tam ustawić np. 20 lub 100 nw pisz co chcesz :p 

Pomogłem ??

Nie bądź żyd daj mi

like <333 

Opublikowano

Wystarczy mniej oświetlić spawn gdyż może są tam niedaleko jaskinie w których one się spawnuja. Chyba ze w klikach macie ograniczenia.

Pomogłem ?

Daj like :)

Opublikowano

@TosieKJR ja posidasz silnik Bukkit 1.7.2 wchodzisz w ftp czy co tam masz plik bukkit.yml linijka 28 :p to jest mój tego config tu się powinno ustawiać też chyba spawn mobów :D

spawn-limits:
  monsters: 70
  animals: 15
  water-animals: 5
  ambient: 15

Pomogłem ??

Nie bądź żyd daj mi

like <333 

Opublikowano

Witaj, serwer masz na hostingu czy na komputerze? Jeżeli na hostingu to po ''części'' może być to wina z ich strony, a jeżeli na komputerze to wyłącz zbędne programy lub przyznaj dla serwera więcej Ram'u.

Odpisz jak już to zrobisz.

Opublikowano

Podaj hosting itd wpisz na serwerze /difficulty hard albo /gamerule domobspawning true :p jak nie zadziała wykonaj reinstalacje serwera xdd tylko zapisz wszystko np. mape pluginy bo po reinstalacji nic nie będziesz miał ;-;

Pomogłem ??

Nie bądź żyd daj mi

like <333 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...