Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kennen - grywalny?

Azris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie

Czy kennen jest jeszcze grywalny? Jeżeli tak to nadaje sie na topa czy mida? 

I czy jest pożyteczny w teamfightach?

yyyyyyyyy mleko?!

Opublikowano

Nie widuję go od ponad 200 gier na normalach i po ponad 100 rankedach śmiem twierdzić, że to useless champion, może ma poke i dmg, ale nic nie robi według mnie. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

O ile się nie mylę to Voyboy grywał troszkę kennenem, ale ogólnie nie wiem czy dla tego champa jest jakaś przyszłość :D Chyba że dostanie fajnego buffka i znow wróci do mety.

yyyyyyyyy mleko?!

Opublikowano

Nie widuję go od ponad 200 gier na normalach i po ponad 100 rankedach śmiem twierdzić, że to useless champion, może ma poke i dmg, ale nic nie robi według mnie. 

Ohohohoho, się zbytnio pośpieszyłeś. Ult + W + E = Stun dla całej przeciwnej drużyny w TF, no i pomyśl co się dzieje... wygrywasz TF? A no tak. ;)

Jest bardzo dobry na topa, niekiedy spotykam nawet na midzie. Damage i poke z Q, ale niestety łatwo skontrować.

Opublikowano

­Postać jak najbardziej bym polecił.

Grywałem nim trochę i bardzo dobrze się gra.

Stun ma dosyć często bo AA nakładają efekty po czym może je wyładować z E.

Ulti jak najbardziej przydatne w TF, jeśli macie mass stuna np. od Amumu ulti to TF wygrany, a nawet jeśli nie to wygrany TF jeśli dobrze zestunuje ultem Kennen.

Opublikowano

Ohohohoho, się zbytnio pośpieszyłeś. Ult + W + E = Stun dla całej przeciwnej drużyny w TF, no i pomyśl co się dzieje... wygrywasz TF? A no tak. ;)

Jest bardzo dobry na topa, niekiedy spotykam nawet na midzie. Damage i poke z Q, ale niestety łatwo skontrować.

Chodzi mi o to, że po prostu ja go nie widuję i według mnie są lepsze picki od Kenena, może ma ten ult, ale poza tym nic ciekawego nie prezentuje. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Nie wiem jak można dac się nastackowac no ale ok..

Omijasz szuriken i tyle z jego Poke

Żeby to gowno cokolwiek zrobiło musi wjechać na propsie, którego nie ma. Topi się w SEC, nawet nie zdąży włączyć zhyoni.. Chyba ze wjedzie z ultem pyknie ałerglasa a enemy będzie czekało aż się skończy to ok.. xD

Opublikowano

C*****y, wczoraj rozjebalem diamentowego Kenenna na topie jako Vayne, ult jego jakos dziwnie sie buguje... Nie fajny, grywalny w s3 byl teraz juz nie.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

slaby, lepszym kennenem jest gnar (poke, inicjacja, tanky)

q latwo uniknac i duzo nie bije, nie jest tanky, ult jest smieszny, predzej go zabijesz zanim to sie wystackuje, wystarczy w niego wjechac na propsie jak ktos wyzej to podkreslij i kennena nie ma

useless champ niegrywalny (predzej jako troll pick na adc)

­

Opublikowano

Według mojej opinii Kennen jest nadal silnym pickiem, a to za sprawą mocnej każdej fazy gry.

W early można bezproblemowo zdominować linię, ponieważ ma świetne wymiany 1v1 po wcześniejszym obiciu oponenta, co nie jest zbyt trudne przy jego skillsetcie. Ganki z teleportem i ultem na bota, to na ogół zapewniony double kill. Nie ogromna, acz spora mobilność i masa stunów dodatkowo sprawia, iż łatwo się nim kituje czy ucieka z ganków, ba, sam w sobie ult łatwo może nam zapewnić podwójnego buffa. W mid i late game jego ult jest nieoceniony podczas team fightów, pozwalając dodatkowo na inicjację czy ochronę carry.

Nie zmienia to jednak faktu, że podobne CC (a nawet większe) i damage, a zarazem większą mobilność zapewnia Lissandra, przy której Kennen wypada raczej blado. Może i ma lepszy poke i early game, acz "bezpieczeństwem" jest nie przebije.

Btw. co do wcześniejszych komentarzy, to czepianie się ciężkości trafienia z Q, jest śmieszne, bowiem według tej logiki połowa championów leci do T4 tylko dlatego, że trzeba mieć trochę umiejętności, by nimi trafić. Ewentualnie zakupione konto VIP na bolu. ; *

Stackowanie pasywa zaś jest IMO banalne, a na ogół sprowadza się do "wjechania" w oponenta czy trafieniem powyższym jakże useless skill shotem, zaś reszta już sama wleci....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...