Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co to jest Aion RainMeter i do czego służy ?

kulek000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AION Rain Meter to program służący do zliczania DPSu swojego/ludzi w grupie/ogólnie wszystkich ludzi w okolicy. Umożliwia sprawdzenie kto jakie skille użył, kiedy, za ile walnęli, czy był krytyk, ile bili w PvP i tak dalej. Przydatny w instancjach gdy np. chcemy porównać, który z Sorcererów robi lepszy DMG końcowy lub gdy chcemy ocenić siłę gracza z którym przed chwilą się biliśmy.

Dodatkowo ARM ma parę pobocznych funkcji jak:

• informowanie gdy w okolicy pojawi się gracz podejrzewany przez społeczność używającą ARM o korzystanie z hacków wszelkiej maści (pojawia się taki fajny komunikat typu "Noctis-Nexus - known cheater!" czy jakoś tak)
  • zapisywanie czatu (może później zostać w łatwy sposób skopiowany)
  • wewnętrzna "mini baza itemów" umożliwiająca szybkie kopiowanie wklejanie linków in-game
  • szybkie tłumaczenie tekstu Asmo->Ely i Ely->Asmo (to co my wysyłamy) by gracz z przeciwnej frakcji widział w swoim języku

oraz parę innych, których nie pamiętam teraz bo ostatni raz korzystałem z niego parę miesięcy temu. Ogółem jest to bardzo dobre narzędzie dla każdego kto interesuje się cyferkami i tym ile konkretnie bije/ludzie biją bądź chce z samej ciekawości sprawdzić swój DMG.

Opublikowano

A mogę pospamić i zapytać, jak się tym obsługiwać? Bo nie potrafię tego odpalić, a przydałby mi się :3

http://rainy.ws/helphow-it-works/Jeśli angielski to nie problem.

Może @Xanan zechce zrobić na ten temat poradnik, gdy będzie miał mniej na głowie, ewentualnie ja się tym zajmę. :P

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Hahaha czulem Raiv, ze napiszesz o Noctisie :D Taki maly spam xD

// Nie jesteś w ciekawej sytuacji z taką ilością warnów, a mimo to, nadal świadomie piszesz posty, które uznawane są za spam? Ostatni raz ostrzegam w ten sposób. LittleBlack

Nie czaruj.

Opublikowano

http://rainy.ws/helphow-it-works/Jeśli angielski to nie problem.

Może @Xanan zechce zrobić na ten temat poradnik, gdy będzie miał mniej na głowie, ewentualnie ja się tym zajmę. :P

Okey, fajnie by było gdyby się znalazł poradnik na ten temat. Wiele by pomógł i to nie tylko mi ^^

@ taki offtop zna ktoś aktualne ceny GP na poszczególnych serwerach? (oprócz barus u ely i asmo i spatalosa asmo)

k1hvCVp.gif

Opublikowano

@ taki offtop zna ktoś aktualne ceny GP na poszczególnych serwerach? (oprócz barus u ely i asmo i spatalosa asmo)

Nexus Asmo 85kk+ u brokera.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Okey, fajnie by było gdyby się znalazł poradnik na ten temat. Wiele by pomógł i to nie tylko mi ^^

Zobaczę w bliżej nieokreślonym czasie (może w weekend) czy dam radę to zrobić i opisać wszystko po kolei, a jeśli nie to poszukam czegoś konkretnego, i wkleję linka.

Na Niemieckim Elyos Thorze GP stał z tydzień temu około 40kk. Asmo mieli koło 5kk drożej.

Hahaha czulem Raiv, ze napiszesz o Noctisie :D Taki maly spam xD

// Nie jesteś w ciekawej sytuacji z taką ilością warnów, a mimo to, nadal świadomie piszesz posty, które uznawane są za spam? Ostatni raz ostrzegam w ten sposób. LittleBlack

Tak, chciałem napisać o Noctisie bo dość często widzę go chodzącego na JMRy z pewnymi hipokrytami. Czemu wiem, że ARM słusznie reaguje przy Noctisie i Corvuzie o którym nie wspomniałem wcześniej? Słyszałeś kiedyś o kimś, kto odbił by się od reflecta Great Generala i zabił w ciągu sekundy? Nie? Ja też nie aż takiego śmieszka spotkałem na Nexusie.

I przestrzegaj regulaminu bo tu nie ma śmieszków Me( c )heheszków tylko normalni moderatorzy.

Opublikowano

Kiedyś Kiedyś robiłem Mini poradnik do legionu odnośnie ARM bo ludzie i tak mieli z tym problem. Jeśli chcesz proszę Link  Poradnik to praktycznie tylko przetłumaczenie tego co jest zawarte na str autora. Bo na dobrą sprawę nie ma co tam opisywać ;) (wystarczy przeczytać opcje w ARM i raczej wiadomo o co chodzi)

Odnośnie DPS meterów polecam Ci zainteresować się "AiDPSmeter" Jest dokładniejszy + ma możliwość podsumowania Dredów Kamarów itp. + Jest mniej błędów z zliczaniem DPS (np. ARM dalej nie zlicza Auto Ataku Summonów SM ;< a tym nadrabiamy DPS )

Odnośnie cen GP miałem że się wyrównają dzięki temu że Broke na Rookie serwerze jest połączony z wszystkimi serwerami więc przerzucanie kasy między serwerami dla tej samej rasy to nie problem, ale jakoś widać z racji że Rookie jest do 50 ludzie z tego nie korzystają ;x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...